Jump to content

Gerudo

Medlem +
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gerudo

 • Rank
  King of Thieves
 • Birthday 07/19/1983

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Plats
  Göteborg

Previous Fields

 • Kön
  Kille
 • Favoritfilmer
  Sagan om Ringen, Sagan om Två Tornen, Sagan om Konungens Återkomst, Top Secret!, Snatch, Oceans' Eleven, Pirates of the Caribbean
 • Filmer jag vill se
  Narnia, Troy
 1. Gerudo

  TV4 Film

  I den här texten säger TV4 bland annat detta: Blir det reklam i TV4 Film? - Vi är öppna för att sända reklam mellan filmerna men har inte fått in några kunder ännu. Vi har inte försökt sälja någon reklamtid, säger Helena Gustafsson. Jag antar att detta betyder att det inte blir någon reklam mitt i filmerna, men helt säker är jag inte. Själv kommer jag antagligen få hem kanalen 1 maj.
 2. Gerudo

  Fotbollskväll

  Reklampauserna i det andra programmet gick ju till överdrift, då de hade paus efter var och en av matcherna, men annars tycker jag att programmet funkar bra. Dock har Thern fortfarande en del att bevisa, men det handlar nog en del om vana. Sen är det ju, oavsett hur mycket tid som går åt till reklamen, fotbollskväll innan också så totalt blir det mer än en timma fotboll.
 3. Gerudo

  KREATIVT KAOS

  Kreativt kaos var en väldigt talande rubrik på den här tråden. Själv har jag ägnat mig rätt mycket åt detta. Bland de mindre seriösa projekten kan nämnas en Mission Impossible-parodi på tyska, ett eget avsnitt av Pokemon och en Sagan om Ringen-parodi. Lite mer åt det seriösa hållet har jag spelat in Hamlet (med vissa urval ) och en stumfilms-skräckis som jag är väldigt stolt över. Vi gick baklänges och gjorde allting i fel ordning, och vände sedan på klippen, så att det såg normalt ut. Flera av de som såg den kunde inte se att vartenda klipp var baklänges, utan tyckte att det såg ut som
 4. Gerudo

  Ishockey

  Visst, chansen finns att Timrå lyckas, men det känns ganska otroligt. Men att Färjestad vinner det hela på grund av färre matcher tror jag inte. Jag ser det snarare så positivt som att nu kanske FBK lyckas vinna en eller kanske t.o.m två matcher i finalen, så att det blir lite spännande den här gången. Men i slutändan blir det återigen Frölunda som tar det!
 5. Det är svårt att välja mellan de olika soundtracken. Concerning Hobbits och The Breaking of the Fellowship på FOTR, Breath of Life och Isengard Unleashed på TT, samt The White Tree och The Return of the King på ROTK. Det enskilda bästa stället i triologin är nog början på The Fields of Pelennor, där Rohan-temat är riktigt snyggt, och det blir ju inte sämre när det är kombinerat med det bästa filmklippet i hela triologin. =) Men om jag ska bestämma det bästa soundtracket, så får det nog bli FOTR, eftersom det inte innehåller några låtar som förlorar all sin kvalité när de separeras från fil
 6. Skitsnack? De flesta historiker är vad jag vet övertygade om att Jesus har existerat, och dömdes till döden på korset. Och även, om man inte tror att det är sant, så är det väl inte ett argument att se en film, att det inte hände på riktigt? Många personer torterades och korsfästes av romarna, men du kan inte se det som en skildring av det? Mel Gibson gjorde ju Braveheart tidigare. Han skildrade då William Wallace på ett sätt som antagligen inte var rent historiskt riktigt, men den filmen var ändå okej att se? Eller menar du att du är övertygad om att personerna i filmerna kommer att s
 7. Den ska komma typ i November enligt PJ själv.. Han ska först göra klart King Kong innan han börjar arbeta med Extendedmaterialet till ROTK. Jag fattade det som att han skulle göra färdigt EE innan King Kong. Den senare lär ju inte bli färdig förrän nästa år, då den väl preliminärt ska ha premiär till jul 2005, och vi vill väl inte vänta tills nästa år för EE? Men sen ska ju Howard Shore spela in ny musik osv. så det tar ett tag ändå, och sen vill de nog vänta med släppet till november, för att vara rätt så lagom till julhandeln, så du har nog rätt med månaden.
 8. Det är ju ändå skillnad på en engångsgrej när filmen knappt börjat och något som upprepas under hela filmen, och då tycker jag det första kan vara kul, men det senare, för att använda Orvars ord, förtjänar en läsk i knät.
 9. Påminner mig om en grej som en kompis till en kompis gjorde på ROTK-premiären i Östersund. Han kom utklädd som Batman till bion, och när alla hade tystnat för att filmen skulle starta, reste han sig upp och började sjunga Batmanlåten från den gamla TV-serien.
 10. Det var väl ganska att många gör parodi på SOR, men jag tycker nog inte att det är så negativt att göra parodier. (Jag har faktiskt själv gjort en kort liten filmversion av första boken/filmen med några kompisar. Det var faktiskt rätt kul att spela Gandalf. ) Det är mest om man gör det ruggigt smaklöst, men då blir det oftast inte särskilt kul vad man än parodierar och då man kan ju lika gärna strunta i det.
 11. Jag har varit och sett filmen en tredje gång ikväll, och först nu upptäckte jag detta, och jag hade antagligen inte märkt det om inte du hade skrivit det inlägget, så nu tittade jag särskilt efter det, och då hade jag svårt att förstå hur jag kunde missa det, och framförallt hur WETA kunde göra en sån blunder. Visst har man kanske inte fokus på Frodos fötter direkt så det undgår nog ändå de flesta, men det känns ändå konstigt när effekterna är så välgjorda i övrigt.
 12. Själv gör jag nog likadant fast jag har de förlängda versionerna nu, och väntar istället med bioversionerna. Man kan ju inte låta bli att direkt skaffa sig de guldgruvor av nya klipp och dokumentärer som är med på EE-utgåvorna. Bioversionerna har jag hyrt, och extramaterialet där är ju nästan som vilken film som helst, vilket inte känns lika lockande, men de ska ändå finnas med i samlingen någon gång i framtiden, (och då kanske med lite bättre extramaterial). Jag hoppas att du, Fantomflickan, åtminstone har sett de förlängda, och inte plågar dig alltför mycket med att vänta. De tillför ver
 13. Den här tråden får mig att tänka på Robert Gustafssons Tony Richardsson-imitation från idrottsgalan förra året, så svaret på frågan får väl bli speedway. För i hockey spelar man ju bara några minuter åt gången i jättemjuka skydd för en miljonlön, medans fotbollspelarna iklädda kortbyxor lirar boll på en solig gräsmatta, och brottaren ligger på mattan och kramas. Men man ser nog alltid de sporter man själv aktivt deltar i som mest manliga (förutsatt att man är en man alltså).
 14. Jag skulle nog välja en blå, även om de röda också är snygga. Något som dock vore rätt tufft vore en svart ljussabel, vilket nog låter paradoxalt, men det känns som att kejsaren skulle ha en svart ljussabel, om man skulle få se honom fäktas, och att den då möjligen skulle ha svagt lysande konturer, men ett inre av svart, ondskefullt mörker. Det skulle dock inte ha funkat så bra med en sådan sabel för Vader, i alla fall inte filmmässigt. Rent kampmässigt skulle det väl egentligen mer ha varit en fördel men en sabel som smälter in i ens utseende.
 15. Gerudo

  Ödesfrågan

  Det är så väldigt svårt att dra en gräns mellan dessa två genrer, så att många automatiskt sätter gränsen mellan framtid/dåtid, vilket jag gjorde första gången jag såg Star Wars, eller snarare andra gjorde åt mig, då jag var såpass liten att jag inte kände till några exempel, utan SW fick bli min referens till vad SF är för något, och Fantasy kände jag ännu mindre till. Och "long ago in a galaxy far away" fastnade aldrig helt, så det var helt enkelt en framtid som SW utspelade sig i, då det var mest logiskt då. (Det enda jag kunde relatera till var familjen Jetsons, och det utspelar sig ju i f
×
×
 • Create New...