Jump to content

Uzala

Medlem +
  • Antal inlägg

    34
  • Blev medlem

  • Senaste besök

Uzala's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Rykte på forumet

  1. Uzala

    Grymma filmtitlar

    Off The Ground Den danska titeln - Tiger på språng, Drake i skjul - förstörde upplevelsen för mig. Personligen tycker jag; Se7en American Psycho Pulp Fiction är bra titlar.
  2. Uzala

    Metallica på bio

    whatever Det har du rätt i och det är tråkigt. Vad som är ännu tråkigare är att rap/hip hop blivit så stort.
  3. Uzala

    Jaws

    Manetheren Där ser man. Det låter som en dum idé i sådana fall med tanke på resultatet av Deep Blue Sea.
  4. Uzala

    Stumfilmer

    En andalusisk hund, fast det är förstås en kortfilm...
  5. Hawaii: Hehe jag blev också grymt besviken när jag såg den första gången för.. jag tror det var 5-6 år sedan (minst). Men när jag såg om den för bara några månader sedan så gick många saker upp för mig. Fast jag ska ta och se om den igen, jag har inte riktigt lyckats smälta den och det är mycket jag inte är klar över. Vad jag dock är ganska klar över, i korta drag, är följande; Symboliken har nog aldrig varit tydligare i någon annan film. Benet som kastas upp i luften *klipp* osså ser vi ett rymdskepp som avbildar benet. En jäkla massa tusen år av vetenskaplig evolution (den vi känner till) summeras i ett enda klipp - fantastiskt! Ett hopp från människans begynnelse till det outforskade. Sen har Jojje förstås helt rätt i att monoliten är vägvisaren. Vad hela filmen handlar om, enligt mig, är människan och vetenskapen. Födelsen, döden och pånyttfödelsen. Vad pånyttfödelsen symboliserar är jag inte riktigt klar över, men det känns hoppfullt på nåt sätt. Det ligger visst i vår natur att gå under, och här visar Kubrick på ett fint sätt att det inte gör så mycket om vi går under - evolutionen kommer ta vid igen. 2001 är en egendomlig skapelse, inget snack om den saken, fast jag favoriserar tveklöst A Clockwork Orange bland Kubricks verk.
  6. Uzala

    Jaws

    Medhåller fullständigt, Spielberg gjorde med Hajen sitt enda mästerverk någonsin. Därefter har det sakta men säkert seglat neråt. Sen att Quint gör en sjukt bra rollprestation är pricken över it!
  7. Uzala

    Quentin Tarantino

    Jag skrällde genom att rösta på Jackie Brown. Nejje! Inte för att jag vill vara annorlunda! Men jag tycker den filmen håller en väldigt hög nivå heltigenom. Samuel L. Jackson gör dessutom sin bästa roll någonsin. Fast Pulp Fiction är inte långt efter, även den är en helt underbar film måste jag säga. Go Czechflash!
  8. Uzala

    Dario Argento

    Följande meddelande är inget reklaminlägg och jag hoppas inte att jag gör något regelbrott nu. Czechflash: Jag hade skrivit längre utlägg här om det varit mer liv i tråden, men nu känns det som jag enbart hade skrivit dem till dig och eftersom de redan finns samlade på ett annat ställe så kan du läsa dem där om du vill. Profondo rosso http://www.moviebox.se/recensioner/reclas1.asp?recID=368 Suspiria http://www.moviebox.se/recensioner/reclas1.asp?recID=357 Phenomena http://www.moviebox.se/recensioner/reclas1.asp?recID=373
  9. Uzala

    Akira Kurosawa

    Jag såg nyligen Yume (1990), eller Akira Kurosawas drömmar som den heter på svenska, och tycker inte den bör beblanda sig bland hans bästa verk. Men den är trots allt sevärd, have a look see.
  10. Uzala

    Roman Polanski

    Min röst föll efter en stunds funderande på Chinatown, som jag valde före Rosemary's Baby. The Pianist har jag inte sett än. Jag har inte så mycket att tillägga mer än att i princip allt Roman Polanski har gjort är sevärt. Edit: Slutet i Ninth Gate är alltid roligt att diskutera. Slut är generellt sett något Polanski alltid lyckas med.
  11. Uzala

    Dario Argento

    Bra första inlägg där Czechflash om "Italiens Hitchcock". Dock är du lite för generös i betygen, i synnerhet när det gäller Suspiria. Förutom "kristallfågeln" (som jag gärna vill se) har vi sett samma rullar och jag tycker Profondo rosso är den bästa. Tillsammans med Tenebrae har den mest koherent handling. PS. Rättelse angående Phenomena; Jennifer Connelly var bara 13 år gammal. Hon är decemberbarn och filmen spelades in hösten 1984.
  12. Uzala

    Batman Begins

    Jag röstade på "Bästa Batmanfilmen" eftersom jag på fullt allvar anser att Christopher Nolan och Christian Bale är en av de bästa tänkbara kombinationerna jag kan tänka mig! Nästan overkligt att de medverkar i samma projekt. Christian Bale vann ju Nolans uttagning som Batman. Men jag har för mig att jag läst någonstans att Nolan var så pass imponerad av en annan som var med på denna audition, nämligen Cillian Murphy, att han lät honom spela en av de två skurkarna istället. Tror det var Scarecrow, men ej helt säker.
  13. Jag som trodde det var ett avsiktligt kvalitetsskämt! Jag menar läs.... "Hmm. sitter och kollar på Eyes WIDE Shut och undrar varför det inte är bredbild..?"
  14. Absolut, där finns undantag. Dock undviker jag helst vuxenfilmer där barn medverkar. Men jag kan lika gärna vända på det och säga att vuxna inte hör hemma i barnfilmer.
  15. Jag trodde vi snackade Eyes Wide Shut Men om jag får chansen att reda ut det där begreppet så tar jag det. (Ett ännu bättre, men enklare exempel att förklara är Lolita.) Inledningsvis måste jag påpeka att varje regel har undantag. Uppriktigt talat gillade jag inte Danny i The Shining. Däremot tyckte jag inte att han förstörde filmen heller. Varför kommer jag till snart. Vanligtvis finns barn med i en film för att det a) antingen är en barnfilm eller för att göra intrigen känsligare/skapa fler problem. Såg The Missing igår kväll och det är ett färskt exempel på varför man inte ska ha med barn i en vuxenfilm. Gråt, gråt och klanterier. *I'm thinking Haley Joel Osment* Nä, sånt där slipper jag helst i en film. Men kort om Danny... För det första används han inte som barn brukar användas i vuxenfilmer. Han är exempelvis vältalande och intelligent. Inte dum, klantig och snorig runt näsan. Han utnyttjas på ett bra sätt när han får en central roll i filmen utan att behöva öppna munnen alltför ofta. Exorcisten, Terminator 2 är ett par andra filmer där barnen fungerar i filmen. Barn i det verkliga livet är en annan sak, jag tycker om barn. Det är bara barn i vuxenfilmer....
×
×
  • Skapa nytt...