Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Czechflash

Rekommenderade inlägg

  • Filmstar

Det verkar som om DC-versionen av The Last of the Mohicans är 5 minuter längre, men vad jag vet är bl.a. slutet annorlunda (ja, bl.a. delar under sista kvarten eller liknande). Har också för mig att filmen egentligen var 3 timmar lång, men att den var tvungen att klippas ner till runt 2 timmar pga att den skulle passa in i bioprogrammet (skumt).

 

Så här står det (än en gång) på IMDb angående detta:

 

"The film was originally scheduled for a Summer 1992 release, as the teaser posters said, but when Michael Mann's first version clocked in at three hours, he was told by Fox to cut the film down and the release was postponed to September. Mann was never happy with the resulting two hour version, feeling he had not had enough time to properly trim it, and so Fox allowed him to re-edit it entirely for the 1999 DVD release. Although only a few minutes longer, the new version features minor changes throughout the film. It is Mann's preferred version and the only one available on DVD in the US."

 

Här är förresten vad jag tyckte om DC-versionen.

Link to comment
Share on other sites

  • Svar 18,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Czechflash

    4860

  • Jojje

    1240

  • Plox

    1056

  • roadwarrior

    911

Top Posters In This Topic

Posted Images

primary_colors.jpg

Titel: Primary Colors

Genre: Drama/Komedi

Land: USA

År: 1998

Regi: Mike Nichols

Skådespelare: John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thornton, Kathy Bates

IMDb: 6.7

 

Den unge idealisten Henry Burton söker en förebild inom politiken att följa. Han fascineras av Jack Stanton, en guvernör från södern. Snart inser dock Henry att hans illusioner om Jack har varit ganska barnsliga och naiva. Jack Stanton är nämligen en kvinnojägare med omåttlig sexdrift. Följden av detta blir såklart en hel del skandaler.

 

Primary Colors är en film, som för mig som inte är särskilt insatt i amerikansk politik fungerar som ett drama med en komisk underton, medan den är mer av ett drama blandat med satir för de som är mer insatta i ämnet. Guvernören Jack Stanton är garanterat en Bill Clinton kopia. Inte bara att utseende och dialekt är likt, även den omåttliga lusten för kvinnor känns igen. Det är John Travolta som gestaltar Jack Stanton och han gör det helt lysande. Detta är helt klart en av Travoltas starkaste rolltolkningar. Även om man räknar bort Travolta så har filmen ett genomgående mycket bra skådespel. Billy Bob Thornton, Kathy Bates och Emma Thompson är några av de som syns i biroller.

 

primcolors39.jpg

 

För regin står Mike Nichols, mannen som bland annat gjort Closer och Angels in America. Och här gör han väl det enda rätta och låter skådespelarna föra filmen och handlingen framåt. Tyvärr känns flera scener lite långa och även filmen som helhet känns lite väl lång. Något annat som störde mig var närbilden på den amerikanska flagan i början och i slutet av filmen, känns verkligen inte rätt. Överlag tycker jag Primary Colors är en sevärd och intressant film som på ett ganska bra sätt skildrar den långa vägen mot att bli president i USA. Betyget landar på en ganska stark trea.

 

3+/5

Link to comment
Share on other sites

841407_rt.jpg

 

Titel: Coffee And Cigarettes

Regi: Jim Jarmusch

Skådespelare: Cate Blanchett, Steve Coogan, Alfred Molina, Bill Murray, Iggy Pop, Tom Waitts

Längd: 90 min

År: 2003

 

Handling: Vi får följa olika historier där alla dricker kaffe och röker cigaretter till lunch. Personerna har ingenting riktigt gemensamt, utan det blir tysta stunder med kaffe och cigaretter. Jarmusch har tagit upp ett ämne som är vanligt idag.

 

main-page.jpg

 

Omdöme: Jim Jarmusch har ett rykte om sig att vara en speciell regissör. Det är han faktiskt och det märks speciellt i Coffee And Cigarettes.

Jarmusch tar upp något som många personer gör idag, nämligen att röka cigaretter, dricka kaffe och prata med varandra. Dock blir det något enformigt i filmen. Det är ett par stycken berättelser han skildrar, men det är bara en som är rolig och intressant. Det är mötet mellan Alfred Molina och Steve Coogan. Molinas karaktär är en beundrare av Coogan och har upptäckt att de är släkt, men Coogan är helt ointresserad. När han sedan får reda på att Molina är kompis med regissören Spike Jonze vill han ha hans telefonnummer. Det är faktiskt en mycket rolig del. Tyvärr är det bara den enda som är klockren.

Mötet där Cate Blanchett är med känns riktigt ointressant. Hon och hennes kusin har ingenting gemensamt, men det blir ändå enformigt och segt. Trots sin korta speltid är Coffee And Cigarettes långtråkig. Jag tycker också att Bill Murray kunde ha gjort en betydligt bättre roll än den han har. Det är lite småroligt, men inte mer.

Jag tycker nog att Jarmusch kunde fokuserat sig på färre berättleser. På så sätt hade man intresserat sig mer för karaktärerna.

Det är svårt att göra en bra film av sådana här berättelser. Då måste det vara riktigt engagerande. Jarmusch har helt klart en skön stämning, men jag hade velat ha mer av det.

 

2/5

Link to comment
Share on other sites

ski_school.jpg

Titel: Ski School 2

Genre: Komedi

Land: USA

År: 1995

Regi: David Mitchell

Skådespelare: Dean Cameron, Heather Campbell, Wendy Hamilton

IMDb: 4.3

 

Hans gamla flickvän håller på att gifta sig med en slusk, så Dave åker för att stoppa henne.

 

Detta blir en kort recension eftersom allt i hela filmen kan sammanfattas med ordet uselt. Skådespelarna är hemskt dåliga, intrigen så fjantig att man vill gråta och musiken så hemskt missanpassad att jag inte vet var jag ska bli av. Detta är en komedi som inte en enda gång lyckas vara rolig, det hade varit mer passande att klassa den som en tragedi. Jag har inte sett den första Ski School filmen men efter att ha sett 2:an så tänker jag verkligen inte se föregångaren. Jag säger bara undvik den här dyngan till varje pris. Den är inte ens dålig på ett sånt viss att den blir lite rolig på grund av det, utan den här är bara dålig. UNDVIK!

 

1/5

Link to comment
Share on other sites

Va, Va och Va? DC på TLOTM? Intressant.

 

Min Brittiska utgåva är på 108 min så är nog inte DC den då. Spännande. :D

 

Primary Colors såg jag idag. Måste säga att jag är väldigt förtjust i Mike Nichols även om jag helst vill slippa se Closer. Kathy Bates är så jävla skön! 4/5 på Primary iaf. :)

 

PS. Orkar inte skriva nån recension på Munich, är lat. stark 3+ på den eller den svagaste 4:an någonsin.

Link to comment
Share on other sites

215671_thumb.jpg

 

Titel: Full Metal Jacket

Regi: Stanley Kubrick

Skådespelare: Matthew Modine, Adam Baldwin, Vincent D'Onofrio, R. Lee Ermey, Dorian Harewood, Arliss Howard

Längd: 108 min

År: 1987

 

Handling: En trupp drillas i armén innan de åker ut i Vietnam. Gomer Pyle är en som misslyckas med allt och är överviktig. När han inte klarar av något bestraffas alla andra. De drillas av den hårde Hartman. Joker får se Pyle knäckas mer och mer och hur Vietnamkriget påverkar honom under den hårda träningen. Joker åker sedan ut i kriget och det blir en hemsk upplevelse.

 

fullmetaljacket_3.JPG

 

Omdöme: Äntligen blev det av!! Jag har nu sett den omtalade Full Metal Jacket, som jag sett fram emot ruskigt länge. Jag kan bara säga: Wow, vilken filmupplevelse!

Filmen börjar helt fantastiskt med den hårda träningen och Hartman spelas otroligt bra av R. Lee Ermey. Vilken inlevelse han spelar med. Grymt trovärdigt. Första timmen är sjukt bra och ibland sitter jag nästan och gapar.

Vincent D'Onofrio är bra som Pyle, som med tiden spårar ut helt. Man tycker verkligen synd om honom. Matthew Modine gör också en stabil insats som Joker och flera andra hanterar sina roller mycket bra.

Kubricks regi är riktigt skicklig. De har lyckats skapa fantastiska krigsmiljöer trots att den är inspelad i Londons hamn! Rätt otroligt faktiskt.

Dialogen i filmen är sanslöst bra, speciellt under första timmen.

Kubrick lyckas på ett trovärdigt sätt visa hur krig sakta men säkert bryter ner soldaterna. Det är mycket välgjort. Han missar inte många detaljer.

Jag hade höga förväntningar och de uppfylldes gott och väl. Det är ett bra tag sedan jag såg en sådan här bra krigsfilm. Jag tycker om när Kubrick skildrar hur de drillas i början. Det tär verkligen hårt på dem både psykiskt och fysiskt. Det är ingenting negativt jag har att säga om Full Metal Jacket. Nästa gång jag ser den blir det troligtvis en femma, men nu är det en mycket stark fyra.

 

4+/5

Link to comment
Share on other sites

ofvzt3.jpg

 

Titel: The Dentist II

Genre: Skräck (?)

Land: USA

År: 1998

Regi: Brian Yuzna

I rollerna: Corbin Bernsen, Jillian McWirhter, Jeff Doucette

 

Handling:I uppföljaren till "Tandläkaren" rymmer dr. Feinstone från ett mentalsjukhus och flyttar till en ny stad under en ny identitet - Dr. Lawrence Caine. Han försöker handskas med sina konstant kommande aggressioner men när han ser kvinnan han är förälskad i, Jamie, kyssa en annan man blir han galen av svartsjuka och förvandlas återigen till en okontrollbar mördare.

 

Omdöme:Den här filmen har nog alla hört talas om, och jag var väldigt intresserad av att se den när jag satte i skivan.

Filmen började rätt dålig, men blev bättre ju längre man såg.

Jag uppskattade humorn i filmen, och Dr. Caines vitsiga kommentarer.

Filmen blev som sagt bättre och bättre ju mer man såg av den, och i slutet var den väldigt spännande.

Den var inte alls lika äcklig som jag hade hört att den skulle vara, men det är väl olika från person till person.

Jag gillade att man fick se hans hallucinationer, och jag tyckte verkligen att han framstod som en riktig psykopat.

Till skillnad från andra filmer t.ex American psycho, Hannibal m.fl. så märker man verkligen hur sjuk han är, och att han faktiskt borde sitta inlåst.

 

Betyg: 4/5

 

Rekommenderas till alla som gillar spännande thrillers, dock inget för de med svaga nerver.

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

KLK: Det stämmer, DC utgåvan finns endast utgiven på R1 och ska vara 117 mot europeiska 112 minuter. Men på Amazon står det att R1 är 114 och på Discshop 108 på R2 alltså. Vet inte hur de räknar, men runt 5 minuter alltså (dock är det alltså nedklippta scener, vilket betyder att det är mer än 5 minuter som är nytt). Och som sagt, gillade den versionen mer (DC) och det tyckte kompisen som köpte filmen också.

Link to comment
Share on other sites

Såg just Munich

 

Njae. Nu har jag bara sett två av de nominerade filmerna.Denna och Crash. Men i så fall tycker jag nog Crash var bättre.

 

Att bryta eller inte bryta det är frågan. Ibland hade de en brytning och ibland var den helt borta. Och det vart aldrig riktigt intressant det Spielberg ville säga. Tror han ville visa hur en människa under psykiskt pressat förhållande kan förändras eller nått... kanske. Men jag vet inte om han ville göra ett drama eller en thriller.

 

Tycker Eric Bana var sådär. Han känns lite för"mesig" på nått sätt. Det är inte en dålig film men jag tycker inte den är värd en oscarnominering. Nu har det nog stor betydelse att det är just Spielberg som gjort den. Men han kan bättre.

 

Lite kul att höra hur Josef Hillman i Beck egentligen låter och han bryter då inte på götebörska i den här filmen

 

Ger den en 3 av 5 i betyg

Link to comment
Share on other sites

  • Filmstar

Angående München blev jag positivt överraskad av att den faktiskt var mer åt action/thriller hållet än drama. Hade förväntat mig att det skulle vara ett drama som kunde bli lite väl politiskt och tråkigt i nästan tre timmar. Men istället tyckte jag tempot var bra och man blandade dramat med action/thriller bra. Men Crash tycker jag hur som helst är bäst av Oscarsfilmerna.

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...