Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Czechflash

Rekommenderade inlägg

  • Filmstar

Jag var igar och sag tva filmer eftersom det regnade stora delar

av dagen. Forst var jag och sag 2 Fast 2 Furious bara for att.

Forsta filmen var ingen hojdare, sa jag forvantade mig inget

speciellt fran den har heller. Trakiga bilar (japanska), men musiken

var stundtals bra och aven en del annat fint att titta pa.

Men det har ar en typisk film for nutiden. +2 av 5.

 

Och sa har jag aven antligen sett Equilibrium pa bio !

Jag kan bara saga att jag ar mycket nojd. Denna film ska man

se pa bio ! Trots att jag hade sett den tre ganger tidigare,

markte jag hur mycket jag hade missat. Bade ljudet och bilden

var klart battre och ljud/tal som jag missat tidigare snappade

man upp enkelt och allt foll pa plats. Synd att fler inte far se

den pa bio, for det ar det enda sattet man ska se denna film pa.

Nu nar man sett den ett par ganger kanns borjan lite langsam,

men sista halvan av filmen ar fortfarande mycket bra. 5 av 5.

 

Har aven sett lite intressanta trailers:

 

Hulken - Tva olika trailers, en som jag sag redan i Sverige

dar man far se valdigt mycket och den gillade jag inte alls. Den

andra trailern far man bara se hur han haller pa att forandras

(ogonen) och sen utifran ett hus...Man far alltsa inte se animationen,

av Hulken, som jag inte gillar. Den trailern var battre.

Av trailarna att doma blir det 2 av 5 till filmen.

 

Charlie's Angels- Har sett samma trailer tre ganger och

det ser ut att vara mycket Matrix inspirerat med effekter,

blandat med humor, "girlpower" och annat. 2 av 5.

 

Terminator 3 - Sett tva olika trailers och har fortfarande

samma kansla, det kanns inte riktigt bra. Men jag tror att det

anda blir en ok film som kommer ligga mellan +3 av 5/-4 av 5.

 

Pirates of the Caribbean - Trailern var bara en "teaser" som

inte visade for mycket, men som okade mitt intresse. 4 av 5.

 

Kill Bill - En besvikelse...Var valdigt mycket kampsport och

svardfaktning. Hoppas att den ocksa innehaller coola dialoger som

QT brukar vara bra pa. Men det har sag inte imponerande ut.

3 av 5 (kanske 4 av 5 om det vill sig val).

 

The League of Extraordinary Gentlemen (LXG) - Verkar lovande,

kan bli en riktig hit...vet inte sa mycket om handlingen, hehe. 4 av 5.

Ändrad av Czechflash
Link to comment
Share on other sites

  • Svar 18,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Czechflash

    4860

  • Jojje

    1240

  • Plox

    1056

  • roadwarrior

    911

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Filmstar

Jag har sett Zhang Yimous Vägen hem (1999) och det var en besvikelse. Samma år som Vägen hem gjorde Zhang även Vikarien som jag tyckte var en underbar historia om en ung vikarie i en bergsby som åker in till staden för att leta efter en elev som rymt. I Vägen hem berättar en son historien om hur hans mamma och pappa möttes för 40 år sen i den lilla by han nu återvänt till efter att pappan just dött.

 

Nutiden utspelas i svartvit medan återblicken visas i strålande vackra färger. Det är alltså vackert, men tyvärr, ack så tråkigt. Vi får se Zhang Ziyi, som spelar den unga mamman, antingen laga mat eller springa fram och tillbaka med densamma på jakt efter den nya läraren i byn (som är den blivande pappan). Allt till Titanic-lik musik som jag ledsnade rätt snabbt på. Nä, Zhang Yimou, det var inget vidare. Efter den, som jag tyckte, gripande Vikarien (se den förresten!!) så har både Vägen hem, som får betyg 2+/5, och nu senaste Hero varit besvikelser.

Link to comment
Share on other sites

Jag har sett the Shining av Kubrik.

 

Det här är en helt lysande film. Normalt så gillar jag inte genren men den här filmen är nog det bästa jag har sett i genren. Bättre än the ring, the thing och the others. Är det förresten en tillfällighet att de har så lika namn?

 

Den har allt som man kan kräva av en skräckfilm, men som sagt så är jag ingen stor fan av genren så det blir bara 4+/5.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Har sett tre filmer i helgen.

 

Nattvakten

Det här är alltså det danska orginalet, det finns en amerikansk version med Ewan McGregor och Nick Nolte, den har jag inte sett.

Filmen handlar om juridikstudenten Martin som tar jobb som nattvakt på ett bårhus under sommaren. Vid den tiden härjar en hänsynslös psykopat som mördar prostituerade på löpande band. Offren hamnar hos Martin på bårhuset, men det är inte säkert att de vill bli kvar där...

Trodde det här skulle vara en historia med övernaturliga inslag, men det visade sig vara en vanlig katt och råtta-lek mellan huvudpersonerna och mördaren. Det blev lite för avancerat för att hålla, jag tappade intresset mot slutet. Faktiskt var filmen som mest spännande i början när Martin smög omkring bland liken i bårhuset.

 

Regin är mycket bra, skådisarna gör ett bra jobb. Manus är genomtänkt, men kanske lite överarbetat. Bitvis väldigt spännande, men mest i början faktiskt. Karaktärerna är lite för överdrivna med sina perversa utmaningar ibland, det känns inte äkta.

Filmen får godkänt, 3 av 5 i betyg.

 

Charlotte Grey

Allas vår Galadriel, Cate Blanchett spelar huvudrollen vars namn filmen bär. Filmen utspelar sig under andra världskriget och börjar i London, där Charlotte Grey, engagerad mot Tyskarnas framfart i Frankrike, möter en ung brittisk flygkapten som hon faller för. Hans permission tar slut och han åker tillbaka. När Charlotte får besked att han skjutits ner över Frankrike bestämmer hon sig för att bli kurur för att få chansen att hitta sin flygkapten.

 

Filmen bygger med all säkerhet på någon sliskig kärleksroman, för hela filmen känns som en sådan. Den starka kvinnan och den modige motståndsmannen blir kära i varandra men hindras av det hemska kriget. Deras kärlek är huvudsaken, allt annat hemsk är bisaker.

Riktigt hemska saker utspela sig mot slutet, men vem bryr sig.

Skådespelet är som i vilket brittiskt kärleksdrama som helt, rätt bra, men jag gillar det inte. Tyskarna är som vanligt stereotypa; de är känslokalla och skriker allt de ska säga som om de ger order.

Min mamma skulle kanske gilla den här filmen, hon älskar Hem till gården.

Betyget blir 2 av 5.

 

O´ Brother, Where Art Thou

En riktig favoritfilm! Bröderna Joel och Ethan Cohens version av grekiska Odyssén, där George Clooney spelar fången Ulysses Everett McGill som flyr för att ta sig tillbaka hem till sitt Itaka i tid. Han flankeras av sina två kamrater Pete (John Turturro) och Delmar (Tim Blake Nelson).

Filmen handlar kort och gott om de tre rymlingarnas färd hem för att hämta en stor skatt, och deras möte med sirener, cykloper och andra vidunder.

Det finns ett underbart persongalleri i filmen, där bla John Goodman och Holly Hunder blixtrar förbi. Alla karaktärerna är grovt övedrivna, riktiga rednecks. De är fula, smutsiga och ofta korkade; kort sagt, helt underbara!

Det finns en mycket speciell humor som jag älskar i filmen, och alla gör den mycket bra, även George Cloony, som ändå ska vara den intelligente av dem.

Musiken är härligt bonnigt emellanåt, speciellt hitlåten I Am a Man of Constant Sorrow som det vänger ordentligt om.

 

Se den här filmen om ni inte sett den, men en liten varning. Antingen älskar man filmen eller så hatar men det, den är som sagt lite speciell...

Betyget blir en 4 av 5, för ett kul grepp och ett mycket bra hantverk genomgående.

 

*Bugar sig och lämnar scenen åt vänster*

Link to comment
Share on other sites

Mmm...The Shining är verkligen en klass för sig, fattar inte varför King inte gillade detta mästerverk.

 

Har själv haft lite av en filmhelg med en kompis då jag sett fyra filmer (varav tre på raken)

 

Vi inledde med Returner en japansk sci fi/action rulle från 2002 regisserad av Takashi Yamazaki och med bla Takeshi Kaneshiro, Ann Suzuki.

 

Handlar om en liten flicka som skickas tillbaka i tiden för att stoppa att en art kallad Daggra tar över jorden och dödar alla, hon ska göra detta genom att döda den första Daggran som kom till Jorden. Hon råkar av en händelse hamna på en båt där en knarkuppgörelse pågår och hamnar i stridens hätta. En man tar hem henne efter att ha skottskadat flickan och tvingas följa med på hennes äventyr.

 

Hyfsad actiorulle som i stort sett skulle kunna vara som vilken hollywoodrulle som helst fast med japanskt språk. Snyggt gjord med coola effekter men tyvärr lite utan hjärta, det blir lite för mainstream faktiskt. Och slutet är verkligen gullegull ala hollywood. Sedan har man även stulit friskt från andra filmer som tex terminator och liknande filmer

3/5 får den ändå.

 

Nummer två var Clive Barkers Hellraiser från 1987 med bla Ashley Laurence, Andrew Robinson i olika roller.

 

Handlar om hur Frank köper en kub och efter en mystisk ritual dör en fruktansvärd död. Hans bror flyttar senare in i huset och då vaknar frank till liv igen i behov av BLOD!!!!

 

Ja, ni hör ju hur det är och filmen har ju också fått femtioelva uppföljare. Hyfsade splatter effekter men annars finns det ju verkligen ingen story i denna smörjan. Lite häftigt med de där monstersnubbarna, men annars är detta en dålig splatterthriller. Nej nej

2/5

 

Nummer tre David lynch mystiska film Dune från 1984 med bla Sean Young, Max von Sydow, Sting, Patrick Stewart, Dean Stockwell och till sist Kyle MacLachlan i huvudrollen. Baserad på Frank Herberts roman (romaner?!?!?)

 

Handlar om planeten Arrakis (stavning) eller som den kallas "Dune" där en krydda växer som ger makt åt den som äger den. Olika ätter slåss om kryddan och krig står nära.

 

Flummig film som tyvärr är ett sånt ofattbart sömnpiller att jag höll på att dö. Universumet känns megakomplicerat, och alla karaktärer är bara.....tröttsamma. Effekterna är under all kritik och lynch geni märks tyvärr aldrig. Usch!!!!

1/5 sömnpiller.

 

Nummer fyra Graves of the fireflies från 1988 gjord av studio Ghibli som även gjort sprited away. Det handlar alltså om en animefilm

 

Handlar om två barn, en lite äldre pojke och hans syster. Som i slutet av andra världskriget tvingas lämna sitt hem när huset bombas och mamman dör. De kommer till sin Faster, men lämnar även henne när hon börjar utnyttja barnen. Man får sedan följa barnens kamp för överlevnad i det krigsdrabbade japan.

 

Mycket sorglig och tragisk film som är fruktansvärt snyggt gjord med bra ljud och musik. Miljöerna är snygga och de bästa jag sett i animeformat (har sett Jin Roh: The wolfbrigade och Kenshin OVA, samt Witch hunter robin serien). Lillasystern är väldigt sött och allt är verkligen gripande. Ja vad ska man säga, den hittils bästa anime filmen jag sett (spirited away har jag hemma och även Princess Monomoke som båda är från studio ghibli).

4/5

 

Sedan när jag kom hem såg jag ännu en film med en annan kompis nämligen The fast and the Furious med Vin Diesel och Paul Walker, Regisserad av Rob Cohen.

 

Intrigen finns knappt, en undercoversnut (Walker) försöker ta reda på vem som gör en massa lastbilskapningar och nästlar sig in i ett streetracinggäng med Vin Diesel som ledare. Han kör bil och det sprängs saker runt om kring.

 

Ja ingen intrig men det går an för det finns snygga brudar och läckra bilar att se på. Inget speciellt men intrigen skulle man i stort sett kunna skippat, Walker är slö och seg i huvudroll.

-3/ för att den var snyggt gjord med hyfsad musik.

 

That's it for me folks

Ändrad av roadwarrior
Link to comment
Share on other sites

Nummer tre David lynch mystiska film Dune från 1984 med bla Sean Young, Max von Sydow, Sting, Patrick Stewart, Dean Stockwell och till sist Kyle MacLachlan i huvudrollen. Baserad på Frank Herberts roman (romaner?!?!?)

 

Handlar om planeten Arrakis (stavning) eller som den kallas "Dune" där en krydda växer som ger makt åt den som äger den. Olika ätter slåss om kryddan och krig står nära.

 

Flummig film som tyvärr är ett sånt ofattbart sömnpiller att jag höll på att dö. Universumet känns megakomplicerat, och alla karaktärer är bara.....tröttsamma. Effekterna är under all kritik och lynch geni märks tyvärr aldrig. Usch!!!!

1/5 sömnpiller.

Jag säger bara läs boken Dune! Den är ruggigt bra, och jag är inte ens ett SF-freak, i alla fall inte när det gäller böcker....

 

När du läst boken kan man uppskatta filmen desto mer eftersom man vet vilka karaktärerna är etc...

 

Jag har oxå kollat lite film i helgen, men jag tänkte bara nämna en, Forgotten med bl a Kirsten Dunst i en av huvudrollerna. Ett drama som utspelar sig i Ryssland precis före revolutionen och som handlar om en ung man som kärar ner sig totalt i grannens dotter (som för övrigt råkar vara en prinsessa på obestånd)...

 

Till att börja med var det inte jag utan tjejen som valde filmen, men när till och med hon tycker den är riktigt dålig så förstår ni hur dålig den måste vara. Filmen är löjlig, förutsägbar och knyts ihop dåligt (t ex finns en helt överflödig paralellstory som inte tillför något). Det enda positiva som kan sägas om filmen är de vacka miljöerna och kostymerna. Filmen får 1+/5, men vill ni se något ännu mycket sämre finns ju alltid Livet i 8 bitar som jag varnat för i ett annat inlägg.

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...