Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Czechflash

Rekommenderade inlägg

  • Filmstar
Greenleaf - Jag tycker att Final Destination 2 är bättre.

Ok, jag har hört att den är sämre, men då blir det äntligen ett nytt biobesök för min del. Det har stått stilla för mig på grund av det dåliga filmutbudet på bio, men nu tänds biolågan igen!

Varför är den bättre? Bara undrar så att jag har lite bakgrundsinfo innan jag tittar på den. Vad skulle du ge den för betyg? Förresten, vad ger du Final Destination för betyg?

Känner mig riktigt nyfiken nu, men när det gäller film så kan man aldrig sluta diskutera...

Link to comment
Share on other sites

  • Svar 18,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Czechflash

    4860

  • Jojje

    1240

  • Plox

    1056

  • roadwarrior

    911

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Filmstar

Jag skulle ge FD en 3 eller +3 av 5 och FD2 en -4 av 5.

Det jag gillade mer med tvåan var att det var bättre sätt de dog på.

Det blev liksom "wow"-känsla under större delen av filmen.

 

Vill inte avslöja så mycket mer, men den är klart sevärd på bio !

Link to comment
Share on other sites

Pulp Fiction (1994)

 

Alla har väl förmodligen redan sett den här kultklassikern vid det här laget, så det finns inte så mycket att tillägga. En jävla cool rulle, det är vad det är, med riktigt vass dialog och sköna karaktärer. Samuel L. Jackson och John Travolta fungerar utmärkt ihop, men även Cristopher Walken, Tim Roth, Bruce Willis, Uma Thurman, Harvey Keitel och Quentin Tarantino själv gör bra insatser. Vild, humoristisk och med skön musik.

 

Betyg: 4/5 / +4/5

 

 

 

Korpen (1963)

 

Filmen, vars scenografi man använde till den mytomspunne "The Haunting" ("The Terror"). Mindre dålig än nyss nämnda, med mindre dåligt skådespeleri och mindre dåligt manus, trots att specialeffekterna och scenografin ser precis lika fejkade ut. Ganska trist att kolla på, men trollkarlsduellen i slutet är dock en riktig fullträff, som för min del lockade fram till skratt. Sevärd, men bara en gång.

 

Betyg: 2/5

Ändrad av mitchie
Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Pusher (1996) av Nicolas Winding Refn med bl.a. Kim Bodnia,

Zlatko Buric och Slavko Labovic.

Filmen handlar om en "pusher" (knarklangare), Frank (Bodnia),

som får problem med jugoslaven Milo (Buric) som han fått knark av,

men inte betalat pga vissa omständigheter. Han måste nu skaffa fram

pengarna annars slutar det illa. Till en början känns filmen inte direkt

intressant. Men efter ett tag (första dagen) blir det faktiskt bra och

riktigt realistisk känsla. Man fattar i princip inget av danskan, men det

gör inte så mycket eftersom det är roligt och bra ändå. Klart sevärd film

som jag verkligen blev överraskad av. 4 av 5.

 

Charade (1963) av Stanley Donen med Cary Grant, Audrey Hepburn,

Walter Matthau, James Coburn och George Kennedy.

En riktig klassiker som handlar om en kvinna (Hepburn) vars man

blir mördad och ett gäng män är ute efter en stor summa pengar som

hennes man var "skyldig" dem. Hennes man var inte den hon trodde

och hon måste nu försöka få tag på pengarna och samtidigt hålla

männen ifrån sig. Men det är lättare sagt än gjort. En både rolig och

spännande film som stundtals känns lite som Rosa pantern, dock så

har den inte samma humor, men ändå humor. Den är mer seriös och

blir riktigt bra ju längre filmen går. Musik av Henry Mancini, som

gjort musik till just Rosa pantern-filmerna, är passande. +4 av 5.

 

Måste bara avsluta med en skön replik av Humphrey Bogart i

Riddarfalken från Malta: When you're slapped, you'll take it and like it.

Sen ger han Peter Lorre tre snabba örfilar. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Reservoir Dogs (1991)

Cool Tarantino-rulle med vass dialog. Harvey Keitel, Steve Buscemi, Tim Roth, Chris Penn och Tarantino själv spelar agenter som ska utföra en kupp där de ska stjäla diamanter. Någonting går fruktansvärt fel, eftersom polisen dyker upp oväntat snabbt. Mr White (Keitel) misstänker att en i gruppen är en bedragare.

Betyg: -4/5

 

 

 

Idioterna (1998)

 

Dogmafilm av Lars Von Trier om en grupp unga människor, vars intresse är idioti. De utmanar samhället, genom att hitta på idiotiska lekar. Filmen känns, liksom alla dogmafilmer, realistisk, nästan lite som en dokumentärfilm, bla pga av den handhållna kameran.

Betyg: +3/5

 

 

 

Casablanca (1943)

 

Hollywoodklassiker, som av många anses vara en av tidernas absolut bästa. Victor Laszlo, ledaren av en tjeckisk motståndrörelse är på nazisternas efterlysninglista. Han söker sig till Rick's Café, för att försöka få hjälp från den cyniske amrikanen Rick (Humphrey Bogart).

Laszlos fru Ilsa (Ingrid Bergman) är Ricks fd älskarinna som har krossat hans hjärta. När hon dyker upp väcks starka känslor hos Rick, som måste avgöra om han vill hjälpa Laszlo ut ur landet.

Bogart är perfekt i sin roll. Han framstår till en början som ganska kall och känslolös, men han är egentligen en godhjärtad person full av känslor, som han håller inne. Filmen har ett snyggt svart/vitt foto, skön musik och ett väldigt bra manus.

Betyg: 4/5

 

 

 

Öster om Eden (1954)

 

Legenden James Dean's första film är baserad på en novell av John Steinbeck. En Kain och Abel historia om hur Cal (Dean) tävlar med sin bror Aron om sin fars kärlek. Cal är den rebilliske typen, en bråkmakare som oftast gör vad han har lust till, medan Aron är god och rättrådig.

De två bröderna har sedan födseln trott att deras mamma varit död.

När Cal får höra av en som han möter på ett tåg att hans mamma fortfarande lever, så beslutar han sig för att reda på sanningen.

En förvånansvärt gripande film om familj och broderskap.

Betyg: 4/5

Ändrad av mitchie
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Fick ändan ur och såg Insomnia igår.

 

Filmen ska vara en thriller, där Al Pacino spelar en polis som reser till en liten by i Alaska för att utreda ett mord på en ung flicka.

Titeln på filmen anspelar på att Pacinos karaktär uppbenbarligen har svårt att sova på nätterna eftersom solen aldrig går ner, men hans personliga problem spelar också in en del i hans sömnsvårigheter.

 

Filmens ställer frågan hur långt man får gå för att utföra goda gärningar. Helgar ändamålen alltid medlen?

 

Pacino kan den här karaktären utan och innan. Han är som vanligt en tuffing, distinkt i sina repliker och han agerar till och med tröttare än vanligt eftersom det ingår manus. Han gör det som vanligt bra.

 

Robin Williams ska ha credit för att han försöker variera sina roller numer. Den här rollen skiljer sig betydligt från Sy i One Hour Photo. Dock har han inte så mycket att jobba med här, får inte riktigt grepp om hans karaktär, den får för lite plats. Nu är väl tanken att historien ska fokusera på frågan jag nämnde ovan, och det lyckas man med, men på bokostnad av att filmen aldrig blir särskilt spännande.

Vet inte varför det är så svårt att hålla kvaliten hela vägen på den här typen av filmer nu förtiden. Om jag jämför med När Lammen Tystnar är den spännande hela tiden och i synnerhet på slutet. Efter en bra inledning känns upplösningen på Insomnia platt och tråkig.

 

Hilary Swank står för den kvinnliga fägringen här, och det gör hon ganska bra. Hon kommer dock aldrig att bli någon stjärna pga av att hon har för lite karsima, hon är för grå.

 

Ger filmen en lite svag 3 av 5 i betyg.

 

*Bugar sig och lämnar scenen åt vänster*

Link to comment
Share on other sites

Grrr....kunde ju inte komma in igår, så här kommer lite filmer jag hunnit se.

 

The Talented Mr Ripley med bla Matt Damon, Gwenyth Paltrow och Jude Law i huvudroller.

 

Handlar om den ganska tragiske figuren Tom Ripley (Damon) som av en tillfällighet får i uppdrag av en viss Mr GREENLEAF (hm......känner igen det namnet) att hämta tillbaka hans son från Italien där han mest festar runt och slösar pengar. Tom åker dit och träffar på vägen Meredith (Cate Blanchett) en rikemansflicka som reser under falskt namn, Tom råkar utav en händelse presentera sig som Mr Greenlafs son och Meredith tror givetvis att han också är på rymmen undan sin fars affärsimperium. När Tom tillslut kommer fram träffar han Dickie Greenleaf och hans flickvän Marge (Paltrow) och charmas direkt av Dickie och hans beskymmersfria leverne. Han attraheras av Dickie både som broder och kärleksintresse, men Toms förmåga och talang för att ljuga underminerar deras förhållande och snart är han indragen i en väldig röra av mord, pengafiffel och lögner.

 

Börjar väldigt bra och orginellt men fortsätter sedan som en ganska ordinär thriller med en väldigt jobbig Jude Law. Matt Damon är duktig som halvpsykopat, men glänser aldrig speciellt mycket. Paltrow känns erfaren och bra så hon gör en bra prestation men annars är detta inget speciellt. Väldigt dåligt slut tyckte jag.

 

3/5

 

Straw dogs med Dustin Hoffman i huvudroll regisserad av Sam Peckinpah från 1971. Köpte denna nyligen och tyckte det skulle bli intressant att se en hoffman rulle efter den väldigt överasskande bra Maratonmannen.

 

Den amerikanske Matematikern återvänder med sin fru till hennes gamla hemtrakter på den engelska landsbygden där diverse män direkt attraheras av henne. Hoffman är till en början väldigt lugn och gör allt för att slippa tillgripa våld. Men attraktionen växer och staden börjar koka av hat och synd. Efter en rad händelser tvingas Hoffmans rollfigur inse att våld är den enda lösningen.

 

Börjar väldigt abrupt och det dröjer innan man kommer in i filmen. Väldigt mycket uppbyggande innan filmen kommer igång vilket är i slutet, alltså alldeles för sent. Ingen egentligen musik vilket ger filmen en amatörmässig stil som endast räddas av Hoffman som alltid är bra. Slutet är mycket spännande och bra men annars händer inte speciellt mycket i filmen.

 

3/5

 

Och till sist Lone star regisserad av John Sayles med bla Chris Cooper, Kris Kristofferson och Matthew McConaughey i huvudroller från 1996.

 

Handlar om den lilla staden Frontiera som ligger precis vi den mexikanska gränsen på texassidan. Inleds med att man hittar ett till en början okänt lik som sedan visar sig vara den gamla elakingen till sheriff Charles Wade (Kristofferson). Sam Deeds (Chris Cooper) den lilla byns sheriff och tillika son till legenden Buddy Deeds (Matthew) hans far som tidigare var sheriff. Alla avgudar honom utom Sam själv som ratade sin fars diktatoriska uppfostran. När Sam börjar nysta i mordet upptäcker han ett och annat om sin hjälte till far och staden visar sig bära på mer än en hemlighet.

 

Fattar inte att Aftonbladet ger denna fem i betyg, tycker tyvärr det är för oengagerande. Välgjort, visst och bra skådespelarinsatser, mycket bra, men jag tycker den saknar själ och det som avslöjas är inte så värst farligt tycker jag. Ganska intressant att följa lite olika människoöden som alla hänger ihop på ett eller annat sätt med Buddy Deeds men inte så det känns relevant för filmens handling. Kris Kristofferson är dock skitgrym som ond sheriff, och leker gärna med sin enorma kanon till pistol. Känns lite krystat att ha någon som Matthew McConaughey som far till Chris Cooper men det duger. Filmen känns inte speciell och skulle gärna vilja veta vad ni andra som såg den när den gick tyckte, vet tex att Jojje såg den, orkar dock inte hitta hans inlägg

 

3/5

Link to comment
Share on other sites

Jag har sett Lawrens of Arabia.

 

Det är en väldigt lång film. Men inte på något sätt tråkig. Snygg och med underbar musik. Scenerna med ryttararmeerna är mäktiga och för tankarna till TTT.

 

Det handlar om Lawrens, en brittisk officer under första världskriget som leder araberna i en revolt mot det ottomanska riket. Jag har ingen aning om hur historiskt korrekt det är, men det är en väldigt fångande historia.

 

Filmen börjar väldigt starkt men tappar mot andra halvan. Dock så är den värd 4/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Mm, jag är sugen på att se Lawrence of Arabia.

 

Själv såg jag en film som heter Bazil (1985). Gjord av Terry Gilliam.

 

FIlmen utspelar sig i framtiden där Sam Lowry som en dag gör ett misstag och fel person blir arresterad. Trots att Lowry försöker att hjälpa honom så blir problemet större och större. Samtidigt är han på jakt efter kvinnan i hans drömmar som han brukar se snabbt då och då.

 

 

Tyvärr var den här filmen inte så bra som jag trodde, storyn är rätt tunn och den saknar djup. Robert De Niros rörmokare eller Jonathan Pryce kan inte själva hålla upp denna film som har en tendens att bli väldigt seg efter första roliga halvan av filmen. Kul att de fanns många nya uppfinningar, men dem räcker inte för att filmen ska bli bra.

 

3-/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Rear Window (Fönstret åt gården) (1954) av Alfred Hitchcock

med James Stewart och Grace Kelly.

Filmen handlar om en man (Stewart) som sitter i rullstol efter att

ha skadat sitt ena ben. Han spenderar dagarna genom att sitta vid

fönstret och titta på sina grannar. Eftersom det är varmt, har alla

öppna fönster så att man ser in. Han misstänker att en av grannarna

har mördat sin fru och blir mer och mer besatt. Kelly spelar hans

flickvän som blir lidande av hans besatthet, men till slut blir även hon

intresserad av att få reda på sanningen.

En mycket bra film, med humor och en vacker Grace Kelly.

Tycker dock inte det är Hitchcocks bästa, men helt klart en av de

bästa. Kanske måste se den igen för att uppskatta den mer, men

North by Northwest (I sista minuten) är fortfarande #1. +4 av 5.

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Vad kul att du äntligen såg och gillade Rear WIndow, som jag anser är en av hans bästa. Om inte den bästa. 5/5 av mig.

Dock så stör jag mig på huvdrollens (Kommer inte på namnet) röst. Den låter irriterande.

 

Jag har sett en film på bio (var länge sen).

Anger Management:

 

Den handlar om en kille (Sandler) som blir dömd att ha 30 dagars terapi emot ilska. Till hans hjälp får han den annorlunda terpeuten Barry (Nicholson).

 

Den här var ganska rolig och jag gick ut med inga förväntningar alls, vilket är bra om man lyckas att inte ha några. Nicholson visar att han kan spela komiska roller. Gillade honom här lika mycket som Livet från den ljusa sidan. Ett stort plus för honom. Sandler gör inget märkvärdigt, men han ser rätt kul ut när han blir sur.

man hittar även trevliga biroller i form av den snygga damen med "viktproblem" (Heather Graham), transvestiten/säkerhetsvakten Galaxia/Gary (Woody Harrelson) och den nästroligaste rollen efter Nocholson, exmobbaren som blivit munk (John C.Reilly). John C. Reilly är en mycket duktig skådespelare, men han lyckas aldrig få en huvudroll. Det är lite synd.

3/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Greenleaf - Huvudrollsinnehavaren i Rear Window är James Stewart.

Han har en lite speciell röst, men jag stör mig inte på den.

 

Har sett lite fler filmer idag.

 

Eyes Wide Shut (1999) av Stanley Kubrick med Tom Cruise

och Nicole Kidman.

Man kan säga att filmen handlar om Cruises sexäventyr i verkligheten

och Kidmans sexäventyr i hennes drömmar. Blev överraskad att

filmen var spännande och så intressant som den faktiskt var. Trodde

att det inte alls skulle vara något för mig, men jag hade fel. Det är inte

en jättebra film, men den har bra känsla rakt igenom som blir bättre

ju längre filmen går. Man vill liksom veta vad som händer. Inte Cruise

bästa rollprestation (även om han är bra), men en av de mer passande

rollerna för honom, tycker jag.

Ni som sett den, tycker ni inte att den påminner lite om The Ninth Gate

av Roman Polanski med Johnny Depp från 1999 ? Vet inte vem som

tagit från vem, men det där som händer i det stora huset tycker jag är

väldigt likt...Liknande kläder och "ritual".

Jag ger iaf Eyes Wide Shut ett ganska snällt betyg av -4 av 5.

Kanske bara är värd en stark trea, men det var något jag gillade...

 

Sen har jag sett 2 x Helan & Halvan.

 

Pardon Us (Helan och Halvan skakar galler) (1931) som mestadels

utspelar sig på ett fängelse. De rymmer även och arbetar som bomulls-

plockare (sminkade som svarta). Men de blir upptäckta och åker in igen.

Inte den bästa av H & H, men klart sevärd. +3 av 5.

 

Saps at Sea (Raska sjömän hallå!) (1940) som är snäppet roligare

än förstnämnda. Helan blir beordrad att vila av en läkare eftersom han

lider av stress från sitt arbete (som testare av tutor). H & H hyr en båt

som de har vid hamnen, men det dyker upp en brottsling. -4 av 5.

 

Av de jag sett med H & H (som jag kommer ihåg), gillar jag helt klart

Block-Heads (Skrattar bäst som skrattar sist) (1938) där Halvan

inte vet att kriget är över och fortfarande patrullerar vallgravarna när

ett flygplan kommer. Han skjuter nästan ner det och får då reda på att

kriget har varit över ett par år. Han tas till ett militärsjukhus dit Helan

kommer för att hämta hem honom. Väl hemma i Helans hyreshus händer

sen saker...Man skrattar inte bara oavbrutet, det kommer också tårar !

Denna får +4 av 5, snudd på femma. Den måste bara ses !

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...