Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Czechflash

Rekommenderade inlägg

  • Svar 18,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Czechflash

    4860

  • Jojje

    1240

  • Plox

    1056

  • roadwarrior

    911

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hmm....Mitt namn anspelar ju just på "Vägvisaren", så jag känner mig tvungen att säga några väl valda ord om den.

 

Filmen utspelar sig i Ryssland och naturen har en stor roll i filmen, då det handlar om en grupp utsända, som skall kartlägga floran och faunan i en särskild skog (Har jag för mig? någon, som misstycker?)

I skogen möter dom "Dersu" dvs. Vägvisaren, som sedan följer med dem på färden.

Det som jag tycker är bäst med filmen, är helt klart det vackra fotot på naturen och hur förhållandet mellan "Kaptenen" och"Dersu" skildras.

 

Jag vet att detta inte var mycket till recension, känns som om det vore åratal sedan jag såg den. Någon får gärna komplettera! :D

 

Ps. "Ragin bull = I like!! " :up:

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Well, positivt ändå att du tycker det är rent skit. Hade ju varit värre om du tyckt att det var smutsig skit.

 

För att gilla Star Trek måste man liksom komma in i det hela. Kolla på tv-serierna mycket, lära sig om Star Trek-världen och personerna. Kan tänka mig att det påminner om hur roadie tycker man ska göra för att gilla Buffy - att ge det en chans, så att säga.

Link to comment
Share on other sites

2565558.jpg

 

Titel: Desert Blue

Genre: Drama

Land: USA

År: 1998

Regi: Morgan J. Freeman

Skådespelare: Kate Hudson, Christina Ricci, Ethan Suplee, Peter Sarsgaard

 

Baxter, Kalifornien. 89 invånare. En grupp tonåringar försöker undkomma tristessen och hitta en mening i tillvaron. En dag krockar en lastbil med mystiskt innehåll i området och FBI placerar staden i karantän...

 

Desert Blues huvudsyfte är att skildra vardagen för ungdomar i en småstad. Hela FBI inblandningen fyller ingen större funktion förutom att sammanföra småstadsungdomarna med en eller två ”utbölingar” som blir fast i staden. Filmens huvudtema är vänskap, man får dels följa en redan existerande vänskap mellan stadens invånare men vi får även se hur en vänskap växer fram mellan ”utbölingarna” och invånarna i staden. Som det har sagts innan i den här tråden så är jag svag för vänskap som skildras på film, och det temat fungerar på mig även den här gången. Det är nog den främsta anledningen till att jag ger filmen ett aningen högre betyg än de flesta.

 

desertblue1.jpg

 

En anledningen till att flera antagligen inte uppskattar filmen är karaktärsgalleriet. Man har varit ganska fördomsfull när man skrivit de olika karaktärerna och det finns ingen i den lilla staden som är ”normal”. Utan alla har väldigt annorlunda intressen, antingen gillar de att spränga saker i luften, eller tävla med terrängfordon eller andra liknande saker. Dock så var inte detta något som störde mig eftersom hela filmen och speciellt skildringen av karaktärerna är ganska lättsam. Emellertid finns det några tillfällen i filmen där man försöker göra det hela lite seriösare och dra det mer åt det tyngre dramahållet. Det är också vid dessa tillfällen där filmen brister, varken regissören eller skådespelarna har erfarenhet nog att hantera drama av det tyngre slaget.

 

desertblueaw9.jpg

 

Ändå vill jag inte påstå att skådespelarna eller regissören gör ett dåligt jobb. Det var riktigt kul att se många av dagens stjärnor i tidiga roller. Ethan Suplee som har blivit lite av en birolls favorit gör tillsammans med en av mina nya absoluta favoriter, Peter Sarsgaard, filmens två stabilaste insatser. Men även Kate Hudson visare att hon har talang men man märker samtidigt att hon har utvecklats något enormt de senaste åren. Det samma gäller för Christina Ricci. Morgan J. Freeman som står för regin gör väl inget speciellt med filmen, det är en väldigt standardmässig regi som de flesta regissörer hade klarat av. Det är synd att han inte lyckas bättre med de mer dramatiska scenerna i filmen, för då hade jag inte haft mycket att klaga på.

 

Desert Blue är en film som de flesta antagligen kommer att uppfatta som kanske ganska medelmåttig eller kanske ointressant, men den föll mig i smaken. Och fastän att den är långt ifrån felfri så fann jag den sevärd och jag kommer nog att försöka se om den igen om något år eller så.

 

Betyg: -4/5

IMDb: 6.2

Rekommenderas: Ja

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Min hemlighets blomma (La flor de mi secreto, 1995)

 

Jag har två filmer kvar att se av Almodóvar i min retro. Det börjar verkligen ta emot nu eftersom det handlar om filmer som jag inte gillar. Men, men, har jag väl börjat så måste jag slutföra det hela. Denna gång var det dags för en film om en författarinna (spelad av en ofta återkommande Alomdóvar-skådis, Marisa Paredes) som under pseudonym skriver, tycker hon själv, tantsnusk. Hennes man är ständigt borta eftersom han är militär, och hon trivs inte med sitt liv. Hon försöker förändra det, bl a vill hon skriva helt andra typer av romaner men är bunden av ett kontrakt.

 

post-22-1134931476.jpg post-22-1134931589.jpg

 

Hmmm, ja, det är som vanligt med Almodóvar - jag kan bara inte se storheten i hans filmer. För mig känns de amatörmässiga och nästan som dåliga studentfilmer. Det som ska vara roligt (gissar jag) är för mig bara fånigt. Det är ofta mycket dialog, även här, som liksom bara försvinner ut i luften utan att beröra mig. Människorna har problem i filmerna, visst, men jag har svårt att ta både problemen och människorna på allvar. Allt känns för överdrivet så det går mig förbi. Ok, det ska sägas att det ibland förekommer roliga och lite annorlunda scener men de dyker upp alldeles för sällan. Sen har jag också en favorit i skådespelerskan (nu 75-åriga) Chus Lampreave som lyser upp och dominerar varje scen hon är med i. Betyget kan ändå inte bli godkänt. Nu återstår bara Allt om min mamma och sen kan jag lägga Almodóvar till handlingarna, tack och lov!

 

2/5

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Primal Fear (1996)

 

Richard Gere spelar en försvarsadvokat som tar sig an ett fall där han är helt säker på att den misstänkte är oskyldig. Men ju längre rättegången går blir han allt mer osäker.

 

Den enda anledningen till att jag ville se denna film är att jag ville se mer Edward Norton och många sade till mig att det här var bland hans bästa prestationer. De hade rätt. Han har iofs inte gjort en dålig rollprestation hittills, men här visar han återigen hur grym han är som skådespelare. Själva filmen i sig har en intressant handling, men blir lätt tråkig när man får följa Gere som advokat. Dock lyser den upp otroligt mycket när Norton syns på bild, och sluttwisten är mycket smart och bra. Just slutet gör att jag sätter ett plus framför trean.

 

3+/5

 

Elf (2003)

 

Will Ferrell spelar en föräldrarlös man som råkar hänga med jultomten till nordpolen och blir tränad till att vara en tomtenisse. Men han måste bege sig till New York för att leta reda på sin pappa och kulturkrockarna är sanslösa!!!! not.

 

Vill se den endast för att få lite Will Ferrell-humor, och det fick jag, men jag störde mig lite på att resten av filmen var så otroligt dålig och seg. Det var bara ferrell som gjorde att man kunde titta på den, resten var bara tråkigt. James Caan som pappan fungerar, men gör ingen superprestation. Att jag spolade förbi slutet säger rätt mycket. Svag tvåa endast på grund av Ferrell som är rolig då och då.

 

2-/5

 

Corpse Bride (2005)

 

Victor lever i ett tråkigt liv och ska bli bortgift med en tjej som han aldrig har ens träffat. När han flyr från detta arrangemang råkar han av misstag gifta sig med en död brud som har velat hitta en man i många år.

 

Tim Burtons nyaste film, som är liksom Nightmare before christmas en stop-motion film, hade jag höga förväntningar inför. De besvarades tyvärr inte. Humorn är där, snygga miljöer och karaktärer är också där. Men något saknas. En kul detalj är att det är mörkt och blånyanserat i den riktiga världen, men väldigt färgglatt i dödsriket. En film som jag inte tyckte var så bra som jag trodde att den skulle vara, men som nog kan bli rätt skön vid en omtitt.

 

3+/5

 

Sen har jag beslutat för att höja Fight club till en femma, enbart på grund av Tyler Durdens filosofiska dialoger som är verkligen underbara att tänka kring och bara njuta helt och hållet. En modern klassiker, utan tvekan. Blir bättre för varje gång man ser den.

 

5/5

Link to comment
Share on other sites

7319.jpg

 

 

Titel: The girl was young

Genre: Thriller

Land: USA

År: 1937

Regi: Alfred Hitchcock

I rollerna: Nova Pilbeam, Derrick De Marney, Percy Marmont

 

Handling: En kvinna flyter upp på en strand tillsynes strypt med ett skärp. En man (Robert) hittar henne och springer där ifrån för att hämta hjälp. Två kvinnor får syn på honom i vad dom tror är en flykt/smitning från brottsplatsen. Detta leder till både förhör och domstol. Robert lyckas dock smita för att leta reda på bevis på sin oskuld. Till sin hjälp får han oväntat polismästarens dotter. Hon ser något som de andra inte ser och vill helst att brottet hellre får en rättvis än snabb lösning.

 

miller371art4.jpg

 

Omdöme: Detta är den andra klassiska Hitchcock jag ser på kort tid och betyget kommer öka kraftigt! Denna är mycket välgjord med bra kamerateknik samt vackra scenerier. Skådespeleriet är väldigt bra. Det största minuset är att Hitchcock verkar ha för bråttom att avsluta det hela. Handlingen och stämningen som byggts upp under filmen för att få dig i rätt sinnesstämning avslutas på cirka 20-30 sekunder. Det hade ju inte gjort något om filmen var 10 minuter längre och ett mer långdraget och fiffigare slut. Allt gott förutom slutet med andra ord.

 

4 – Skådespelare

4 – Handling

4 - Känsla

2 – Musik

4 – Foto, bra för att vara en så tidig film

--------------

18 - Totalt

 

Betyg: 4

IMDb: 7,2

Rekommenderas: Ja , absolut! Den här visar att det gick att göra spännande film med en del effekter redan ganska tidigt. Jag har fått mersmak av Hitchcock!

Link to comment
Share on other sites

Var på förhandsvisning av stolthet och fördom i lördags

 

Filmen var rätt seg oc hdålig med tanke på denna film har ju redan man sett som tv-serie. Kändes som mera ett sammandrag av tv-serien. Liksom den var 6 delar aka 50 minuter typ och detta var ungefär 2 timmar lång. Men han Darcy var med ganska litet. Nej jag ger denna film en 2:a av 5!!!!

Link to comment
Share on other sites

Usch, nej. Jag hatar Keira Knightley. Tjejen kan inte skådespela! Hon är sämst! Förstår inte hur hon kan ha blivit känd. Obegripligt. Hon gör bara skitfilmer!!

 

Lorenzo: Trevligt att du kommit in i Hitchcock. Jag är också lite inne i en sådan period. Har en box med sju filmer av honom.

Har sett ett par stycken. En del är jävligt bra. Jag tycker att de bästa är Vertigo och North By Northwest.

Link to comment
Share on other sites

Usch, nej. Jag hatar Keira Knightley. Tjejen kan inte skådespela! Hon är sämst! Förstår inte hur hon kan ha blivit känd. Obegripligt. Hon gör bara skitfilmer!!

 

Lorenzo: Trevligt att du kommit in i Hitchcock. Jag är också lite inne i en sådan period. Har en box med sju filmer av honom.

Har sett ett par stycken. En del är jävligt bra. Jag tycker att de bästa är Vertigo och North By Northwest.

 

Kan inte förstå att du hyser sånt agg mot Keira. Tycker inte hon är en dålig skådis. Sådär medel vill jag säga.

 

Hmm är det bara jag som tycker hon är ganska lik Winona Ryder

Link to comment
Share on other sites

Usch, nej. Jag hatar Keira Knightley. Tjejen kan inte skådespela! Hon är sämst! Förstår inte hur hon kan ha blivit känd. Obegripligt. Hon gör bara skitfilmer!!

 

Lorenzo: Trevligt att du kommit in i Hitchcock. Jag är också lite inne i en sådan period. Har en box med sju filmer av honom.

Har sett ett par stycken. En del är jävligt bra. Jag tycker att de bästa är Vertigo och North By Northwest.

 

Kan inte förstå att du hyser sånt agg mot Keira. Tycker inte hon är en dålig skådis. Sådär medel vill jag säga.

 

Hmm är det bara jag som tycker hon är ganska lik Winona Ryder

 

Och Natalie Portman dessutom

Link to comment
Share on other sites

Sett några filmer så här inför julen

 

Julfritt

Skådespleare: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd

 

Handling: Luther Krank har bestämt att dom i år ska skippa julen helt och i stället åka på en lyxkryssning på juldagan. Ett beslut som inte är alltför populärt hos grannarna.

 

Det här är en film efter en novell av John Grisham. Endast i amerika kan väl hysterin över julen bli så stor. Visst överdrivs det en del och emellanåt blir det för mycket.

 

Tim Allen är ganska kul som vanligt. Han är sitt vanliga jag med några spydiga kommentarer emellanåt. Jamie Lee Curtis är inte alls bra. Tycker det enda hon gör är skriker hela tiden. Dan Aykroyd hade kunnat få lite mer utrymme.

 

Julstämningen i filmen kommer väldigt sent. Men det finns en del komiska scener. Och så blir det inte alltför sockersött på slutet.

 

3- av 5 är betyget

 

Surviving Christmas

Skådespelare: Ben Affleck, Christina Applegate, James Gandolfini, Christine O'Hara

 

Handling: Då den stenrike Drew blir dumpad strax före jul och blir tvungen att fira julen ensam så bestämmer han sig för att köpa en familj att spendera julen med.

 

Det här börjar ganska roligt. Och just inledningen med förtexterna är riktigt komisk egentligen. Tyvärr håller inte resten av filmen samma klass.

 

Ben är ganska bra och riktigt kul till en början som smått hysteriskt försöker återuppliva sina gamla julminnen. Men ju mer filmen lider desto mer seriöst blir det. Och därmed sämre också.

 

James passar bra i denna roll precis som Cahterine eller man kanske numera ska kalla henne Julmamman. Då hon kanske är mer känd som mamman i Ensam hemma filmerna. Men hon och James får aldrig riktigt agera ut känns det som.

 

Julstämningen infinner sig aldrig riktigt men den har några komiska stunder.

 

Betyget blir 2 av 5

 

Love actually

Skådespelare: Liam Neeson, Hugh Grant, Emma Thompson, Keira Knightley

 

Handling: I Love Actually vävs flera historier och karaktärer samman med en gemensam nämnare - kärleken. Vissa av historierna är romantiska och lyckliga medan andra är sorgliga. De utspelar sig i London veckorna innan jul. När julen väl kommer, har livet för de inblandade förändrats på det mest oväntade sätt.

 

Det här är nog en riktig må bra film egentligen. Den innehåller alla klyschor som finns i kärleksfilmer men det är bra gjort och med glimten i ögat.

 

Och alla dessa bra skådisar. Jag tillhör dom som inte HATAR Hugh Grant och tycker han är perfekt i rollen som kärlekskrank premiärminister. Som vanligt i sånna här filmer så är ju vissa historier mer intressanta än andra och just den med Hugh och den med pojken som är förälskad i sin klasskamrat är dom jag finner mest intressant. Fast roligast är helt klart den med den avdammade rockstjärnan som släppt en julsingel. Rockstjärnan är helt underbart spelad av Bill Nighy.

 

Julstämning finns det inte så mycket av i den här filmen egentligen men det är ändå många underbara historier.

 

Betyget är 4- av 5

 

Scrooged

Skådespelare: Bill Murray, Karen Allen, Bob Goldthwait, John Glover

 

b]Handling: [/b] Cross, som har gjort en kometkarriär från postrummets djup till chefsstolen på ett tv-bolag, är elak, nedrig, hjärtlös, oförsonlig och har en sadistisk humor. På julafton arbetar han med en uppsättning av Dickens klassiker Scrooge som ska gå på hans kanal och han räknar med att alla ska ställa upp för honom. Men innan kvällen är över har han fått besök av tre spöken.

 

Det här är en pärla och en riktig favorit hos mej. Ser den varje år. En underbar nyversion av scrooge. Fast kanske en något mrökare version.

 

Bill Murray är helt underbar som den buttre Cross och hans minspel är bara magnifikt. Det är bra sådespelare rakt igenom hela filmen. Speciellt Carol Kane och David Johansen som spelar två av spökena. Kul också att Xavier Cross's bror James Cross spelas av just hans bror dvs Bill Murrays egen bror John Murray och man ser likheterna.

 

Vet egentligen inte varför jag älskar den här filmen så. Kanske är det just att jag fascineras lite av resandet när han får se sitt liv spelas upp.

 

Julstämning finns det i filmen även om den kanske inte är jättestark. Fast det finns massor med komiska och minnesvärda scener.

Betyget är 4+ av 5

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...