Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Czechflash

Rekommenderade inlägg

  • Moderator
Det är ju en skicklig handling i Anita - särskilt om man vill göra en film som ska locka med nakenscener. Som du skrev i den andra tråden, så tycker jag att det är värre med det i förlängda Thriller - en grym film. Det tärs ut på scener - som egentligen är av våldtäktskaraktär och inte så tillfredsställande, för att uppfylla förväntningarna som många beökare hade när Christina Lindberg stod för huvudrollen. Men det är ju en grym film (:D) om man ser till vissa stilistiska drag i action-sekvenserna bland annat. Anita - ur en tonårsflickas dagbok ska jag nog köpa sen.
Som jag har förstått det så var det inte Lindberg själv som medverkade i porrscenerna i Thriller. Dock vet jag inte om jag tycker att det mer grafiska sexet tillför så mycket till filmen.

Det tyckte jag som sagt däremot om Lindbergs nakenscener i Anita, där kändes de aldrig omotiverade, eller att de fanns bara för att sälja filmen.

Link to comment
Share on other sites

  • Svar 18,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Czechflash

    4860

  • Jojje

    1240

  • Plox

    1056

  • roadwarrior

    911

Top Posters In This Topic

Posted Images

Det tyckte jag som sagt däremot om Lindbergs nakenscener i Anita, där kändes de aldrig omotiverade, eller att de fanns bara för att sälja filmen.

Just därför är det på så sätt en skickligt skriven handling - nakenscenerna är där av en nödvändig anledning, men nog säljde det filmen alltid. I Thriller var det mer mycket mer porrfilmskänsla bakom sexscenerna.

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

post-22-1240769042.jpg post-22-1240769034.jpg

 

Searching for the Wrong-Eyed Jesus (2003)

 

Råkade av en slump komma in i mitten av den här filmen när SVT visade den för nån månad sen och kunde inte slita mig. När den sen visades i repris såg jag hela från början. Det är en fantastisk dokumentär om amerikanska Södern och den atmosfär som råder där. Musiken spelar en stor roll och passar stämningen i filmen perfekt. Underbar melankolisk träsk-bluegrass. Dokumentär är egentligen fel beteckning. Filmen är för snygg och iscensatt för det. Att den är iscensatt är inget som stör mig. Miljöerna och fotot är sjukt snygga och tilltalar mig väldigt mycket. Det är bussvrak ute i Louisianas träskmarker, bilskrotar i Texas och små hålor i Mississippi. White trash-faktorn är hög och vi träffar minst en frireligiös pastor som skriker "JEEEESUS-A!. Det handlar om religion, musik och meningslöshet. Rekommenderas starkt.

 

4+/5

 

PS. Filmen finns att se på SVT Play fram till den 30 april.

 

PPS. Ett kort klipp där författaren Harry Crews berättar om "them birds..." och ett litet längre klipp med musik av bl a Cat Power, Johnny Dowd och The Handsome Family.

Link to comment
Share on other sites

Panic Room (2002)

 

panicroom1.jpg

 

Jag minns att jag var ganska besviken när jag sett Panic Room första gången, kanske var förväntningarna för höga då regissören David Fincher radat upp den ena makalösa filmen efter den andra. Jag tyckte förvisso inte det var en dålig film men jag hade hoppats på mer, trots besvikelsen har jag länge velat se om den och igår var det äntligen dags. Panic Room handlar kort och gott om Meg (Jodie Foster) och hennes dotter Sarah (Kirsten Stewart), de flyttar in i en gigantisk lägenhet någonstans i New York, en lägenhet så stor att det till och med ryms ett skyddsrum. Det dröjer inte länge innan Meg och hennes dotter får oväntat besök – det hypermoderna skyddsrummet kommer till sin rätt – det finns dock ett problem – det är just skyddsrummet tjuvarna vill åt.

 

panicroom2.jpg

 

Panic Room är en välgjord, detaljrik och en helt otroligt snygg film där den ena snygga och finurliga kameraåkningen avlöser den andra och med ett genomgående fantastiskt foto. Ribban sätter Fincher redan med filmens titelsekvens – som är bland det snyggaste jag någonsin sett – och fortsätter som sagt sedan på den inslagna vägen tills det att eftertexterna rullar. När det kommer till filmens story så håller kanske inte den samma klass och den känns överlag ganska tunn – men jag tycker ändå Fincher lyckas få till en härlig klaustrofobisk känsla och trots filmens begränsning till en enda lägenhet skapas det tät spänning. Kanske kunde man önska sig lite mer av karaktärerna i filmen – som ibland känns lite plastiga och saknar tyngd. Jag hade gärna fått lite mer specifik information om vilka de är osv… Men man kan inte få allt och får ibland nöja sig med det lilla. Trots det så tycker jag ändå att skådespelarna gör ett bra jobb – Jodie Foster (som ersatte en skadad Nicole Kidman i huvudrollen) gör vad hon ska och hon kan sina “panik-roller” utan och innan. Likaså den unga Kirsten Stewart (aktuell med Twilight) i rollen som dottern - levererar trovärdighet och gör vad hon ska. Inbrottstjuvs-trion Forest Whitaker, Jared Leto och Dwight Yoakam är en ganska kul mix och fungerar ganska bra tillsammans, min favorit är utan tvekan Yoakam – en skådis man ser på tok för lite av och vars helt galna uppsyn jag verkligen gillar. På det stora hela tycker jag Panic Room är en bra och klart sevärd thriller, inget mästerverk men förtjänar heller inte sitt dåliga rykte. Storyn en trea – visuellt en solklar femma – betyget blir därför någonstans där mitt i mellan och jag är redan nu sugen på att se om den.

 

4/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

post-22-1240860797.jpg

 

Vodka Lemon (2003)

 

Den här filmen av kurdiske regissören Hiner Saleem försöker vara, eller kanske är, exotisk på Kusturica-vis. Den utspelas i en liten bergsby i Armenien efter att Sovjet fallit samman. En man och en kvinna träffas när de besöker sina respektive äkta makars gravar. Det skulle kunna vara bra. Men det är inte bra. Inget händer i princip. Det räcker inte med att stapla annorlunda scener på varandra om det inte finns något innehåll. Inledningen är ett typexempel - crazy, visst, men ledde liksom inte fram till nåt. Rolig ibland dock, som t ex när mannens döda fru ser arg ut på gravstenen då han börjar fundera på att uppvakta änkan vid graven bredvid. Småskrattade en gång till men kommer inte ihåg vid vilken scen. Snygga miljöer i de armeniska och snöiga bergslandskapen.

 

2+/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Burn After Reading (2008)

 

Bröderna Coen är effektiva herrar. Kanske inte när det gäller att göra bra film, men i alla fall när det gäller att göra film. Efter deras mästerverk No Country for Old Men dök komedin Burn After Reading upp som ett brev på posten. Handlingen? Ja, Brad Pitt spelar en idiot, Tilda Swinton spelar en idiot, John Malkovich spelar en idiot, George Clooney spelar en idiot och Frances McDormand spelar en idiot. Skämt åsido, det handlar om en cd-skiva med en CIA-anställds (Malkovich) memoarer som hamnar i händerna på två gyminstruktörer (Swinton och Pitt) som tror att de ska kunna utnyttja situationen.

 

post-22-1241037632.jpg

 

Nja, Burn After Reading känns ihopslängd med vänster hand bakom ryggen. Då och då förekommer lite halvroliga scener, men handlingen som helhet och karaktärerna ger mig ingenting. Filmen är tråkig helt enkelt. En tråkig buskis. Enda ljuspunkten är John Malkovich. Varje gång han är med är det roligt. Malkovich är en väldigt speciell skådis; man vet liksom inte om han faktiskt är galen på riktigt. George Clooney däremot, han gör ingen glad i den här rullen. Han försöker spela komedi men det blir bara konstiga grimaser. Ja, det gäller nästan alla skådisar. Nja, förresten, Richard Jenkins var godkänd också. Men övriga var i princip bara störningsmoment. Slutord: Burn After Seeing!

 

2/5

 

PS. Jag såg att jag gav "mästerverket" No Country for Old Men en stark fyra. Nåja, nära nog ett mästerverk i alla fall.

 

PPS. Efter vad jag läst på en del ställen så spelades Burn After Reading in i pauser under efterarbetet med No Country for Old Men. Det verkar dock inte stämma då Burn After Reading, enligt IMDb, spelades in augusti till oktober 2007 och NCfOM hade ju premiär på Cannes-festivalen i maj 2007. Men det kan kanske handla om omklippning och dylikt som då skedde efter Cannes-premiären?

Link to comment
Share on other sites

Det är... intressant att så pass många ogillar Burn after reading. Visst blir ju förväntningarna höga efter NCfOM, och med en rolluppsättning som heter duga - men det är trots allt en helt annan film än NCfOM och de högklassiga skådisarna spelar definitivt i en miljö som de inte briljerar i på en vanlig dag på jobbet. Vad tyckte du om Brad Pitt, Jojje?

 

Själv tyckte jag att John Malkovich var ungefär lika tråkig som Tilda Swinton, men George Clooney gillade jag däremot mer än vad jag trodde på förhand.

Jag gillar verkligen hans scener med McDormand,

vilka är filmens höjdpunkter tillsammans med Brad Pitts delar och hela sista tredjedelen.

 

För mig ligger Burn after reading och väger mellan en stark 3:a och en svag 4:a, och jag ser fram emot att få se den igen snart.

 

Och här har jag min recension.

Link to comment
Share on other sites

Jag tyckte att Burn After Reading var väldigt upp och ner, vissa delar riktigt roliga medan andra var riktigt tråkiga. Det växlade rätt friskt. Brad Pitt var den överlägset bästa karaktären och dominerade verkligen varje scen han var med i. Allt han gör är klockrent. Blir, som Yojimbo, sugen på att se om den bara för Brad Pitt. Mitt betyg är en trea på Filmtipset och som jag minns det var den av den svagare sorten, dock utan att vara i fara.

Tillägg: JK Simmons som CIA-chefen var nästan i klass med Brad Pitt också. Grym skådespelare, måste se honom i något större, alla roller jag har sett med honom har varit små men minnesvärda.

 

PPS. Efter vad jag läst på en del ställen så spelades Burn After Reading in i pauser under efterarbetet med No Country for Old Men. Det verkar dock inte stämma då Burn After Reading, enligt IMDb, spelades in augusti till oktober 2007 och NCfOM hade ju premiär på Cannes-festivalen i maj 2007. Men det kan kanske handla om omklippning och dylikt som då skedde efter Cannes-premiären?

Nja, det jag har läst var att de skrev Burn After Reading samtidigt som de skrev No Country For Old Men. Mer specifikt så har jag läst att de skrev på filmerna varannan dag. Nu vet jag inte hur säkert det är och jag hittar inga källor på det heller.

Link to comment
Share on other sites

Anita - ur en tonårsflickas dagbok

 

Anita lider svårt av tvångshandlingar. Hon är nymfoman, vilket innebär att hon inte kan stå emot frestelsen att ha sex när som helst och med vem som helst. Efter att ha haft sex får hon ångest och måste då bota den med att söka upp en ny man att ha sex med. Hennes liv faller i en nedåtgående spiral som hon inte kan ta sig ur. Folk i stan vet vad hon håller på med men inte varför. De ser henne endast som en slampa och stöter bort henne, dock är inte männen få som, trots fördömande av hennes handlingar, inte kan låta bli att dra fördel av henns nymfomani. Anitas familj ser vartåt det barkar när hon är ute länge och när hon många gånger är mer utmanande än vad som är sedligt, men de försöker inte förstå varför. De här ingen kärlek till henne, utan yngre dottern får all deras uppärksamhet. Dottern utnyttjar också detta för att få sina föräldrars gunst.

När så Anita träffar Erik finner hon en vän som är beredd att lyssna och som möjligtvis kan rädda henne ur helvetet hon lever i.

 

Filmen innehåller många nakenscener från Christinas sida, men det känns aldrig omitiverat. Anita överrumplar männen genom att blotta sig och därför är det försåeligt att hon ofta kastar kläderna. Det finns lite sexighet i förförelsen, men i samlagen finns inget sexigt, bara Anitas avsky.

Det är ju en skicklig handling i Anita - särskilt om man vill göra en film som ska locka med nakenscener. Som du skrev i den andra tråden, så tycker jag att det är värre med det i förlängda Thriller - en grym film. Det tärs ut på scener - som egentligen är av våldtäktskaraktär och inte så tillfredsställande, för att uppfylla förväntningarna som många beökare hade när Christina Lindberg stod för huvudrollen. Men det är ju en grym film (:D) om man ser till vissa stilistiska drag i action-sekvenserna bland annat. Anita - ur en tonårsflickas dagbok ska jag nog köpa sen.

 

Håller helt med er om det ni säger. Anita är faktiskt en ok film jämfört med annat som Lindberg gjort :P

Thriller är en klockren film i mitt tycke där jag iofs håller med om att det är en hel del utdragna scener som dom egentligen skulle kunna skippat. Köpte rätt nyligen Maid In Sweden och dessutom Sexresa till Japan. Om ni inte sett dom så rekommenderar jag er att se dom.

Link to comment
Share on other sites

Ok, men Sex and fury skall i alla fall införskaffas, och den släpptes också på en snygg svensk utgåva nyligen. Ännu en film som Tarantino hämtat en del inspiration av till Kill Bill - mer än vad jag trodde faktiskt.

 

Ja, Sex and Fury är grym! Man kanske borde slå till på den oxå.

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

post-462-1241270638.jpg

 

Titel: Fast & Furious

Genre: Action

Land: USA

År: 2009

Regi: Justin Lin

I rollerna: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, John Ortiz

 

Handling: När ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O'Conner, men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Via kupper mot lastbilskonvojer till krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas – genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.

 

Omdöme: Man vet ungefär vad man får av denna typ av film. Originalet med samma gäng skådespelare i huvudrollerna var ganska underhållande och fungerade. Här har man tagit tillbaka samma gäng, men resultatet blir inte lika bra. Storyn har inte mycket att bli upprymd över och det hela känns relativt platt. Kul att se Vin Diesel tillbaka i en av sina paradroller, men han och de övriga har svårt att övertyga eller höja filmen. John Ortiz gillar jag lite extra efter hans prestation i Miami Vice (filmen) och han spelar en liknande roll här.

 

post-462-1241270644.jpg

 

Det jag har lite extra svårt för är scenerna som utspelar sig i tunneln på gränsen mellan USA och Mexiko. Det är för mycket dataeffekter och känns mer som ett dataspel än en film. Man tappar helt enkelt känslan av att vara inne i filmen och en särskilt underhållande film är det inte. Biljakterna känns inte direkt upphetsande, men någon bra scen finner man så klart. Musiken är av blandad kvalité där man under filmens inledning hittar några sköna låtar, men det blir lite för mycket latino för min smak. Allt som allt inget man behöver se om man inte är ett stort fan av de övriga filmerna i serien.

 

2 - Skådespelare

2 - Handling

2 - Känsla

3 - Musik

3 - Foto

--------------

12 - Totalt

 

Betyg: 2/5 - 5.5/10

IMDb: 6.9

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...