Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Czechflash

Rekommenderade inlägg

Rakii

 

Jag förstår inte alls vitsen med att göra en nyinspelning av denna film. Vad kan man vinna utav det när det ändå blivit en serie filmer och det inte var många år sedan den senaste kom. Enda sättet i dagens läge att få den "läskig" är väl det Zombie gör antar jag, att göra den våldsammare. men det går ändå inte att undgå att jämföra med originalet. Tror inte heller att den får ett så stort intresse av den yngre generationen då orginalet är så pass känt. Men men jag kan ha helt fel

 

Denna film gör det dock bara ännu tydligare att man har helt slut på idéer i det stora filmlandet.

Link to comment
Share on other sites

  • Svar 18,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Czechflash

    4860

  • Jojje

    1240

  • Plox

    1056

  • roadwarrior

    911

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Filmstar

post-22-1188668202.jpg

 

The Simpsons - Filmen (2007)

 

Klart underhållande film där skämten staplas på varandra. Störde mig på att filmen inte fyllde ut hela bioduken (vilket den inte gjorde från början), men det visade sig givetvis vara ett av skämten; man visade att man gick från tv-skärmen till den bredare bioduken. Gillar såna metafilmsgrepp. Filmen tappar en aning när familjen Simpson lämnar Springfield, men den är ändå underhållande. Håller med Czech som ville se mer av Mr Burns (han är bara för bra; "release the hounds!"). Även om den blir lite halvseg i mitten så tycker jag ändå man har lyckats göra en biofilm som inte känns som ett förlängt tv-avsnitt. Storyn funkar.

 

3+/5

 

PS. Kan säga att jag inte håller med Ingo som tyckte att South Park-gänget lyckades bättre som film. Tvärtom.

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Den gode, den onde, den fule (Il buono, il brutto, il cattivo, 1966)

 

Då har jag sett den tredje delen i Leones dollartrilogi. Efter att ha sett alla delar så konstaterar jag att ingen får högre betyg än tre. Det som drar ner betyget är känslan av västernkomedi som jag ibland får, den usla dubbningen samt att jag tycker att det är väldigt mycket snygga bilder men nånstans ganska tråkiga karaktärer, hur coola de än är. I den tredje delen är Lee Van Cleef mer ond än i förra delen, och därför en aning mer ointressant. Tyckte han var coolare i För några få dollar mer. Clintan är cool, men nu har jag sett honom i två filmer. (Lite kul var att man fick se hur han fick sin poncho här?)

 

post-22-1188669200.jpg

 

Jag tyckte filmen var alldeles för lång för sitt eget bästa. Leone tappar tråden några gånger, bl a när Clintan (den gode) och Eli Wallach (den fule) hamnar mitt i inbördeskriget. (Jag såg för övrigt den långa versionen. Det finns väl en sådan? Czech?) Det hela dras ut för länge helt enkelt. Man märkte dock att filmen hade högre budget än de föregående filmerna. Även själva slutet dras ut för länge. Med de andra filmerna i bagaget blir det inflation i duellscener. Fast jag medger att slutscenerna här är intensiva, tillspetsade och bra. Fast lite för mycket helt enkelt (

främst när Wallach springer runt i cirklar i kyrkogården i typ 10 minuter

). Ursäkta den dåliga recensionen. Vet inte om jag skrev nåt vettigt överhuvudtaget.

 

3+/5

 

PS. Om jag hade sett den ensam på Cinemateket så är jag ganska säker på att den hade fått en fyra.

 

PSS. Recensioner av del 1 och del 2.

Link to comment
Share on other sites

Jojje

 

jaja det är väl din åsikt även om den är fel. :P;) Jag tyckte ju tvärtom att detta kändes som ett förlängt simpsons avsnitt. Det var bra men jag tycker man kunde utnyttja det mer. Der vart för mycket bara simpsons. De andra karaktärerna var ju knappt med känns det som.

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Jojje: Får jag fråga om du såg Clintan på TV6 ? Isf måste den ha känts extra lång med alla pauser = inte bästa sättet att se den på. Men hur som helst verkar det inte vara ditt sorts kaffe. Hade du sett Once Upon a Time in the West ? Om inte tror jag den bör falla dig mer i smaken.

Link to comment
Share on other sites

Dåligt med filmtittande hos mig på senaste. Vilket beror mycket på att jag kommit in i TV-serie träsket igen. Hunnit pressa Heroes - Säsong 1, Sopranos - Säsong 1 och Seinfeld - Säsong 8 på cirka nio dagar. Nu återstår bara Sopranos - Säsong 2 sen blir det film igen för min del. :o

 

Btw; Film på reklamTV går bort!

Link to comment
Share on other sites

Emanuelle around the world (Emanuelle - Perché violenza alle donne?, 1977)

 

1.jpg 9.jpg

 

Tredje delen i Emanuelle-serien regisserad av mysfarbrorn Joe D´amato, mycket känns väl igen ifrån dom övriga delarna och regissörens övriga regissörsskap med sleaze, våld och hårdporr i en härlig blandning. Däremot är denna delen snäppet mer ambitiösare i sin framtoning och behållningen med ett åtminstone relativt välskrivet manus där man inte enbart lever ut regissörens egna fantasier utan icensätter rätt hyffsat skådespel med budskap som kanske inte alltid känns sådär nymodiga och fräscha i dagsläget men det går hem ändå.

 

Laura Gemser (ständigt denna skönhet) spelar återigen journalisten Emanuelle med sin smått exentriska och nymfomaniska ådra snokar runt på platser i världens alla hörn. Hon får nys om en indisk guru som lär ut den perfekta orgasmen och beger sig dit på stört för att i all hast och hemlighet få reda på en organisation som kidnappar och säljer kvinnor som sexslavar på svarta marknaden (Female Market-vibbar någon?). Såklart är filmen späckad för min del med en del överraskningar, främst är det hunken och en av mina klara favoriter inom exploitationfilmscenen Ivan Rassimov dyker oväntat upp i filmen och hjälper Emanuelle i snåriga situationer. Rassimov är ju mer känd för sina roller i kannibalfilmer regisserade av Umberto Lenzi men tycker ändå att han gör en rätt human och gedigen skådespelarpresentation med mycket hjärta för att ändå agera i en B-film. Gemser fungerar som vanligt i sin nakna roll som Emanuelle, här får hon spela ut mer som i vanlig spelfilm än i det erotiska sleazespäckade dramat detta ändå är, även om nakenheten blir för mycket ibland (trots allt XXX-versionen jag fick hem) så känns det aldrig påfrestande heller att se Gemser näckande i nästintill varje scen.

 

Med budskapet om en bättre värld som gurun försöker frammana i och med sexuell frihet och allt det där hippiesnacket som är fördolt i grymheter gör ändå detta till den mer sofistikerade, mer erotiska och snäppet vassare delen i Emanuelle-serien, även om D`amato inte är någon helylleregissör gör han ändå ett gott jobb med både musik, foto och skådespel som allt känns väldigt sexigt och italienskt. En typisk rulle signerad Uncle Joe som ändå går hem!

 

-4/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Jojje: Glömde förresten svara på din fråga angående en lång version av DGDODF. Ja, det stämmer. Har endast sett originalversionen (den kända alltså) som är kortare. Den längre versionen, som släppts på DVD på 2-disc utgåvan, har med scener som lär ha varit med i den ursprungliga bioversionen i Italien. Jag har som sagt inte sett denna version än, trots att jag äger DVD:n, men en kompis sa att han var tvungen att stänga av, sålde DVD:n till mig för 50 kr som jag gav till min bror och så köpte han en engelsk utgåva med den "kända" versionen.

 

Så kanske är det så illa att den längre versionen drar ner på tempot alldeles för mycket och blir mycket sämre, jag vet inte. Men den versionen jag sett är iaf 5/5 i betyg. Men så gillar jag ju hela trilogin som blir bättre för varje film. Italienska filmer dubbar alltid, vilket jag ofta stör mig på. Men i det här fallet tänker jag inte på det så mycket förutom i vissa fall.

Link to comment
Share on other sites

Rakii: Du ser verkligen mycket "nakenfilm" och gillar det. Tror inte att det är något jag kommer söka upp, men kul att du uppskattar det. Sen var det kul att du nämnde Ivan Rassimov som ofta spelade skurkar i italienska kriminalfilmer.

 

 

Jorå, visst gör jag och det är ju en riktigt enorm filmgengre med alla grenar inom sleazen och exploitationscenen vilket jag förhållandevis skattar högt inom filmmediet. Fick ju mersmak efter att jag såg Salò samt Cannibal Holocaust för snart 6-7 år sedan och efter det fick enorm aptit på dessa italienska guldklimpar i undergroundkrestarna och sen dess har jag vigt mitt cineastliv åt efterforskning och tittande av dessa filmer. Men jag håller mig fortfarande i god form med övriga filmer så jag har några mer "normala" filmers recensioner på lager.

Link to comment
Share on other sites

Supersugen (Superbad, 2007)

 

superbad.jpg

 

Som vanligt då det gäller denna typen av komedier som försöker inrikta sig på två helt olika målgrupper i sin besöksstatistik märks det att denna enbart tilltalar den första halvan av målgruppen, tonåringarna. För även om man nu är vuxen som i mitt fall men fortfarande gränsfall till sen tonår så känns ändå åldersskillnaden enorm, detta tilltalar helt enkelt inte en intellektuell vuxen publik som kan skilja sin humor mellan Monty Python och sandlådelekarna som gick ut på kiss-och-bajs-humor. Gränserna är enorma mellan vad som egentligen bör ses som komedi och humor i största allmänhet, ur min synvinkel känns detta bara rentav skrattretande dåligt med hur man väljer att vinkla humorn på. Att se ungdomar i skolmiljö (något vi sett alltför ofta och väl) känns bara i dagens samband blaséartat och innan man vet ordet av är alla klyschorna avklarade. I detta fall gäller såklart klyschorna sexgalna ungdomar som inte kan vänta på att få ett nyp såväl som att bli fulla och ja, resten känner ni till. Här har man försökt samtidigt att klämma in samma gamla visa om vänskap på gott och ont, och vad som händer då skolan slutar med kompisgänget. Vi har redan sett detta i American Pie-serien som fungerade åtminstone på två filmers plan betydligt bättre men sen känns ju även konceptet väldigt 90-tal.

 

-2/5

Link to comment
Share on other sites

1408 (2007)

 

1408_1.jpg

 

Mikael Håfströms tredje film med övernaturligheter som grundstapeln för handling som även baserar sig på Stephen Kings novell från novellsamlingen Smoke & Mirrors. Själv har jag inte fått varken tid eller möjlighet till att bekanta mig med Kings "version" av handling så jag kan nu inte döma filmen på förhand mer än att Håfström är en ypperliggt kass regissör vilket redan märkts av i det mesta han gjort men det gör mig både relativt glad att han lyckats med sin första hit och att detta ändå är en rätt hygglig "King-film". John Cusack spelar ju alltid samma slags roller vilket han gör här med, som en liknande författare som Johnny Depp gestaltade i Secret Window som jag förövrigt tycker filmen har en del likheter med. Bortsett från att vara författare är Mike Enslin som Cusacks karaktär heter även besatt av övernaturliga fenomen, såväl som att forska kring och fånga på bild eller på ljudupptagningar. Besattheten går överstyr då han checkar in på Dolphin Hotel för att bo i deras hemsökta rum 1408 där det sägs att ingen överlevt i mer än ett dygn.

 

Man förmodar oftast det värsta vilket är synd då det snackas film baserade sig på Kings verk, sällan eller aldrig känns det nästan som om någon annan kunnat lyckas med bragden mer än Kubrick i och med The Shining. Håfström är ju långt ifrån vad Kubrick kunde frammana med sin smått liknande film, hemsökta hotellrum och spöken finns med i bilden här med om än i något mer modernare och stressad tappning. Även om nu det mesta känns bra till en början vilket det också gör med Cusack och Samuel L. Jackson i två av rollerna så känns vissa element väldigt krystat framlagda och onödiga. Tänker främst på episoden med Enslins familjeliv och det som vanligtvis involverar någon död familjemedlem (något vi Kingfantaster redan lärt känna vid) så har Håfströms film blandat in scener mitt i smeten för att verka effektfullt och snyggt utan att egentligen bidra mer än med ofokusering på resten av filmen. Utöver den fallgropen fungerar det relativt bra och felfritt, atmosfären är trevlig och smått kuslig emellan åt men blir aldrig något riktigt hoppa-till-moment även om man gott försökt. Sen att handling såväl manus oftast har en tendens att spåra ur i King-filmatiseringar i fel händer märks även vid här då Håfström schablar bort delar av dom viktigaste ingredienserna i hopp om att göra en smakfull spökhistoria vilket det också i slutändan är med relativa brister.

 

3/5

Link to comment
Share on other sites

Guest TheBKlounge

Django

 

Riktigt ball film!

Men man har ju blivit lite förstörd av att se på Leone´s spaghettiwesterns så jag kan tyvärr inte låta bli att jämföra. Då jämförelse görs tappar ju filmen en del kraft. Det är den första filmen av Corbucci jag ser och jag ska lätt kika ut hans andra filmer, framför allt The great silence.

 

3/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar
Django

 

Riktigt ball film!

Men man har ju blivit lite förstörd av att se på Leone´s spaghettiwesterns så jag kan tyvärr inte låta bli att jämföra. Då jämförelse görs tappar ju filmen en del kraft. Det är den första filmen av Corbucci jag ser och jag ska lätt kika ut hans andra filmer, framför allt The great silence.

 

3/5

 

Välkommen till forumet TheBKlounge, hoppas du blir medlem också !

 

Jag har själv sett Django (har jag för mig) för länge sen. Kommer inte ihåg så mycket, men han drog iaf en kista efter sig i hela filmen, coolt. Men det kan vara fel film då det finns många "Django"-filmer, men tror det var den. The Great Silence är för övrigt mycket bra och atmosfärisk film, definitivt bästa efter Sergio Leones av de jag sett.

Link to comment
Share on other sites

Rakii

 

Du får ursäkta mej men hur kan du säga att Håfström slarvar bort delar av historien om du inte ens läst Kings novell. Sedan slarvas väl historien i så fall bort i manusstadiet eller?

 

En annan fundering. Vad är man om man är en yperligt kass regissör? :blink:

 

Jag tror att problemet ligger redan i Kings novell för som du säger. Han har en tendens att spåra ur och det har blivit värre på senare år tror jag. Varsel (the shining) var det ju ganska längesedan den skrevs. Har inte lästa jättemycket av King men tror ändock att de tidigare böckerna håller ihop bättre.

 

I övrigt tyckte jag ungefär som du angående filmen. Den är ganska bra ändå men det beror , anser jag, framörallt på Cusack.

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...