Jump to content

Yojimbo

Medlem +
 • Content Count

  3,001
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Yojimbo

 1. Best Picture "The Artist" Best Actor Jean Dujardin, "The Artist" Best Actress Meryl Streep, "The Iron Lady" Best Supporting Actor Christopher Plummer, "Beginners" Best Supporting Actress Octavia Spencer, "The Help" Best Director Michel Hazanavicius, "The Artist" Best Original Screenplay Woody Allen, "Midnight in Paris" Best Adapted Screenplay Alexander Payne, Nat Faxton, Jim Rash, "The Descendants" Best Animated Feature "Rango" Best Foreign Language Film of the Year A Separation (Iran) Original Score "The Artist," Ludovic Bource Best Origi
 2. Bra val där. Samtliga filmer får jag anse vara intressanta då de sticker ut lite jämfört med den gröt av fantasilös skräck som pumpas ut från USA. Mitt betyg på de jag sett av dem: Inside (7/10 - kan höjas) Eden Lake (7/10) Orphan (7/10)
 3. Ja, just ja, det tänkte jag ju inte på.
 4. Is Aaron Eckhart Returning as Two-Face After All? Tycker det blev lite kittlande efter att ha sett Aaron Eckharts reaktion på den fråga som han redan fått ett otal gånger. Jag hoppas personligen på att Harvey Dent - eller snarare hans onda persona Two-Face, kommer tillbaka, likt återkomsten han gör i Frank Millers seriealbum The Dark Knight Returns. Då känns det dessutom ännu mer som att The Dark Knight bara satte stenarna i rullning mot den stora finalen som kommande film blir. Med tanke på att Eckhart och Nolan har träffats ett flertal gånger den senaste tiden så känns det ju som at
 5. Jag läste att det var, precis som Nit89ram sa, att han inte ville vara borta från sin familj under så lång tid (ett år i Europa) och det hade han inte räknat med (att det skulle vara så lång tid). Ja, den anledningen låter ju lite knepig. Han borde ju ha löst den biten innan han överhuvudtaget officiellt tillkännagav att han skulle regissera filmen. Dessutom låter inspelningstiden extremt lång - speciellt för en blockbusterfilm. Inte ens Kubrick hade tagit så lång tid på sig att spela in The Wolverine ju. Inspelningar tar ju oftast runt 1-2 månader och inte ett helt år. Förmodar att Aron
 6. Jag läste att det var, precis som Nit89ram sa, att han inte ville vara borta från sin familj under så lång tid (ett år i Europa) och det hade han inte räknat med (att det skulle vara så lång tid). Ja, den anledningen låter ju lite knepig. Han borde ju ha löst den biten innan han överhuvudtaget officiellt tillkännagav att han skulle regissera filmen. Dessutom låter inspelningstiden extremt lång - speciellt för en blockbusterfilm. Inte ens Kubrick hade tagit så lång tid på sig att spela in The Wolverine ju. Inspelningar tar ju oftast runt 1-2 månader och inte ett helt år.
 7. Yojimbo

  FILMKLUBBEN

  Aj då, låter som att ha kommit till helvetet... Åtminstone för ett tag. Hoppas det blir bra snart ! Ja, det är litegrann så. Kan dock inte hålla mig helt borta från filmtittandet utan har sett lite dokumentärer av det enklare slaget - typ youtube-streamade sådana. Men känslan av att att sätta i linserna igen kommer vara som att gå från VHS till HD.
 8. Ser fram emot återkomsten. Hoppas den kommer snart?
 9. Filmerna Lolita, Apocalypse Now, Taxi Driver och Jurassic Park är i princip de jag sett mest fram emot att få se på blu-ray, så det är härliga tider framför oss! Härligt att se att Taxi Driver fortsätter hålla stilen vad gäller gigantiskt med bra extramaterial. Första dvd-utgåvan hade extremt bra extragrejer och plåtboxen som sedan kom toppade ytterligare med timtals ytterligare av bra extramaterial. Det är ju så det ska vara.
 10. Yojimbo

  FILMKLUBBEN

  Jag är med på allt (som vanligt). Jag ska se Hämnden snart i alla fall - måste dock vänta några dagar till då jag dragit på mig en ögoninflammation som gör att jag inte kan använda några linser och därför inte kan se på film för tillfället.
 11. Yojimbo

  Guldbaggegalan 2011

  Ja, precis. Bill får visa att han någon gång kommer förtjäna sin nominering i och med nya filmen Simon och ekarna istället, då det kanske kan vara lite mer av en skådespelarutmaning.
 12. Yojimbo

  Dario Argento

  Tenebre-musiken tycker ju jag är den bästa, i hård konkurrens med Deep Red och Suspiria, med Phenomena strax därefter. Också min favoritfilm rent allmänt av Argento. Blir alltid sugen på att se den igen efter att den kommer på tal.
 13. Grattttis (i efterskott) Czechflash!
 14. Tråkigt, då jag börjat längta rejält efter den filmen nu de senaste två månaderna. Dock har ni ju rätt i att han antagligen får mer tid att göra en ännu bättre film. Vill dock gärna veta varför han hoppade av, mer konkret?
 15. Yojimbo

  Oscarsgalan 2011

  Har inte sett riktigt alla filmer jag hoppades på. The Kids Are All Right och Winter's Bone har jag ännu inte sett som jag ville se före, men men. Såg Inside Job senast och det var en snygg dokumentär som nog kan vinna sin kategori före Exit... då den sistnämnda inte är den renodlade dokumentären som den första är, även om jag hoppas få se någon form av spektakulär grej ifall Exit... vinner. Är i alla fall extremt jätteladdad inför galan och känner mig ändå förberedd med 13 sedda filmer åtminstone. Jag har också mer och mer fått en aning om att Anette Benning för kompensations-oscarn istä
 16. Yojimbo

  eragon

  Håller med om att filmen kunnat bli mycket bättre om man följt boken mer, och gjort en lite längre film.Som sagt, filmbolaget tjänade väl för lite på filmen för att det ska bära sig att göra en uppföljare. Jag tror inte att det någonsin kommer att komma en uppföljare, men räddningen är väl lite om den får nytt liv i samma veva som The Hobbit-filmera haussat upp Sagan om ringen-hysterin igen och filmbolagen vill satsa på något liknande, men då tar de nog hellre någonting fräschare än en uppföljare på en gammal, mindre succéartad film.
 17. Yojimbo

  Oscarsgalan 2011

  Det där låter som rätta takter! Var det förresten inte du som snodde oscarstipparvinsten från mig förra året, eller minns jag kanske fel där? Själv förbereder jag mig med att lyssna lite oscarspodcasts, läsa in mig på nomineringstippningar och har tänkt se galan med en vän (som jag ska mana till att återse två av de mest nominerade filmerna från i år i helgen inför galan med) och givetvis finnas med på chatten också. Ska även se införprogrammet med Filip och Fredrik som sänds på kanal 5 kl. 21.00 samma kväll som galan. Jag blev lite snopen igår då jag hade fått för mig att både
 18. Var det en långfilm, eller kan det rent utav vara något kortare i stil med det som kan visas som barnprogram på svt?
 19. Ja just ja, glömde bort detaljen med grottan. Känner ändå igen det. Vet inte varför jag kommer att tänka på Frankrike som möjligt ursprungsland för filmen, men gör det ändå. Annars är jag nog inte till mer hjälp för tillfället...
 20. Det är ju i alla fall en filmatisering av George Orwells bok Animal Farm (Djurfarmen) från 1945, som är en satirisk roman som egentligen handlar om ryska revolutionen, men med djur som karaktärer. Den tecknade filmatiseringen du söker är nog den från 1954 eller annars är det tv-serien från 1999.
 21. 4 månader, 3 veckor och 2 dagar vann åtminstone Guldpalmen vid Cannes, så i alla fall ska man ju se den av den anledningen. Angående filmer per dag på filmfestivaler så har jag faktiskt kört fyra-fem filmer per dag de gånger jag åkt upp på Stockholms filmfestival. Jag ville få ut så mycket som möjligt av resan, även om hjärnan blir lite trött efter tredje filmen. Snittade ungefär 11-12 filmer på två och en halv dag ungefär de gånger jag åkt upp. När jag såg Enter The Void sent på kvällen så föregicks den av minst två tidigare filmvisningar om jag minns rätt och jag skulle egentligen
 22. Yojimbo

  Fotbollslag?

  Lite sent kanske, men... vilken match det var i onsdags! Arsenal - Barca 2-1. Jag har inte flugit omkring så i tv-soffan sen EM 2004 tror jag knappt. 2-1 är ett resultat man får vara nöjd med, även om allt nu hänger på returmatchen. Läskigt kommer det vara. Hoppas den blir lika sevärd.
 23. Yojimbo

  Oscarsgalan 2011

  Haha! Hade helt glömt bort det där, förutom att tillståndet "limbo" får mig att tänka tillbaka på bland annat Kalle Anka- eller snarare Farbor Joakim-serierna. Jag var ett stort fan av Don Rosa i låg- och mellanstadiet och samlade på allt jag kunde hitta som var relaterat till den tecknaren/författaren. En stor inspirationskälla - tydligen inte bara för mig. Likheterna är ju faktiskt slående, även om det antagligen bara är stora tillfälligheter då de olika punkterna är ganska typiska grejer man kommer att tänka på om man bara snöar in sig på drömmar och konceptet att besöka andras drömmar
 24. Angående Heat-trailersnacket: Jag älskar en av de originaltrailers som finns - den som blåssar upp det maffiga Heat-temat. Det är hög gåshudsfaktor på den! Tillsammans med nattvyerna över Los Angeles är det perfektion. Musiken är så extremt känslosam att jag i nuläget håller soundtracket som ett av de 5-10 bästa någonsin.
×
×
 • Create New...