Jump to content

*Struntsnack om film*


Plox

Rekommenderade inlägg

  • Svar 2,6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Något som jag har funderat på är att jag tycker det är rätt sällan en mer eller mindre renodlad actionfilm får fullpott, 5/5. Oftast är det dramor och liknande, Brokback Mountain för att nämna någon aktuell. Vad beror det på? Görs det inga riktigt bra actionfilmer kanske? Jag måste nog fundera på det ett tag innan jag svarar på min egen fråga, men det skulle vara spännande och se vad ni andra tycker och tänker om det hela.

 

Min senaste action som jag gav 5/5 är Sin City men utöver den kan jag inte komma på någon annan, inte just nu iaf.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det görs helt enkelt inte så mycket bra actionfilmer, och sen tror jag inte heller att filmsnacks anändare ser på så mycket actionfilm i allmänhet.

Men ibland dyker det upp riktiga guldkorn, som t.ex Predator. :)

Actionfilmer är mer lättsamma än en drama/thriller/komdei/whatever, går en actionfilm på TV så är det inte precis något man planerar in att se, men om det däremot visas en rörande dramafilm som fått 3 oscars så är det ju något man ser fram emot att se.

Link to comment
Share on other sites

farmor_gas: Action är mer underhållning för stunden och det är svårt att få till en riktigt bra handling som griper tag i en där. Nuförtiden är det mest biljakter, många oneliners, snygga brudar och mycket pang pang. Man kanske borde satsa på något mer originellt. En riktigt bra actionfilm, som t e x The Matrix, är svårt att göra om i och med att den var nyskapande när den kom. Många filmer har tagit efter den med mindre lyckade resultat. Jag vet inte, men en regissör som Michael Bay lockar inte särskilt mycket. Han har gjort The Island och Bad Boys-filmerna b l a och där är det produktplaceringar (främst i The Island) och många biljakter. Det är en fröjd för ögat men ingenting man går och tänker på senare.

Det har varit brist på idéer i Hollywood ett tag nu, men jag hoppas på att det kommer någonting annorlunda.

Filmer med handlingar som Brokeback Mountain och Rain Man griper tag i en och lever verkligen på dialogen och skådespelarna. Det är de två viktigaste faktorerna i sådana filmer. I actionfilmer behöver skådespelarna inte vara särskilt bra, utan bara visa lite muskler. Det har inte gjorts någon vettig actionfilm på länge. Det har gjorts så många att det är svårt att hitta på något nytt, tror jag. Nuförtiden ser man helt klart hellre en dramafilm än en actionfilm. Det är mycket beroende på handlingarna. De bästa regissörerna satsar heller inte på actionfilmer och därför blir det inte bättre resultat. Så tror jag att det ligger till.

Link to comment
Share on other sites

Det finns ju actionfilmer som fått genomgående bra betyg. Dock kanske inte 5:or så som dramor får. Men The Rock och T2 är väl actionfilmer som fått mycket bra betyg. Face off fick väl också en del bra betyg.

 

Sen är drama en ganska bred kategori egentligen. Men det är nog sant recensenter sprider inte så mycket femmor bland rena actionrullar men det beror på att de gärna jämförs med alla andra filmer. Vilket inte alltid blir rättvist. Man kanske ska börja bedömma actionfilmer mot varandra istället.

 

Själv ger jag bort 5:or till en del actionrullar. Natural born killers och True romance.

 

Obs jag är lite trött i huvet så jag vet inte om jag egentligen sagt nå vettigt nu.

Link to comment
Share on other sites

Jag instämmer i vad som tagits upp och jag var inne på samma spår med att man blir mer berörd av handlingen i ett drama eller liknande. Men det beror ju också på vad man vill se. Bara för att en actionfilm kanske inte kräver lika mycket koncentration av tittaren så behöver den ju inte vara dålig.

 

Sen tror jag inte att en actionfilm tas på riktigt allvar som det är idag bland en del filmfolk, hur ofta nomineras egentligen en actionfilm till annat än bästa effekter. Undantag finns givetvis men utav 100 nomineringar är minst 95 inte action.

 

Det är synd att det är som det är för inget går upp mot att se en bra actionrulle tycker jag!

Link to comment
Share on other sites

Det är ju inte direkt så att man blir särskilt berörd av en actionfilm, underhållning för stunden. Kungen av actionfilm tycker jag annars är Tarantino, för kan man annat än ge 5/5 till Pulp Fiction och Reservoir dogs? Så ska actionfilm göras!

 

I övrigt tycker jag också att det har gjort tunt med bra action på senare år. Sin City är väl den bästa, vad jag kommer ihåg för stunden.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Mitt dilemma just nu är att jag när jag ska välja film alltid är sugen på det där lysande actionäventyret som aldrig finns numera. Jag vill alltid se nåt sånt. Har flertalet dramor och rysare hemmavid, men jag blir aldrig riktigt sugen på att se dem. Väljer alltid nån actionfilm och så blir jag besviken.

Dilemmat är jag nyligen sett The Decent, Memories of a Geisha och Brokeback mountain och alla tre var helt lysande filmupplevelser (bäst film nämnd sist)!

Link to comment
Share on other sites

Delta i diskussionen

Du kan svara nu och bli medlem senare. Om du är medlem, logga in för att svara med ditt användarnamn.
Notera: Din post kommer granskas av en moderator innan den blir synlig för andra.

Guest
Svara...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Skapa nytt...