Jump to content

bmyr

Medlem +
  • Antal inlägg

    45
  • Blev medlem

  • Senaste besök

About bmyr

  • Birthday 1986-01-01

Contact Methods

  • Website URL
    http://w1.586.telia.com/~u58612132/statistiksida.htm

Profile Information

  • Plats
    Degerfors

Previous Fields

  • Kön
    Kille
  • Favoritfilmer
    Sergio Leones fem bäst (dollar-trilogin, Once upon a time in the west och ...in america) sticker ut i filmsamlingen. Av de filmer jag sett senaste veckan är The Pianist klart bäst, men det finns otroligt många bra filmer, precis som det finns många dåliga.
  • Favoritmusik
    The Ark, Queen, David Bowie, Magnus Uggla, Håkan Hellström, The Mo, Melody Club, Marit Bergman, Gyllene Tider, Freddie Mercury goes solo, Kent, Ebba Grön...

bmyr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Rykte på forumet

  1. bmyr

    Don Rosa

    Yes, äntligen börjar det hända grejer igen. Den här månaden kom äntligen HoF 16 (Don Rosa 4) ut i Norge, och den innehåller precis som väntat de första delarna av FJL, närmare bestämt de åtta första kapitlen (del 0-7). Samt förstås en väldig massa artiklar och illustrationer. Man kan knappt bärga sig innan den svenska boken kommer, vilket nu bara ska vara en fråga om veckor. Trist dock att vi lär få vänta ytterligare ett år på bok nummer 5...
  2. bmyr

    Don Rosa

    Ja, diskussionen om den tredje boken kom visst aldrig igång. Kom på att det var dags att kolla upp forumet när HoF 11 (William van Horn) ramlade ned i brevlådan i dag. För att återgå till Don Rosa bok 3 så måste jag säga att det inledande förordet av Nils Lid Hjort var ovanligt fånigt och knappt läsvärt överhuvudtaget, medan Dons egna tillbakablickar och funderingar alltid är lika roliga. Mest lovande var följande rad "[...] nästa Rosa-volym (som redaktörerna kommer att göra till något alldeles extra, har de berättat för mig)!" Och som vi alla vet lär nästa volym innehålla FJL-serierna. Längtar redan. Dessvärre lär den väl som tidigast komma ut i januari 2007. Och visst håller jag med Spirou angående Don Rosa som en del i Hall of Fame-utgivningen, det är knappast värdigt en sådan mästare. Nej, man får vara glad att Egmont i varje fall har vett att behandla Carl Barks bättre.
  3. bmyr

    Don Rosa

    Nu börjar det hända grejer med HoF Don Rosa 3 till slut. Den har kommit ut i Danmark och innehåller följande serier: Trädgårdens Michelangelo (10 sidor) (med två olika varianter på den nedre halvan av sida 9, som den först var tänk och som den senare ändrades till) När tiden står stilla (13 sidor) När ankan föll till jorden (12 sidor) Under glaskupan (20 sidor) Vägen till Xanadu (30 sidor) Fönsterputsaren på von Anka-skrapan (10 sidor) Ön vid tidens ände (14 sidor) Sture Stark slår till igen (11 sidor) Kampen om skogarna (27 sidor) Vilket var exakt vad jag förutspådde för ett tag sedan, om än i en liten annorlunda ordning. Dessutom verkar det som vanligt vara rikligt med artiklar och en bunt framsidesteckningar på slutet. Och nu borde den ramla ned i postlådan inom ett par dagar, hoppas jag.
  4. bmyr

    Don Rosa

    Lite nytt om utgivningen av Hall of Fame-böckerna hittade jag. Inte något om innehållet, men väl titlarna på den kommande norska utgåvorna. Nu har Norge förvisso inte i full utsträckning följt samma utgivningsföljd som Sverige och Danmark, men det här är i alla fall vad jag kan tänka mig att vi har att vänta oss. Och, det ska sägas redan nu, jag hittar ingen ny Don Rosa-bok! HoF 10 (december 2005): Don Rosa 3. I Norge är detta HoF 9. HoF 10 i Norge (februari 2006): Giorgio Cavazzano/Byron Erickson. I Sverige och Danmark är den utgiven som HoF 9. Frågetecken för denna. HoF 11 i Norge (april 2006): William Van Horn. Kan släppas tidigare i Sverige och Danmark. Alternativt släpps en helt annan bok som HoF 11 i februari i Sverige och Danmark och och denna som HoF 12. HoF 12 i Norge (juni/juli 2006): Romano Scarpa II. Detsamma gäller här som för HoF 11 i Danmark och Sverige. HoF 13 i Norge (augusti 2006): Carl Barks/Daan Jippes. Detsamma gäller här som för HoF 11 i Danmark och Sverige. HoF 14 i Norge (oktober 2006): Daniel Branca. Detsamma gäller här som för HoF 11 i Danmark och Sverige. HoF 15 i Norge (december 2006): Tony Strobl. Detsamma gäller här som för HoF 11 i Danmark och Sverige. Först kan jag bara konstatera att jag är mycket glad över att utgivningen av Hall of Fame-böckerna fortgår, något jag varit rädd för skulle upphöra på grund av sviktande upplaga. Men det stora frågetecknet med sammanställningen ovan är alltså när den fjärde och redan hett efterlängtade Don Rosa-boken kommer. I och för sig har rytmen också hitintills varit klart oregelbunden med böckerna 1, 5 och 10 med Don Rosas serier. Så när nummer fyra kommer återstår helt klart att se. Dock trist att vi lär få vänta ända till 2007.
  5. bmyr

    Don Rosa

    Letade lite på internet, men kunde inte hitta någon info om 'The Prisoner of White Agony Creek', men hittade inget som inte sedan tidigare var känt. 11+11+11 sidor blir det. Men någon översättning av titeln gick inte att finna. Men jag antar att "Fången vid Ångestfloden" ligger bra till. Tog mig istället friheten att leta lite i vad som kan tänkas komma i HoF 10 (Don Rosa 3) som bara lär vara dagar (max en månad) borta nu. Jag hittade följande efter lite letande - dock fann jag ingen komplett bibliografi ordnad i kronologisk ordning - så jag vet inte om den här stämmer riktigt; men följande borde ligga mellan 'Pengagruvan' och FJL 1: Trädgårdens Michelangelo (10 sidor) När tiden står stilla (13 sidor) Under glaskupan (20 sidor) Vägen till Xanadu (30 sidor) När ankan föll till jorden (12 sidor) Fönsterputsaren på von Anka-skrapan (10 sidor) Ön vid tidens ände (14 sidor) Kampen om skogarna (27 sidor) Sture Stark slår till igen (11 sidor) 157 sidor serier alltså. Vilket kan stämma med tanke på att HoF 1 innehöll 150 sidor serier och HoF 5 154 sidor. Hur som helst kan man konstatera att det är bra mycket klassiker här. 'När tiden står stilla' och (kanske framförallt) 'Fönsterputsaren på von Anka-skrapan' är två av mina absoluta favoriter om man bortser från äventyrsserierna och FJL-sviten. Den sista är kanske den som bäst av alla serier visar Rosas fantastiska sinne för bildkomik. 'Sture Stark slår igen' är en annan favorit, mycket sensmoral men också en jävligt bra historia. För att inte tala om 'Vägen till Xanadu'. Sådana serier görs inte i dag, och kommer nog aldrig mer. Och vad mer? Jo, har jag räknat rätt så kommer FJL-historierna i Don Rosa 4. Ojojoj, för mig som inte har FJL-boken kan jag knappt vänta. När borde den komma? Till sommaren? Nästa höst? Asch, vi tar Don Rosa 3 först.
  6. bmyr

    Don Rosa

    Diskussionen om vilken som är den bästa serien blommar ju upp då och då och den är alltid lika svår att svara på. Just nu får jag nog säga Åter till Avskyvärd, I tyngdlagens namn och den helt sanslösa visuella humorn i Fönsterputsaren på von Anka-skrapan. Notera här att jag valde två stycken ur kategorin kortare humorserier, medan jag understundom är helt insnöad på äventyrsserierna. På tal om HoF 8, alltså Carl Barks 2, så tillför den absolut ingenting. Har just avslutat CBSV I och XI, och de överträffar HoF-böckerna på alla sätt. Ja, serierna är förvisso delvis desamma, men i presentationer, bakgrundstexter och utformning är CBSV överlägsen. HoF-böckerna om Carl Barks är helt överflödiga. Och tråkiga. Ja, faktiskt innebär det inget nöje alls att läsa ett knippe serier insatta i sådana märkliga sammanhang. Och att bifoga recept i boken om maten i Ankeborg, hur malplacerat kändes inte det? HoF 9, som jag fick i förra veckan och har kommit ungefär halvvägs i, handlade inte alls om William van Horn som vi trott och hoppats. I stället följde svenska Egmont i danskarnas fotspår och gav ut boken med Byron Ericksons och Giorgio Cavazzanos ankfantasysvit 'Drakriddarna' i 12 kapitel. Vad jag hittills kommit underfund med är att Cavazzano ibland tecknar ruskigt snyggt. Det händer ett par, tre rutor per serie där han verkligen lägger ned sig. I övrigt är det rätt alldaglig pocketstil. Och Ericksons manus är knappast något att hurra över. En rätt poänglös fantasyhistoria helt enligt mallen med fem ankor instoppade. Det ska hända något verkligt spektakulärt i den andra delen av boken för att det här ska lyfta. Hade då långt hellre sett en utgåva med Horn-serier. Men det kanske kommer. Nu kan vi i alla fall glädjas över att HoF 10 bara är två månader borta. Och vi vet väl alla vad det innebär...
  7. bmyr

    Don Rosa

    I dag kom så den första leverensen av Carl Barks samlade verk, vilken alltså innehåller band 1, 11 och 21. Har bara bläddrat igenom lite snabbt ännu, och det ser väldigt gediget ut. Mycket trevligt format på böckerna också. Så nu är det bara att ladda kaffekokaren, sätta sig tillrätta i soffan och njuta av fin underhållning signerad Don Rosas föregångare.
  8. bmyr

    Don Rosa

    Nja, enda problemet är att det är väl att det inte händer så mycket kring Don Rosa just nu. Troligen ytterligare minst nån månad tills nästa serie publiceras i KA och runt fyra månader till nästa Hall of Fame-bok. Men kanske har någon en intressant diskussion kring Rosa att sätta igång. Hur som helst hittade jag något annat intressant förut. Hittills har Sverige, Norge och Danmark följts åt i utgivningen av Hall of Fame-böckerna. Ja, Norge har förvisso släppt sina något före Sverige och Danmark ligger en bra bit efter, men vad gäller innehållet menar jag. Dock såg jag Norge och Danmark har olika författare/tecknare i fokus i sina bok 9, vilken är den nästa att komma ut i Sverige. Där Norge har valt att göra en special om de för mig okända förmågorna Giorgio Cavazzano och Byron Erickson kör Danmark ett säkert kort med William van Horn. Jag antar att Sverige följer de senares exempel, men har inte hört något säkert. Nån annan som vet? Hur som helst kommer Don Rosa bok 3 som HoF nummer 10 och borde dyka ned i brevlådan runt juletid.
  9. bmyr

    Don Rosa

    Suveränt att man har folk som tipsar en! Men så var det det här med pengar också, har bränt åtskilliga tusenlappar på mitt största intresse i sommar och lär väl leva på nudlar resten av året om man ska komma till fotbolls-VM nästa år. Jag får helt enkelt köpa en trisslott. Eller hoppas på återutgivning.
  10. bmyr

    Don Rosa

    Nah, det var som jag trodde, en maxi-EP jag ropat in på Tradera. Känner jag egmont rätt blir det tidigast 31 augusti...
  11. bmyr

    Don Rosa

    Jo, jag sällar mig till de som beställt Barks samlade. Fick faktiskt en avi med posten i dag om ett "stort brev" som ligger på posten och väntar. Men det är lite för tidigt för första Barks-böckerna, va? Är nog säkert något annat jag beställt i ett svagt ögonblick. Men man får ju inte se det som att man 16 000 på ett bräde, hellre 530 per bok. Ett mer skäligt pris. Eller? Hoppas bara att kvaliteten på de biografiska texterna och bokens utförande i övrigt motsvarar mina högt ställda förväntningar. Att serierna gör det tvivlar jag inte det minsta på.
  12. bmyr

    Don Rosa

    Ah, man tackar för tipset! Nästan ännu trevligare på engelska egentligen. Tåls att bevakas!
  13. bmyr

    Don Rosa

    Nu har man fått tag i Don Rosas släktträd som följde med i KA för ett par veckor sedan. Besviken blev man dock. Bara en tredjedel så stort som originalet och dessutom i dåligt tryckt. Nåja, ytterligare ett skäl att leta ännu hårdare efter var man slarvade bort sitt gamla släktträd...
  14. bmyr

    Don Rosa

    Haha, klart att man har beställt! Fyllde i formuläret direkt när jag fick mailet. Ett erbjudande man verkligen inte kan missa! Vad säger du förresten om släktträdet? Har lyckats förlägga mitt gamla i någon flyttlåda nånstans. Är det i tidningen som kommer ut nu på tisdag? Och är det hela trädet eller måste man likt -94 samla klistermärken i veckor?
  15. Ah, eftersom en av mina närmaste vänner är stor Disney-fantast och jag sett i stort sett alla klassiker med henne (förutom ett par av de engelska 40-talsfilmerna som inte översatts) så tänkte jag plita ihop en topp fem. 1. Dumbo Älskar drömsekvensen med alla heffaklumparna när Dumbo fått i sig lite för mycket öl, tecknarstilen är på topp, berättelsen är bra, kan ses om och om igen. 2. Kejsarens nya stil Överlägsen när det gäller komedi, där den är enda filmen som vågar ta klivet ut och bara vara underhållande. Skrattar mig igenom hela filmen, och den något avvikande tecknarstilen tillför en del känsla - även om det givetvis hade varit roligare om den inte var dataanimerad. 3. Robin Hood Oh-de-lally, oh-de-lally, ruskigt vilken bra film det här är. Rolig, lite lätt spännande, mycket trevlig underhållning. 4. Djungelboken För mig som är född på mitten av 80-talet var den gammal redan när jag växte upp. En klassiker man sett hur många gånger som helst. Antagligen klockrenaste svenska röstbesättningen någonsin med Beppe Wolgers och Gösta Prützelius. 5. Fantasia Bevis på att det går att blanda "fin"- och "ful"-kultur till något jävligt bra. 'Trollkarlens lärling' är en klassiker och 'Fantasia' är som helhet bättre än sin uppföljare 'Fantasia 2000', även om absoluta favoritsekvensen är Kalle och Kajsa på Noaks Ark i den nyare filmen. Bubblare: Lejonkungen, Snövit, Peter Pan, Askungen, Ringaren i Notre Dame.
×
×
  • Skapa nytt...