Jump to content

Spög

Medlem +
 • Content Count

  582
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Spög

 • Rank
  Cineast
 • Birthday October 1

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Kön
  Kille
 1. Kan det vara ”Sherdil”? Jag känner tyvärr inte till några fler svenska hästfilmer.
 2. Spög

  Resefilmer

  Gott och blandat: Almost Famous Din morsa också! Easy Rider Dum & dummare Duellen Kikujiros sommar Little Miss Sunshine Paris, Texas Smultronstället The Straight Story Paper Moon Badlands Down by Law Sullivan's Travels Bring Me the Head of Alfredo Garcia Professione: reporter Five Easy Pieces Fear and Loathing in Las Vegas The Getaway Week-end Vanishing Point Electra Glide in Blue Sideways Scarecrow Wild at Heart Planes, Trains and Automobiles The Hitcher Zabriskie Point Thelma & Louise Dans la ville blanche The Gauntlet Kalifornia Homeward Bound: The Incredible Journey The Way Fetmarkerade de jag tycker är bäst. Kör hårt.
 3. Spög

  *Struntsnack om film*

  ”Pingu's The Thing”
 4. Mina gissningar: Best Picture "The Artist" Best Actor Jean Dujardin, "The Artist" Best Actress Viola Davis, "The Help" Best Supporting Actor hristopher Plummer, "Beginners" Best Supporting Actress Berenice Bejo, "The Artist" Best Director Michel Hazanavicius, "The Artist" Best Original Screenplay Woody Allen, "Midnight in Paris" Best Adapted Screenplay Aaron Sorkin, Steven Zaillian, "Moneyball" Best Animated Feature "Rango" Best Foreign Language Film of the Year Separation (Iran) Original Score "The Artist," Ludovic Bource Best Original Song "Man or Muppet," The Muppets; Music and Lyric by Bret McKenzie Best Achievement in Art Direction "The Artist" Best Achievement in Cinematography "The Artist" Best Achievement in Costume Design "The Artist" Best Documentary Feature "Paradise Lost 3: Purgatory" Best Documentary Short Subject "The Tsunami and the Cherry Blossom" Best Achievement in Film Editing "The Descendants" Best Achievement in Makeup "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" Best Animated Short Film La Luna Best Live Action Short Film "Pentecost" Best Achievement in Sound Editing "Drive" Best Achievement in Sound Mixing "The Girl With the Dragon Tattoo" Best Achievement in Visual Effects "Rise of the Planet of the Apes"
 5. Spög

  DVDnytt

  Bra filmer, Red. Jag köpte ”En förlorad värld” (”Brideshead Revisited”) och ”Berlin Alexanderplatz” på dvd för ett par dagar sedan. All uppståndelse på Filmtipset i och med att dessa togs bort därifrån påminde mig om dem och att jag måste se dem. Det verkar som två suveräna miniserier, men jag tror att jag ska ta och se några Fassbinder-filmer till innan jag tuggar i mig hans maffiga, vad jag antar är, episka verk.
 6. Spög

  Oscarsgalan 2012

  Det känns väl lagom kul att försöka plöja igenom de filmerna jag har kvar som är nominerade. Inga filmer jag ser fram emot, helt enkelt. ”Rundskop” och ”Midnight in Paris” verkar däremot bra! Jag saknar ”The Turin Horse” som bästa utländska. Väldigt trist att den inte fick någon nominering. Två nomineringar jag inte alls håller med om: ”The Tree of Life” som bästa film och för regi. Rooney Maras nominering. ”The Tree of Life” är vidrig och Mara är ok på sin höjd.
 7. Josee, the Tiger and the Fish var bra. Undvik dock Fireworks from the Heart och Say Hello for Me som var två otroligt klyschiga filmer. Visst kan man acceptera klyschorna någon gång om det är bra i övrigt, men dessa två var inte mycket nytt eller något som sträcker sig över godkänt. Se dem på egen risk; jag blev i alla fall otroligt uttråkad efter någon timme in i dem. Sedan är Oasis ett måste! Jag tror till och med jag tipsat dig om den på Filmtipset, wst. Ingen gullig film; ganska sorglig film om omöjlig kärlek. Hur bra är Il Mare, förresten? Jag tycker att Ditto, som verkar påminna om Il Mare stark, var ganska tam. Frågan är väl om jag pallar se en film med lite samma upplägg igen. Klyschorna är fan inte nådiga ibland i den här genre.
 8. Torsten är styvpappa till Eriks brorson.
 9. Spög

  Cinemateket

  Vilket sammanträffande. Självklart ska Tarrs, eventuellt sista, senaste film visas i Stockholm nu i vinter. Jag skrev till Cinematekets programchef och frågade varför just nollåttorna blir bortskämda med detta spektakel och inte vi som håller till runt Göteborg (jag frågade aldrig om Malmö). En anledning till att de enbart visar den i Stockholm är för att de äger biografen där, i Göteborg äger de tydligen inte biografen. Jag antar att de hyr den eller något annat. Det var därför inte lika lätt att smälla upp vilka visningar som helst i Göteborg som det är i Stockholm. Red: Jag tycker att det är viktigt att de kör något varierat också – eller det är vad jag önskar mig. Jag vill samtidigt att de ska lyssna mycket på publikens önskningar när det gäller vissa filmer eller teman. Halva grejen med Cinemateket, för min egen del, är att vissa filmer kommer upp, som till exempel ”Taxi Driver, som man aldrig hade chans att se på bio. Och visst är det finemang om de kunde visa lite mer obskyr, svårhittad film också.
 10. Spög

  Cinemateket

  Hehe. Ja, det var sannerligen en stor upplevelse det! Stora applåder i slutet och alla satt igenom eftertexterna. Jag hade gärna sett uppföljaren direkt efteråt, men jag vet inte varför de inte visade även den. De körde alla ”Alien”-rullarna över någon helg, så lite underligt att de inte visade även ”Terminator 2: Judgment Day” när de ändå visade första filmen. Filmen, ”Den yttersta domen – livsdramat Andrej Rubljov”, ingick i Cinematekets scope-special där de visade några filmer filmade i just detta format. Den gör sig alldeles utmärkt på stor duk, kan jag fresta herr Red ytterligare lite med ... Man kan också önska visningar av vissa filmer. Just ”Sátántangó” är jag ganska säker på att de har visat förut, så visst bör de kunna visa den än en gång om tillräckligt många vill det. Jag är en av dem som vill se den på stor duk också. Vi får hålla tummarna helt enkelt för att den inom en snar framtid visas igen; självklart tillsammans med Béla Tarrs andra filmer. Nästa år tänkte jag pricka in lite fler visningar eftersom man serveras många kvalitativa filmer oavsett vad man väljer att se. Nu har jag betalat för ett årskort så nu ska jag banne mig slita det med hälsan.
 11. Spög

  Cinemateket

  Jag såg ”The Terminator” i Göteborg, däremot glömde jag att skriva om den upplevelsen. Men det kan vi ta en annan gång. Bra film, som vanligt. I går var jag på min tredje cinemateketvisning någonsin. Underhållningen denna höst/vinter-lördag var inget mindre än ”Den yttersta domen – livsdramat Andrej Rubljov”. En över tre timmar lång film med ett foto i scopeformat. Många panoreringar med helt utsökta bilder bjuds man på, liksom i många fall ett svepande fotot över slätter och mellan byggnader. Den i inledningen ”point of view”-tagningen tycker jag känns ganska fräsch för när filmen kom. Jag har åtminstone inte sett detta i någon film före denna producerades. Men jag kan ha fel. Att det är en hel del att ta in när det gäller filmen är en ren underdrift. Jag är knappt påläst om perioden som filmen behandlar och jag antar att mycket går mig förbi, men jag uppskattar verkligen filmen ändå. Jag uppskattar filmen för hur välgjord rent estetiskt den är, men allt det andra är svårt att penetrera efter bara en visning, känner jag själv. Det är ingen tvekan om att jag hade stor behållning av att avnjuta den här filmen på stor duk och det är nog därför jag inte snålar med en fyra.
 12. Spög

  Fängelse filmer

  Vet du något årtal? Brittisk film?
 13. ”Empire of the Sun” kanske är något för dig. Har du sett den?
 14. Jag såg att du hade sett miniserien från -79 också. Tycker du det är värt att se miniserien eller kommer jag att förlora något på det när jag ser Tomas Alfredson film? Någon som har sett ”Play” och har något att säga om den?
 15. Ja, "Blue Valentine" har vi diskuterat förut. Jag tycker däremot helt tvärtom mot vad Czech och Nit89ram tycker. Visst känns det fräscht med en film som skildrar allt annat som inte skildras lika ofta när det gäller relationer på film, men på det hela taget tycker jag inte att filmen fungerar. Tidshoppen var en av anledningarna till att den inte gick hem hos mig, jag tycker bara att det var onödigt och inte tillförde något. Till slut satt jag och störde mig på det för att jag tycker att scenerna tappade fokus, snarare än gjorde mig nyfiken och intresserad av karaktärer såväl som berättelsen i sig. Av de filmer jag sett med Ryan Gosling, sju stycken för närvarande, tycker jag att hans tveklöst bästa roll är i "Lars and the Real Girl".
×
×
 • Create New...