Jump to content

Cooper

Medlem +
  • Antal inlägg

    239
  • Blev medlem

  • Senaste besök

Allt som skrivits av Cooper

  1. Ah, tyckte inte vidare mycket om The Girl With The Dragon Tattoo. Bland det svagare Fincher gjort. Fick inte alls samma känsla och flyt som originalet. Satt och störde mig en del på alla svenska brytningar också, fanns ingen mening att det skulle pratas på det sättet. Gillade heller inte Mara alls lika mycket som Noomi, tycker hon inte fick till det helt. På den positiva sidan var att den var jäkligt snyggt filmad och musiken var riktigt bra. Förtexterna också, fantastiskt.
  2. 01. Moneyball (4+/5) 02. Drive (4+/5) 03. A Separation (4+/5) 04. Tinker,Tailor, Soldier, Spy (4+/5) 05. Hanna (4/5) 06. Martha, Marcy, May, Marlene (4/5) 07. Margin Call (4/5) 08. Midnight In Paris (4/5) 09. Win Win (4/5) 10. Harry Potter and the Deathly Hallows part II (4/5)
  3. Cooper

    Tv-serien du just sett

    Drog igenom sjätte säsongen på How I met your Mother nyligen. Serien fortsätter på samma spår som tidigare och kommer absolut ingenstans. Hyfsat rolig var den iaf och Barney är alltid skön Har även börjat kolla på Community. Sett de första åtta avsnitten och hittills har det varit kanon.
  4. Var och såg The Tree of Life tidigare idag. Gick inte alls hem hos mig. Vacker var den, det började kanon och Pitt gjorde väldigt bra ifrån sig, men det saknade narrativet gjorde fort att det blev ointressant. Nej, ett vackert bildspel kan bara ta en film så långt.
  5. Cooper

    Oscarsgalan 2011

    Här är mina favoriter och "vinnare" från 2010: Bästa film: The Social Network, Svinaglängorna, Inception, Shutter Island, Hämnden, Biutiful, The Town, Black Swan, Another Year, True Grit Bästa regissör: David Fincher för The Social Network, Christopher Nolan för Inception, Ben Affleck för The Town, Joel & Ethan Coen för True Grit, Martin Scorsese för Shutter Island Bästa skådespelare: Javier Bardem i Biutiful, Ryan Gosling i Blue Valentine, James Franco i 127 Hours, Jesse Eisenberg i The Social Network, Colin Firth i The King's Speech Bästa skådespelerska: Hailee Steinfeld i True Grit, Michelle Williams i Blue Valentine, Nicole Kidman i Rabbit Hole, Natalie Portman i Black Swan, Julianne Moore i The Kids are All Right Bästa manliga biroll: Sam Rockwell i Conviction, Geoffrey Rush i The King's Speech, Jeremy Renner i The Town, Andrew Garfield i The Social Network, Christian Bale i The Fighter Bästa kvinnliga biroll: Lesley Manville i Another Year, Melissa Leo i The Fighter, Tehilla Blad i Svinalängorna, Helena Bonham-Carter i The King's Soeech, Elle Fanning i Somewhere Bästa originalmanus: Christopher Nolan för Inception, Mike Leigh för Another Year, David Seidler för The King's Speech, Anders Thomas Jensen för Hämnden, Lisa Cholodenko och Stuart Blomberg för The Kids are All Right Bästa manus efter förlaga: Aaron Sorkin för The Social Network, Pernialla August och Lolita Ray för Svinalängorna, Joel & Ethan Coen för True Grit, Laeta Kaogridis för Shutter Island, Peter Craig, Ben Affleck och Aaron Stockard för The Town
  6. Cooper

    Fotbollslag?

    Det är ju dock inte tur på samma sätt. Men i det skedet var ju matchen ändå redan avgjord, mer eller mindre.
  7. Cooper

    Fotbollslag?

    Ja, lite roligt är det ju med Chelsea och domare när de möter United. Men första var som sagt riktigt bra och Chelsea ryckte upp sig rejält i andra, visst förtjänade de en poäng, synd bara att domaren bestämt sig för att de skulle vinna. Pinsamt inkonsenkvent dömning.
  8. Cooper

    Oscarsgalan 2011

    The Social Network 5/5 Inception 5/5 The Town +4/5 Biutiful +4/5 The King's Speech 4/5 Black Swan 4/5 True Grit 4/5 Blue Valentine 4/5 The Fighter 4/5 The Kids Are All Right -4/5 Rabbit Hole -4/5 127 Hours 3/5 Winter's Bone 3/5 Animal Kingdom 3/5 Kvar att se: Toy Story 3 och Another Year.
  9. Nit89ram: Visst, jag håller med om att det hade kunnat bli ofrivilligt komiskt om de haft en mindre rutinerad skådespelare - och Firth lyckas verkligen göra det på ett återhållsamt och nyanserat sätt. Och jag menade väl egentligen inte att Firths faktiska prestation var jätteshowig, mer att rollen som den är skriven är mer showig än de andra. Sen kan jag ju förstå att man inte får samma "wow"-känsla av Rush' prestation då han spelar en del liknande karaktärer tidigare. Men egentligen gör ju inte det att skådespelet som sådant blir sämre.
  10. Nit89ram: Angående det där med att Rush och Bonham-Carter inte ger lika mycket "wow"-känsla som Firth så har ju det att göra med att Firths roll är mycket showigare. Bonham-Carter har ju dessutom knappt något att arbeta med. Personligen tyckte jag att Rush, med sin otroliga tajming och karisma, gjorde filmens bästa prestation. Firth imponerade stort också, men tyckte att han var bättre förra året i "A Single Man". Hur som helst gillade jag filmen bra mycket bättre än dig: tyckte det var en fänglsande och berörande historia och samtidigt en av årets roligaste filmer. Lägg till kanske årets bästa ensemble och så har vi en av årets bästa filmer, helt klart. Kan inte riktigt se det som en gratisnominering överhuvudtaget. Om något är han ju den som skulle vunnit om det inte vore för Firth. Sen håller jag inte alls med om att han inte gör något speciellt. Han är biljant - lyckas förmedla otroligt mycket med små medel. Men det är ju en fråga om man föredrar subtilt skådespel framför lite showigare.
  11. Cooper

    Oscarsgalan 2011

    Men en animerad film ska ju knappast ignoreras som en film bara för den är animerad, eller? Visst kan jag tycka det är konstigt att den är nominerad i båda kategorierna men den skall ju definitivt inte ignoreras i Bästa Film-kategorin bara för att den är animerad. Snarare så att de kan ge dens plats i den andra kategorin till någon annan film. Jag förstår hur du menar, men det har väl att göra med att filmerna i Bästa Film-kategorin måste vara släppta i USA under året. Och däri ligger problemet - de allra flesta som får nomineringar i bästa utländska film är ju inte det så därför kan de inte bli nominerade i bästa film.
  12. Cooper

    Oscarsgalan 2011

    Det tycker jag då inte. The Kids are All Right är ju knappast en film som dom nominerat bara för att man vill ha en film från varje genre. Det är helt enkelt en bra film som har blivit uppmärksammad, inget konstigt med det. Varför försvinner vitsen med det priset? Det är väl fortfarande den bästa animerade filmen även om den också är en av de bästa filmerna? De skall ju trots allt belöna och uppmärksamma de bästa filmerna, varför måste allting vara så oförutsägbart? Bästa utländska film-kategorin är väl inte riktigt likadan, dock. Där nominerar de ofta filmer som än inte gått upp i USA och därför är de väl inte "tillåtna" i bästa film kategorin. Så den skulle aldrig vara avgjord på samma sätt.
  13. Cooper

    Oscarsgalan 2011

    Personligen gillar jag att det är 10 nomineringar. Det är såå roligt att se smala kvalitetsfilmer som Winter's Bone och The Kids are All Right få en nominering i Bästa Film. Annars blir det ju bara förutsägbart tråkigt med alla bait-filmer som The Fighter, The King's Speech, Black Swan och True Grit. Nej, det är underbart med lite variation. Och vad är det för fel med att en animerad film kan få en Bästa Film nominering? Det är väl fortfarande en film? Är det en av de 10 bästa filmerna från året förtjänar den ju en Bästa Film nominering.
  14. Roligt! Själv ska jag se The King's Speech på söndag. Får se om det blir några ytterliga filmer under nästa vecka.
  15. Czechflash: Kul att du gillade Hämnden såpass mycket. Jag tycker personligen att det är en av årets bästa filmer. Mycket engagerande och gripande och väldigt välspelat, Persbrandt är fantastisk. Håller med om att musiken och kanske framförallt fotot är kanonbra. Första filmen jag såg av Bier och hon imponerar stort.
  16. Cooper

    *Struntsnack om film*

    Czechflash: Jo, det verkar ju tveklöst bli The Social Network som kommer kamma hem de stora priserna. Den filmen som jag skulle bedömma ha störst chans att överraska är nog The King's Speech som skulle kunna vinna på BAFTA. Hur som helst skulle jag kunna se vilken som helst av dessa som vinnare, har gillat dom alla riktigt mycket. Jag kan hålla med om att det inte fanns någon annan klar vinnare på 2009 års Oscarsgalan, ett ganska svagt år sett till de nominerade filmerna, men jag hade gärna sett att de delat priserna mellan filmerna lite mer. Spög: Jo, No Country for Old Men hade definitivt kunnat vinna för fotot också. Dock är jag nöjd med att de vann de tunga priserna över There Will Be Blood.
  17. Cooper

    *Struntsnack om film*

    Bra, då är vi på samma sida. Och jag skall tänka på att förklara mig bättre snabbare nästa gång, hehe. Måste bara säga att jag förstår precis vad du menar. Jag vad liknande inställd till Boyles vinst för Slumdog Millionaire, och sanslösa ÅTTA(?!) vinster till filmen , en rulle som jag ansåg vara högst medioker och helt oförtjänt av allt den vann - speciellt när det fanns filmer som, ja, Finchers Curious Case. Men, men, inte mycket man kan göra åt det. Dock kan man ju alltid glädjas åt att de prickade rätt med No Country.
  18. Cooper

    *Struntsnack om film*

    Nu missar du ju helt poängen igen. Jag får väl försöka igen, trots att jag tyckte DeNiro-jämförelsen var glasklar. Hur som helst, när det gäller vad som är kompensationsvinst eller ej är det irrelevant vad du eller jag personligen tycker om filmen. Det blir inte ett kompensationspris bara för att du eller jag inte gillar filmen, att vi inte tycker den förtjänar att vinna, eller råkar tycka att Se7en var bättre och han skulle vunnit för den. Varför? Därför att vi inte väljer vem som vinner. Låt oss för en sekund säga att vi gjorde det och hade gett honom priset trots att vi inte tyckt att han förtjänat det denna gången, utan snarare som en karriärbelöningt, ja, då hade det varit ett kompensationspris. Det är precis därför jag försöker uppmärksamma precis hur omtyckt och hyllad filmen är i de grupperna som faktiskt väljer vilka filmer som ska vinna alla dessa priser. Och det är precis därför jag tycker det är helt uteslutet att se det som en möjlig kompensationsvinst. Sen så är det ju Fincher vi snackar om också, inte Scorsese. Fincher har bara gjort en film som blivit riktigt uppmärksammad av akademin, så att de skulle kompensera honom redan är rätt långsökt. Men man gör väl allt för att förklara varför en film man själv inte gillar vinner priser, right? Sen så låter det ju på dig som att man inte kan göra en värdig film om man gjort bättre filmer som gick obemärkta oavsett om det faktiskt är årets bästa film(ala Scorsese och The Departed). Visst har Scorsese gjort bättre film, men The Departed är trots allt en jäkligt bra film, bra nog för att vinna på egna meriter. Men tydligen kan den inte förtjäna det eftersom Taxi Driver är en bättre film. Till sist vill jag bara säga att jag inte alls säger att ditt tycke är fel. Att tycka att filmen inte är jättebra, överhajpad och överskattad, visst, det är din subjektiva bedömning av filmen. Men att säga att det skulle vara ett kompensationspris om Fincher vann ser jag som en objektiv bedömning av situationen snarare än en subjektiv. Det var därför jag reagerade såpass mycket.
  19. Cooper

    *Struntsnack om film*

    Det handlar ju dock inte om det. Jag skulle ju på samma not kunna säga att DeNiros vinst för Raging Bull var en kompensationsvinst då jag tyckte han gjort ett antal långt mycket bättre huvudroller tidigare i karriären plus det faktum att jag inte alls fann honom särskilt imponerande. Dock var det ju verkligen inte en kompensation på något sätt, och det vet jag. Detsamma gäller The Social Network. Det är Finchers överlägset mest kritikerhyllade film, troligen den mest kritikerhyllade filmen hittills på 2000-talet, så om vi för en sekund tar ett kliv ut från våra egna personliga åsikter måste du ju själv förstå hur löjligt det blir att säga att är en kompensationsvinst om han nu skulle vinna.
  20. Cooper

    *Struntsnack om film*

    Nu är det ju visserligen inte i närheten av kompensationspris för Fincer om han skulle vinna. Det är ju smålöjligt att påstå det.
  21. Czechflash: Mhm, jag gav den bara en trea precis efter jag såg den, men vid närmare eftertanke höjer jag nog den till en fyra. Den har verkligen växt på mig, som sagt. Mitt problem med historien låg hos karaktärerna och deras handlingar, eller kanske snarare deras brist på handlingar. Jag satt lite smått och undrade varför de inte bara tog bilen och åkte iväg då det verkade helt möjligt för dem att göra. Hur som helst stör detta mig mindre nu när jag tänker tillbaka på filmen än när jag såg den, plus att jag också fått en hyfsad förklaring. Men iaf, historien i sig var intressant tycker jag, den fick en helt klart att tänka, och jag tyckte de utförde den på ett bra sätt också - som du säger, hur det utvecklar sig framför en. Plox: Ja, jag gillade Control ganska mycket också. Skall definitivt bli intressant att se vad Corbijn hittar på härnäst. Jo, jämförelsen mellan Winter's Bone och Frozen River är svår att undvika. Jag håller med dig om att Frozen River är bättre. Haha, ja Spacey's Globe-nominering är väldigt skum. Men av andra sidan verkar den kategorin vara tunn i år, dock tycker man ju att de hade kunnat nominera Rufallo där iaf med tanke på att Moore och Bening blev nominerade i motsvarande kategori.
  22. Czechflash: Jag gillade verkligen Never Let Me Go också, ju mer jag tänker på den. Jag hade, som jag skrev lite tidigare i tråden, lite småproblem med historien men i övrigt är den en extremt välgjord och bra film. Skådespeleriet, musiken och framförallt fotot är fantastiskt. Den växer på mig ju mer jag tänker på den. Plox: Kul att du ändå tyckte såpass bra om The American. Jag gillade den skarpt: visst händer det inte så mycket på det stora hela, men jag imponeras av Corbijns förmåga att fånga mitt intresse trots, och jag tycker han är duktig på att skapa spänning med små medel. Sedan är George Clooney lite grand av en favorit just nu. Plus, hela sista scenen är underbart bra. Haha, Easy A verkar inte vara alltför populär här på forumet. Jag kan till viss del hålla med om att budskapet och storyn känns något 'fel' men jag blev så otroligt charmerad av filmen. Emma Stone gör otroligt bra ifrån sig i huvudrollen, Tucci och Clarkson är klockrena som föräldrarna. Helt enkelt en otroligt charmig och rolig film. Håller också med om The Kids are All Right, en otroligt bra film. Jag måste också hålla med om Winter's Bone. Fantastiskt skådespeleri, men jag rycktes inte heller riktigt med. Hade hoppats på mer när jag såg den, men jag hoppas den växer på mig vid en omtitt. Till sist - Casino Jack. Ja, ren smörja. Funkade inte alls för mig heller. Jag medger visserligen att det var roligt att se Spacey göra imitationer till en början, men det blev otroligt tjatigt i längden. Sedan tyckte jag nog han överspelade lite också. Tyckte även att både Barry Pepper och Jon Lovitz var ganska värdelösa. Visst är det en bra historia i grunden, men utförandet är inget vidare och det blir aldrig riktigt engagerande. En av förra årets sämsta, helt klart.
  23. No Country for Old Men. En av de få filmer jag skulle säga är perfekt.
  24. Cooper

    Tv-serien du just sett

    Jag har ingen riktigt koll på om det finns någon sida faktiskt. Jag håller med dig om att de hade kunnat göra slutet annorlunda och på så sätt gjort det bättre, jag blev som sagt riktigt besviken. Men på något sätt tyckte jag hela sista säsongen tog fel vändning, gillade ju starkt hur femte säsongen var uppbyggd - hade gärna sätt att de fortsatte på det spåret.
  25. Cooper

    Tv-serien du just sett

    wst: Personligen gillade jag inte alls sluttvisten. Tycker inte alls den befogade den mängd tid som de spenderat på sido-historien, då sido-historien i sig är extremt tråkig. Sjätte säsongen överhuvudtaget var en ganska stor besvikelse, fanns dock en del bra avsnitt. Femte säsongen var min favorit, briljant från början till slut.
×
×
  • Skapa nytt...