Jump to content

Sungam

Medlem +
  • Antal inlägg

    10
  • Blev medlem

  • Senaste besök

Allt som skrivits av Sungam

  1. Sungam

    Betygsystem

    Själv kommer jag att använda 10-systemet när jag väl orkar recensera en film.. Mycket bättre, det är stor skillnad på en fyra-poängare och en 6-poängare i ett 10-system.. men båda blir treor i ett 5-system.
  2. Sungam

    Ordlek

    Tack för att du förklarade Pumbaa (för lat för att göra det själv:P) Jag tänker på Clockwork Orange. Nästa ord är Rädsla.
  3. Sungam

    Filmgenrer

    Jag skulle behöva hjälp med tre stycken filmgenrer. Behöver få dem förklarade för mig helt enkelt. Independent - Är det filmer som gjorts utanför Hollywood? Förklara är ni goa. Film-Noir - Jag har inte den blekaste vad detta är för något. Förklara är ni goa. Dogma - Jag har ett svagt minne av att det spelas in med en videokamera bara och det är inte den bästa sorten. Jag gissar att det där inte stämmer.. Förklara är ni goa. Tack på förhand.
  4. Sungam

    Ordlek

    Hejsan! Jag har kommit på en ny lek! En person säger ett ord, sen så ska nästa person säga vilken film de tänker på. Exempel: Person1: Häst Person2: Black Beauty, nästa ord är banan. Ord nummer ett är läskautomat.
  5. Hejsan! Jag följde ditt råd och väntar på att se dem i kronologisk ordning istället.. jag valde istället the Game på trean som i min bok var 7/10. Tack för rådet!
  6. Är gudfadernfilmerna fristående? Kan man se trean först och sedan se ettan utan att förlora känslan? Jag behöver svar innan 21.15! (då går den på tv)
  7. Sungam

    Filmhjälp!

    Hejsan! Jag förstår inte riktigt hur jag lyckas.. men jag har lagt till filmer eftersom att gamla åkt bort! Dock så har kostnaden sjunkit med 300 kr.. Jag tog bort dessa filmer: Kill Bill 1 och Kill Bill 2 : Jag kan hyra dem eller köpa dem när de blir lite billigare. Gudfadern II : Lika bra att köpa ettan och se om jag gillar den först.. I Arns Rike : Detta var ett dyrt kul att ha.. Dessa filmer har lagts till: Donnie Brasco Elephant Den Engelska Patienten
  8. Sungam

    Filmhjälp!

    Hejsan! Jag hade tänkt skaffa ett 30-tal filmer då jag får min sommarjobbslöning. Här är listan: Gilbert Grape Reservoir Dogs Jackie Brown Nyckeln till frih Lock Stock and Two Smoking Barrels Kill Bill vol.1 Kill Bill vol.2 Guds Stad Citizen Kane Maffiabröder Big Lebowski Schindler's List Boondock Saints Fight Club Scarface Amelie Från Montmartre 12 Edsvurna Män Leon Ondskan Edward Scissorhands Mystic River Big Fish Memento Apocalypse Now Battle Royale Ed Wood Goodbye Lenin Matchstick Men De 12 Apornas Arme Lost In Translation Se7en The Rock C.E. I Arns Rike Taxi Driver Gudfadern Gudfadern 2 Hero Magnolia S.E. Mulholland Drive Requiem For A Dream Das Boot D.C. Livet är underbart (Vita le Bella eller något) Jag har inte sett någon av filmerna och jag undrar vad jag bör stryka och så. Jag ligger nämligen ett par hundra över budget. Tack för all hjälp!
  9. Ni vet killen som hade en kod som stod över väggarna? Det var det jag störde mig på under filmen.. hur fanken vet han vart han ska börja?!
  10. Detta var en intressant paralell min SO-lärare drog för ett par månader sedan men det var först nu den dök upp i skallen igen.. Han drog paralellen att Neo var Jesus som kom som frälsare och även offrade sig själv i slutet för att rädda mänskligheten. Som ni vet blev Jesus många gånger frestad utav djävulen, bland annat i öknen. Djävulen är ju självklart Mr.Smith. Arkitekten är gud som skapade allt. Vet ni fler paraleller man kan dra? Jag vet att det finns massvis (hela SO-lektionen gick åt att hitta på kopplingar, hehe) fast jag har glömt dem flesta och det var lång tid sedan jag såg filmerna.
×
×
  • Skapa nytt...