Jump to content

Ladybug

Medlem +
  • Antal inlägg

    381
  • Blev medlem

  • Senaste besök

Allt som skrivits av Ladybug

  1. Bara glad att jag kunde hjälpa till för en gångs skull!
  2. Den heter Boxing Helena. Jag kom själv nyligen ihåg att jag sett den, när jag såg den andra filmen Jennifer Lynch regisserat, Surveillance. http://www.filmtipset.se/film/boxing-helena.html
  3. Ladybug

    Finland

    Det här var en gammal tråd, men icke desto mindre värd att svara i. Jag har betygsatt 14 (!) finska filmer på mitt Filmtips, och den bästa var "Stygga Pojkar" (Pahat pojat) av Aleksi Mäkelä Den handlar om fyra halvvuxna/vuxna bröder som plötsligt blir lämnade åt sitt öde när deras stränge pappa hamnar på psyket. Pappa har lärt dem att inte supa och svära, men att man inte får råna banker och bensinstationer har han glömt tala om! Hysteriskt roligt på sina ställen. Annars är Aki Kaurismäki en favorit. Där är humorn betydligt mer subtil, men den finns där mitt i eländet. Favoritfilerna är Mannen utan minne och Moln på drift.
  4. Det finns i alla fall en bok som heter Tsatziki, morsan och polisen, den kanske de har gjort film av? Det stämde i alla fall på att det är en grabb en morsa och en polis
  5. Det är en klassiker som finns i många filmatiseringar, nämligen Charles Dickens Great Expectations (Lysande utsikter) En variant jag har sett är med Ethan Hawke och Gwyneth Paltrow. Hela ensemblen var klädd i grönt.
  6. Det är också fel. Och inte kan man väl somna till en så underbar film !? Det gick utmärkt att somna till den, jag har inte blivit riktig cineast än
  7. Jahapp, då gissar jag på Livet är underbart, som jag inte såg, för jag somnade när jag försökte
  8. Det är ju i alla fall James Stewart, så jag gissar på Mr Smith goes to Washington
  9. Jag trodde vid första anblicken att det var ditt betyg du skrivit här
  10. Det låter som Allra käraste syster av Astrid Lindgren
  11. Jiihoo! Nu måste jag bara komma på nåt bra... Äh, det blir enkelt:
  12. Allt om min mamma (1999) av den kände Pedro Almodóvar avverkades under helgen. Titeln på filmen verkar anspela på den mycket äldre filmen "Allt om Eva", men i och med att jag inte sett den kan jag inte uttala mig om några likheter. Allt om min mamma handlar om Manuela, som är mamma till Esteban. Han själv finns bara med i filmen en kort stund i början, han dödas i en trafikolycka tidigt i filmen. Ändå är det hans existens som gör att Manuela gör en resa tillbaka till Barcelona och sitt tidigare liv. Där konfronterar hon gamla bekanta, men genom olika tillfälligheter får hon också flera olika hjälpbehövande på halsen. Det känns som att hon använder kraften i sin egen sorg för att hjälpa andra att komma på fötter, istället för att vända sig in i sig själv och bli bitter. För bitter, det är det sista man kan kalla Manuela, hon har kraften att gå vidare och vända motgångarna till en drivkraft. Egentligen är det inte så mycket handling i filmen, det är mest en kavalkad av udda existenser som passerar revy genom Manuelas liv. Skådespeleriet är alltigenom jämnt och bra, men förutom Cecilia Roth som Manuela själv är det Penelope Crúz naiva, förförda nunna Rosa och Antonia San Juans transsexuella Agrado som fastnat i mitt minne Betyg: 4/5
  13. Det måste vara den här: http://www.imdb.com/title/tt0116081/plotsummary Des nouvelles du bon Dieu - Nyheter från Gud "When novelist Alessandro Battavia commits suicide, a taxi driver named Evangile and her brother Nord believe they are characters imagined in a novel, probably one written by God. Because they see their lives as "merde," they go in search of God to get their story rewritten. Along the way, believing everything is imaginary anyway, they shoot people, rob pharmacies, and tie up the residents of places they squat. They also gather a taxi full of eccentrics, including a priest, Battavia's suicidal widow, and a policewoman; various couples pair off. Soon life imitates art: the events and ellipses seem lifted from modern fiction as the group's quest for God continues. What's real?"
  14. Ah, den franska har jag också sett och glömt namnet på, det handlar om en grupp människor som försöker prata med Gud genom att någon ska dö och sen komma tillbaka och berätta. HEla filmen börjar med att en författare dör i en bilkrasch på samma sätt som karaktären i hans bok. Skulle tro att filmen är från 80-talet, stämmer inte det? Kanske "Samtal med Gud" eller liknande? EDIT: Det finns en film som heter Samtal med Gud, en amerikansk,men det är inte den. Jag följer denna tråd med intresse eftersom jag också vill komma ihåg vad det var för film
  15. Det lättaste för att komma igång och se det som är nytt är att du markerar allt som läst (Forumalternativ: markera forumet som läst och återgå), då ser du nästa gång du kommer in om det hänt nåt nytt sen dess. Sen kan du roa dig med att läsa varenda tråd från början, då har du att göra ett tag.
  16. Det är för att allt inte är värt att äga som vi hyr film. Framförallt TV-serier tycker jag känns meningslöst att köpa för att se en gång.
  17. Jag kollade nyss "svåra" tråden och kunde svaret på de tre-fyra senaste. "Lätta" tråden har jag inte kunnat nån på jag vet inte när. Upp och ner är världen.
  18. Därför att du ska köpa den och INTE hyra och bränna av den Den går inte att köpa heller via deras köpfunktion. Och vad är det för mening att bränna filmer? Det skulle vara som att stoppa en bok i kopieringsmaskinen - fel känsla, och fult i bokhyllan.
  19. Tack alla, ni är så snälla! Stavning är inget problem för mig, utan mer förmågan till analys. När nån skriver "det var bra regi" hur sjutton kan man veta det? "Dåliga skådespelare" - där går min gräns för vad jag kan se. Men det är väl en övningssak antar jag. Det lilla jag skriver om film är i mina Oscars-projekt, där försöker jag skriva något om allt jag sett. Det som ingår i projektet såklart, övriga filmer brukar jag inte skriva om.
  20. Varför går det att köpa Kikujiro när det inte går att hyra den på lovefilm? Där står det "okänt releasedatum"
  21. Intressant uttryck där Manetheren. Hur blir man "akut" pappaledig? Själv törs jag inte skriva recensioner i det här forumet överhuvudtaget, i konkurrens med alla välformulerade medforumiter
  22. 1980 Shogun 5/5 (egentligen en TV-serie, men räknas ibland som film) 1981 En förlorad värld 5/5 (samma här) 1982 Blade Runner 5/5 1983 Gorkijparken 4/5 1984 Terminator 5/5 1985 Tillbaka till framtiden 5/5 1986 Down by law 5/5 1987 Full metal jacket 5/5 1988 Rain man 5/5 1989 Mystery train 4/5 Om inte TV-serierna är "godkända" får det bli 1980 The Shining 5/5 1981 Triumfens ögonblick 4/5 Vissa av de mer "main stream" filmerna såg jag redan då det begav sig och har betygsatt dem ur minnet, det är möjligt att de inte skulle stämma med min numera lite snålare betygsättning.
  23. Ladybug

    Sjöväsen

    Den där indiske regissören Shyamalan har gjort en film om en sjöjungfru i en pool, Lady in the water hette den visst.
×
×
  • Skapa nytt...