Jump to content

NoName

Medlem +
 • Content Count

  764
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by NoName

 1. Fick denna i julklapp av sambon.
 2. Har sidan dött helt eller? Det har inte hänt nåt här på flera månader känns det som. Förutom Filmnyheter av Peo så är det helt tyst.
 3. Av de här har jag bara sett Skuggor över södern innan. Mycket nyfiken på de andra 4 filmerna. Fick dom för en billig peng dessutom så det kändes värt.
 4. NoName

  Dario Argento

  Bestämt mig för att se om Argento är nåt att ha. Suspiria blir första filmen jag kollar in.
 5. Ok, det finns mycket bra i de moderna asiatiska filmerna. Inte för att jag sett mycke men... Va gäller Kurosawa så har jag bara sett de mest klassiska antar jag. Håller Rashomon högre än Samurajerna. Ran oxå. Vägvisaren gillar jag me. Har du sett Funeral Procession of Roses från 69? Flippad film. Men bra.
 6. Ugetsu (Kenji Mizoguchi, 1953) Inte sett än, men är på listan att se L'année derniére á Marienbad (Alain Resnais, 1961) Såg den för 6 år sen o tyckte inget särskilt om den, funderat på en omtitt för att se om åsikten ändras. Soy Cuba/Ya Kuba (Micheil Kalatozishvili, 1964) Känner inte till Andrej Rublev (Andrej Tarkovskij, 1966) Kanon! Playtime (Jacques Tati, 1967) Faktiskt tänkt se om några Tati's för tror jag kan uppskatta dom mer idag än för några år sen. Berlin Alexanderplatz (Rainer Werner Fassbinder, 1980) Lång, ska väl ses nån gång. Sans Soleil (Chris Marker, 1983) Länge velat se.
 7. Grattis till studenten! Vart köper du oftast MoC-dvds? Jag äger bara 4 MoCs..Sunrise, Faust, Shoeshine och Edvard Munch. Är sugen på fler då de är fina Önskar att Play.com sålde Criterions filmer för den sidan är så bra vad gäller priser och frakttid och sånt. Såg nyss att The Gospel According To Matthew släppts av MoC..den vill jag ha. 5/5 har jag satt på den.
 8. Flicka och hyacinter var mycket bra. Lätt värd de 59:- jag köpte den för. Red, den där Robinson's Gardens måste jag se känner jag. Låter intressant. Köpt de här nu senast: Inte sett. Velat se i flera år. Sett. Skön film. BLU-RAY Sett. Mycket bra. Inte sett. Velat se länge. Är Troell fan.
 9. Tack för din kommentar. Blivit ett par ändringar. In med The Royal Tenenbaums, C.R.A.Z.Y. och Linda Linda Linda. Les yeux sans visage och Werckmeister är båda mästerliga. Hoppas du gillar dom. Vilka andra på listan är "mästerliga" enligt dig? Låt mig gissa att Stachka är en av dom..?
 10. NoName

  James Stewart

  Ja, jag e väl ganska säker på att det är två bra filmer i min smak. Har bara inte prioriterats.
 11. Min nya lista har bara en film per regissör. Då blev det så här: (Jag använder originaltitel) Barry Lyndon (Stanley Kubrick, 1975) Fanny och Alexander (Ingmar Bergman, 1982) La passion de Jeanne d'Arc (Carl Theodor Dreyer, 1928, The Passion of Joan of Arc) Stalker (Andreij Tarkovskij, 1979) Sunset Blvd. (Billy Wilder, 1950) Modern Times (Charles Chaplin, 1936) Trois couleurs: Bleu (Krzysztof Kieslowski, 1993) Vertigo (Alfred Hitchcock, 1958) Utvandrarna (Jan Troell, 1971) Schindler's List (Steven Spielberg, 1993) En kärlekshistor
 12. NoName

  James Stewart

  Har planer på att se fler filmer med Jimmy Stewart. The Shop Around the Corner och Harvey först o främst. Vertigo är min favorit med honom. Han e skön i The Philadelphia Story dock.
 13. NoName

  F W Murnau

  Vill se City Girl, Der brennende Acker och se om Nosferatu nån gång.
 14. Såg idag Beröringen från 1971 som är en amerikansk produktion och producenterna krävde att alla karaktärer skulle prata engelska, även de svenska när de pratar med varandra. Något som blir väldigt svårt att se förbi och det blir rätt tarvligt, men om man till slut ändå lyckas se förbi det så är det en hyffsad film. Ett gift par (von Sydow och Bibi Andersson) blir bekanta med en amerikansk arkeolog (Elliot Gould) som är på jobb i Sverige och han blir genast förälskad i kvinnan som lever som hemmafru i ett rätt så otillfredställande äktenskap. Hon inleder ett förhållande med amerikanen men d
 15. NoName

  Ingmar Bergman

  Såg idag Beröringen från 1971 som är en amerikansk produktion och producenterna krävde att alla karaktärer skulle prata engelska, även de svenska när de pratar med varandra. Något som blir väldigt svårt att se förbi och det blir rätt tarvligt, men om man till slut ändå lyckas se förbi det så är det en hyffsad film. Ett gift par (von Sydow och Bibi Andersson) blir bekanta med en amerikansk arkeolog (Elliot Gould) som är på jobb i Sverige och han blir genast förälskad i kvinnan som lever som hemmafru i ett rätt så otillfredställande äktenskap. Hon inleder ett förhållande med amerikanen men d
 16. 1. Melancholia 2. Apornas planet: Revolution 3. Midnight in Paris 4. Take Shelter Inget annat värt att lista än så länge.
 17. 9 av 10 är amerikanska. Det finns fler bra filmländer
 18. Han gör i alla fall filmer som inte lämnar en oberörd Har egentligen bara sett Riket (första säsongen), Antichrist, Dancer in the Dark och nu Melancholia från den käre dansken. Kan du rekommendera någon av hans andra filmer som du verkligen uppskattar och som jag måste ha sett? Dogville absolut. Breaking the waves är oxå en av mina favoriter av honom. Kan väl tipsa om Europa oxå som jag nog tycker är underskattad. Om jag listar långfilmerna och då utesluter Riket så ser det ut så här: 1. Dogville - 4 2. Breaking the waves - 4 3. Antichrist - 4 4. Dancer in the dark - 4
 19. Tillåts såna här trådar? Tänkte man kunde samla allt sånt på ett ställe.
 20. Mulholland 1 The Right Stuff 0 Mulholland gav jag bara en mild 3:a. Gillar Lynch's mystiska grejer annars. Inte Inland Empire dock.
 21. Måste nog se om Mulholland Dr. Ska även se The Right Stuff.
 22. tror inte folk glömmer den..finns bara filmer som är bättre helt enkelt.
×
×
 • Create New...