Jump to content

Fortesque

Medlem +
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Fortesque

 • Rank
  Cineast

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Intressen
  Illustration, måleri, film, musik, serie-romaner, parteij, mm.

Previous Fields

 • Kön
  Kille
 • Favoritfilmer
  Alien-serien, Magnolia, Kung Fu Hustle, Napoleon Dynamite, One flew over the cocos nest
 • Filmer jag vill se
  X-men 3, Batman Begins (del två), Superman, Ghostrider, Silent Hill.
 • Favoritmusik
  70-80-tals hårdrock, synth, old school rap, soundtrack (orchestral)
 1. Hans Wiklund gillar bara "manliga" filmer, typ Heat, Casino eller Deer Hunter.
 2. Ah, nu har jag förkovrat mig kungligt i svenska akademins bok för ordrunkare, och du har ju helt rätt! Tack!
 3. Eller hur? Tycker verkligen dom ändå bidragit med något nytt och väldigt viktigt inom amerkikansk tv-underhållning (för i grund och botten är det ju vad det handlar om, låt vara underhållning som lär eller avskräcker en...). I synnerhet när USA "skakas" av så mycket tillbakagångs-propaganda med en president i spetsen som leder de bokstavstroende bibelläsarna mot nya erövringar både på hemmaplan och i världen utanför. I ett samhälle som börjar bli så sjukt och åsiktsinfekterat, blir man faktiskt förvånad över att Bullshit överhuvudtaget tillåts existera. Men jag håller med - ibland drar dom fr
 4. Precis, inget är heligt - och dom öppnade verkligen ögonen på mig med vissa ämnen - som t ex Dalai Lamas närmast fascistioda inställning till vissa saker. Eller att Greenpeace genom att övertala afrikanska stater att inte ta emot genmanipulerad mat (för det är ju fel), med följden att folk dog av svält! Ibland kan dom vara lite småaktiga, men fn vad bra det ofta är.
 5. Ni missar väl inte Bullshit - iriterande, provokativt och mycket stimulerande. Bland det bästa USA producerat i tv-väg. Säng gärna in en åsikt och säg vad du tycker. Kl.22-23 på kanal 6. (ja, det är smygreklam, det det skiter jag i, bullshit är viktigt!)
 6. Ja, tänkte bara höra av ni tycker om nya filmkrönikan? Personligen tycker jag att man hade ett väldigt bra koncept i slutet på förra säsongen med Orvar som "tourguide" tillsammans med ett gäng tyckare med väldigt differant smak, vilket gjorde alla recensioner intressanta och framförallt varierade. Så grattis SVT! Med nya programledaren Helena von...nånting...har man därigenom förflyttat filkrönikan tillbaka till en period vi hade för en sisådär 10 år sen...man kan tycka vad man vill, men hur man än vrider och vänder på det, handlar det här om en tillbakagång ifråga om konceptet. Väldigt synd
 7. gött mos! Såg första avsnittet i fredags på 5an - wow! Så överjävligt bra, satt naglad totalt från början till slut - bland det bästa inom tv-scifi jag sett (vågar inte säga DET bästa ännu efter bara ett avsnitt, men det lutar däråt...).
 8. Fortesque

  Halo

  Med Peter Jackson och Weta vid sin sida, borde en hugad regissör kunna skapa något ganska vettigt tycker man ju. Samtidigt har de flesta filmatiseringar av spel gjort en riktigt besviken hitills, förmodligen mest för att de nästan uteslutande gjorts av riktiga stolpskott till regissörer (tänk Paul (AVP, Resident Evil) Andersson ungefär). Problemet blir när man betraktar ett filmskapande för mycket som just ett tv-spel - man tror det räcker med lite sjysst "pang-pang" och några snygga brudar/läbbiga aliens och sen är det klart. Det som ger mig hopp inför Halo-filmen är just att Peter Jackson
 9. Den dagen alla finner sig i att ha låga förväntingar på något bara för att det är en svensk film, då är vi illa ute som film-nation.
 10. En skön mystery-film från sverige skulle jag säga är "Rötmånad" från början av 70-talet. Rätt så utflippad och det finns helt klart en starkt surrealistisk känsla över den och rätt så många frågetecken som aldrig riktigt rätas ut. Mycket att suga på när filmen är klar.
 11. Nja, jag är inte lika säker på att Batman Begins gjordes i syfte med att länka ihop den med de andra ilmerna - tvärtom snarare. I snacket om tvåan går Nolan så långt som att säga att de valde att plocka bort "Batman" (Förnärvarande "The dark knight") ur titeln eftersom de ville distansera sig från alla de andra tidigare Batman-filmerna. Det här är en helt annan Batman som har väldigt lite med de tidigare filmerna att göra.
 12. Nu finns alla figurer "season one" ute, bara glo och njuta.
 13. "Källan" bestod i att jag mycket riktigt såg en trailer för Battlestar och hade kollat på 6:an hela kvällen - senare informerar flickvännen mig om att hon hade bytt kanal, så nu vet jag varken in eller ut...tja, NÅGONSTANS ska den gå iallafall.
×
×
 • Create New...