Jump to content

Dunbar

Medlem +
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dunbar

 • Rank
  Ikonoklast
 • Birthday 03/26/1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Plats
  Stockholm

Previous Fields

 • Kön
  Kille
 • Favoritfilmer
  Filmer av Lang, Scorsese, Coppola, Lumet, Tarkovskij, Melville, Herzog, Fincher, Tarantino, de Palma, Kaurismäki, Tykwer, Wes Anderson, Michael Mann m fl
 • Filmer jag vill se
  Cadaveri eccellenti, + några hundra till...
 1. Czechflash: Är det en slump att du sett både The Damned United och Red Riding-trilogin? Båda baserade på böcker av David Peace. Jag läste nyligen the Damned United och det är ett mästerverk! Vill läsa allt av Peace och hade siktat in mig på Red Riding. Samtidigt vill jag se filmerna (tre filmer baserade på fyra böcker), och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska börja med. Har du läst något av honom?
 2. Dunbar

  Böcker?

  Nej, det tycker jag inte. Och det kanske inte heller är möjligt. Miljöerna har filmen förvisso lyckats med, men karaktärerna och relationen mellan far och son (som är bokens styrka) funkar inte alls lika bra i filmen.
 3. Commando var inte igår man såg. Vill minnas att den inte gjorde något större intryck. Däremot tycker jag att Predator är riktigt bra underhållning. Här kommer en rolig "recension" av Commando från IMDB:
 4. Saxofonhallicken Inte collegekomedi direkt, men nog är det 80-talskänsla alltid.
 5. Det är knepigt med listor. Ska man bedöma filmen efter vad man tyckte då (i den utsträckning man minns det), eller utifrån hur bra man tror att man skulle tycka filmen var idag. Särskilt om man, som jag, sällan ser om filmer. "Lost in Translation" kan t.ex. ha förlorat på att jag tycker betydligt sämre om Scarlett idag än vad jag gjorde då. En film jag skulle vilja se om, och som möjligen förtjänar en plats på topp 25, är "Memento" (för att anknyta till dina topp 3, Czech). Jag har inte sett den sedan den kom.
 6. Jag upptäckte just att min topp 25-lista var upp och ner. Återkomsten ska alltså ha plats numero uno och inte 25. Om någon trodde något annat (eller bryr sig över huvud taget). Alla 25 är för övrigt bättre än Lost in Translation.
 7. Dunbar

  Blu-ray

  Ett annat tips är 2010, en film som inte ens fanns i en anamorfisk utgåva på dvd. Billig är den också. Fast då måste man ju köpa 2001 på BD också...
 8. Alltid svårt att ranka skådespelare, men Sean Penn tillhör definitvt de allra största (inte bara det senaste decenniet). Läs gärna Kerstin Gezelius porträtt i DN. Gezelius är för övrigt min kandidat till årtiondets filmrecensent.
 9. Håller nog med Jojje vad gäller He Walked by Night. Har faktist blivit lite besviken på samtliga Manns noirfilmer (Raw Deal, T-Men, samt ovanstående). Un Prophète fick jag upp ögonen för i samband med att Sight and Sound presenterade sin lista över årets bästa filmer. Synd att man ska behöva vänta så länge bara.
 10. Jag ska försöka låta bli att köpa filmer på bluray som jag redan äger på dvd. Men, vissa filmer såsom "The Deer Hunter", Grizzly Man", Se7en", "Chungking Express", "The Proposition", "Återkomsten", "Alien", "Once Upon a Time in the West", "Rushmore", "Apocalypse Now" och filmer av Tarkovskij etc kanske jag inte kommer att kunna låta bli (OBS - en del av de nämnda filmerna finns ännu inte på bluray). Sedan kommer jag säkert att köpa en del filmer jag ännu inte köpt (och i vissa fall inte heller sett) på dvd, såsom "Into the Wild", "Låt den rätte komma in", "Basterds", "Sunrise", "Walka
 11. Men det finns väl andra sätt att ansluta till TVn än med HDMI? Jag skulle annars satsa på separata enheter, och bygga på efter hand om det blir för mycket pengar. Annars hamnar man lätt i den situation du hamnat i nu, du vill köpa en BD-spelare men måste köpa ett helt nytt system. Jag gissar också att en BD-spelare i ett paket kan vara svår att göra regiosnfri (vilket åtminstone för mig är ett måste). De flesta BD-spelare kan göras regfria för dvd, medan det är betydligt svårare med bluray-delen. Jag har precis, efter ganska mycket research, köpt en förstärkare (4 000 kr) och en
 12. Jag vet inte om jag förstår ditt inlägg riktigt (vad menar du med hembiosystem?). Om du menar att din förstärkare inte har HDMI-ingång så går det att ansluta en BR-spelare (eller BD-spelare som jag tror de flesta säger = Bluray Disc) på andra sätt med bra resultat. Eller är det "hembiosystemet" som inte kan anslutas till din TV? Hade själv tänkt vänta med bluray, men så dog min DVD och då såg jag ingen anledning att inte köpa en BD-spelare i stället för en ny DVD-spelare.
 13. Den (Återkomsten) finns dessutom överst på min lista över 00-talets bästa, som jag nyligen postade här.
 14. Mina 25 bästa: 1. Återkomsten (Zvyagintsev) 2. Mannen utan mine (Kaurismäki) 3. Grizzly Man (Herzog) 4. The Proposition (Hillcoat) 5. Into the Wild (Sean Penn) 6. Inglorious Basterds (Tarantino) 7. This is England (Meadows) 8. Dogville (von Trier) 9. Infernal Affairs (Lau & Mak) 10. Låt den rätte komma in (Alfredsson) 11. De andras liv (Donnersmarck) 12. Memories of Murder (Joon-ho) 13. Heaven (Tykwer) 14. The Host (Joon-ho) 15. Prinsessan och krigaren (Tykwer) 16. The Prestige (Nolan) 17. The Queen (Frears) 18. The Royal Tenenbaums (Wes Anderson) 19.
×
×
 • Create New...