Jump to content

Night rider

Medlem +
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Night rider

 • Rank
  "The horror. The horror."
 • Birthday 05/16/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Plats
  Norrköping
 • Intressen
  Jag älskar att se på film. I övrigt så spelar jag tennis, tränar och läser mycket.

Previous Fields

 • Kön
  Kille
 • Favoritfilmer
  Sagan om ringen, Matrix, Apocalypse now, Donnie Darko, Taxi driver m.m.
 • Filmer jag vill se
  Imdb's top 100 + en massa andra
 • Favoritmusik
  metal/heavy metal, rock, ogillar pop
 1. Jag har sett Ferris Bueller's day off och Breakfast club efter att Czechflash talat gott om dem. Båda filmerna är amerikanska 80-tals high school-filmer. Även om handlingarna var ganska olika var det mycket de hade gemensamt(det är samma regissör bör kanske tilläggas). Filmernas starkaste kort är feel good-känslan som genomsyrar filmerna. Det är framför allt musiken och de stundtals riktigt roliga scenerna som bidrar till den. Om hela filmerna hade hållit samma standard skulle de ha varit fruktansvärt bra. Men tyvärr finns partier som påminner om någon matinéfilm 5:an skulle visa klockan 1
 2. Faktum är att alla teorier om universum och livets/människans uppkomst är lika sanna. Det beror på att allt är baserat på människans sätt att uppfatta sin värld och därtill kommer att alla uppfattar den olika. För oss människor är det lika omöjligt att förstå evighet som det är att förstå att allting bara skapades utifrån ingenting. Därför är jag agnostiker. Men samtidigt tycker jag att vi ska basera vårat liv utifrån naturvetenskapen och saker som går att ”bevisa”. Oavsett trosuppfattning tycker jag att man borde basera dem på den naturvetenskap som påverkar oss då det ofta är till stor hjälp
 3. Nu när ni pratar om Caché/dolt hot så kan jag säga att jag sett den. Jag har inte sett Michael Hanekes kanske kändaste film Pianisten och visste inte heller att det var han som regisserat Caché. Hur som helst så hade jag lite svårt för filmen. Filmen har mycket konstiga kameravinklar och känns nästan lite nybörjaraktig. Men det finns säkerligen en orsak till att regissören valt att göra filmen som han gjort. Faktum är att jag inte förstod filmen och slutet kändes också lite konstigt. Det var alltjämt en spännande film med lite influenser från Lost highway och fick 3/5 från mig på filmtipset.
 4. Där ser man. Rosens namn var faktiskt en av de filmer som fick igång mitt filmintresse "på riktigt". Nu var det flera år sedan jag såg den, men det var något i den som hänger sig kvar i minnet. Kanske var det spänning och mystiken vilket till stor del var miljön/atomsfärens förtjänst. Den ska jag nog också ta och köpa om jag hittar den till ett vettigt pris.
 5. Ja, det stämmer La diva och Jojje gissade på rätt film. Var det du, Jojje, som skrev en recension av den här på forumet? Hur som helst är det en film jag ska försöka ta och se någon gång framöver.
 6. Nope inte den heller, ny bild: Ledtråd: Filmen har inte så många år på nacken.
 7. Det är inte Sam Neil på bilden och det är inte filmen Bonjour Tristesse. Skådespelerskan i Bonjour Tristesse var faktiskt ganska lik hon på bilden men det är alltså inte samma. En ledtråd är att filmen är fransk.
 8. Då jag inte sett filmen vet jag inte om bilden är lagom svår. Hur som helst:
 9. Uj,uj. Det där spelet var inte lätt. Även om jag hade ett par idéer så var det inget som gjorde att jag tog mig närmare lösningen på första nivån. Får lite Dark tower vibbar så fort jag hör ordet riddle. Har du klarat nivån/spelet själv Jojje(utan hjälp)?
 10. Sry för att jag är så seg på att svara. Helt oväntat så hade Czechflash rätt.
 11. Tyvärr fel, lägger in en ny bild: Ledtråd: Gjord 1967
 12. Once upon a time in America perhaps.
 13. Joint security area har jag också sett och tyckte om den. Det var ett tag sedan jag såg den men jag minns att mötet mellan soldaterna var det som gjorde filmen så bra. Visste inte att regissören även gjort Sympathy for mr. Vengeance och Old boy. Sympathy... tyckte jag inledde oerhört lovande men tappade mot slutet. Jag är mycket intresserad av Old boy då det är en tipsad 5:a på filmtipset. Får ta och hoppas att de visar den på den stundande filmfestivalen här i stan'.
×
×
 • Create New...