Jump to content

ovän

Medlem +
 • Content Count

  473
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ovän

 • Rank
  ?
 • Birthday 03/12/1983

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Plats
  ua
 • Intressen
  vansinne

Previous Fields

 • Kön
  Har inte svarat
 1. intressanta inlägg här.. jag nördar vidare..... det är inte den utvalde som hemsöks av drömmar utan de manipulerade, dvs de som omger den utvalde. vissa drömmer om det som hänt i tangent universe, andra minns ingenting. detta förklarar kanske nåt som jag funderat över, varför gretchen tvekar när den lille killen på slutet frågar om hon kände donnie. det självklara svaret borde ju vara ett rakt "nej" men hon verkar fundera över det..citaten förstår jag inte mycket av heller... riddaren som genomborras av svärdet som ännu inte är smitt? tja? är det som händer donnie? han påverkas av något som inte ens har hänt, som kommer hända i framtiden? han lär känna frank innan han ens träffat honom? långsökt kanske, jag vet inte... roadwarrior, när du snackar om den underbara engelska utgåvan av DD, vilken pratar du om då? jag köpte just DD när jag var i england och på den finns ingenting förutom själva filmen. den kostade iofs bara 4 pund, men ändå... hur bryter roberta sparrow mot guds plan? genom att avbryta sin nunnekarriär menar du? jag har mer tänkt att donnie väljer att ligga kvar i sängen för att han vet att i princip hela hans omgivning kommer gå under om han inte gör det. fast det har kanske iofs nåt att göra med att han inte vill dö ensam, han säger ju hos psykologen att han inte vill vara ensam. har bara inte tänkt på det innan. jag fattar inte resonemanget. är det en slump att motorn hamnar i ett tidshål och dimper ner i donnies säng eller är det "an act of god"? men varför skulle frank se till att donnie vaknar för att han ska stänga universumet? stängs inte universumet igen när donnie väljer att ligga kvar? varför vill då frank rädda livet på donnie? för att gud har bestämt det? som sagt, oväntad medhjälpare, deus ex machina säger donnie, och sen säger han "our saviours". detta är ju lite paradoxt eftersom bilen innehåller frank som kommer döda gretchen och krångla till situationen ytterligare. det står i roberta sparrows bok att när ett tangent universe (är det förresten nån som vet vad "tangent" betyder på svenska?) uppstår finner sig människorna i det i en helt ny farlig värld. av nån anledning kan jag inte sluta associera detta till mrs farmer vars värld verkar stå på kanten till undergång när det blir känt att jim cunningham är pedofil. dessutom (förstås) flygplansmotorn, översvämningen på skolan, debatten som följer, avskedandet av karen. också att de som omger den utvalde är rädda för honom och försöker förgöra honom stämmer ju. killen som till slut överfaller donnie muckar ju med honom i princip hela filmen, men är det bara jag som får känslan av att han egentligen är rädd för donnie? mrs farmer är ett annat exempel... en scen jag inte fattar riktigt är den då kenneth och karen sitter i varsin fåtölj i vad man får anta är lärarrummet och kenneth säger "donnie darko..." och karen svarar "I know..." och skrattar lite. förklaring någon?
 2. ovän

  Sen kväll med Luuk

  så trött på att luuk måste ha såna letterman-komplex. att han till och med tar in mauro scocco som sidekick tar priset...
 3. ovän

  Topplistor!

  3 väldigt dåliga filmer: 1. here on earth 2. bröllopsfixaren 3. festival
 4. i patrioten blir väl mel gibsons son skjuten av en ond kallögd britt. fast jag kommer inte ihåg om han räknas som barn eller mer tonåring. (senare i filmen blir ju också hans äldre son dödad, av samme kille... suck)
 5. ovän

  Dåliga skämt

  det här är en historia en amerikansk vän berättade för mig, förmodligen en av de äckligaste jag hört. den borde iofs inte stå i den här tråden eftersom den är hyfsat bra men... jag skriver den på engelska eftersom den inte är rolig översatt. reserverar mig för eventuella stavfel. (leper = spetälsk) a leper decides to go to a football game. when he's sitting there, enjoying the game, he notices that the guy in front of him turns around, giving him a strange glance. the leper doesn't care, however, he's used to people doing that all the time. but after a while the guy turns around again, looking strange, almost in horror, and the leper begins to feel uncomfortable. but he decides that he won't let a thing like that disturb the game, and ignore it. but when the guy turns around staring at him for the fifth time he can't hold it anymore. "what?" he says to the guy in front of him, "what is it? do you really mind that much that i'm sitting here?" "oh no, no, i don't mind, absolutely not" the guy answers, shaking his head. "it's just the guy behind you, who's dipping his nachos in your back."
 6. ovän

  Johnny Depp!

  dead man är nog en av dom underligaste filmerna jag sett tror jag. det handlar om en stackars william blake (depp) som anländer till en liten avkrok för att ta anställning efter att ha sålt allt och spenderat pengarna på resan. när han kommer dit visar det sig dock att det inte finns något jobb, och i brist på annat drar han sig till stans enda pub där varenda ociviliserad, otvättad medborgare verkar hänga. där blir han snart indragen i ett svartsjukedrama som slutar med mord och själv svårt sårad flyr han in i vildmarken där han blir räddad av en storväxt indian som kallar sig själv nobody, dvs, ingen. han slår följe med nobody medan tre män från den stad han just kom ifrån sätter iväg för att leta reda på honom. det är en ganska dyster men stundtals komisk historia, berättad i svartvitt med ständigt gungande gitarrtoner från neil young. för såna här filmer uppskattar jag johnny depp, vilken annan stor hollywoodskådis skulle tackat ja till detta bisarra smalfilmsprojekt signerat jim jarmusch? att han väljer sina roller så noggrant är bra, han skulle annars, med sitt utseende, alldeles för lätt hamna i hjärtekrossarfacket. gilbert grape är nog en av mina favoritfilmer med johnny depp men också don juan de marco (skön hyllning till vansinnet), benny and joon (absolut underskattad film där också mary stuart masterson och aidan quinn medverkar), donnie brasco, sleepy hollow, pirates of the caribbean (utan honom vore det ingen film), cry baby och som redan nämnt, dead man. i chocolat och the man who cried spelar han enligt mig den tråkiga johnny depp, så som jag inte vill att han ska vara men som så många tydligen tycker att han passar till, den mystiske vandrande vagabonden. i fear and loathing in las vegas gör han en skön insats tillsammans med benicio del toro men själva filmen i sig sa mig inte så mycket. plutonen vill jag se, och el mexicano (once upon a time in mexico) har jag sett dubbad till spanska så den vill jag nog se om i originaltappning. jag är lite misstänksam mot piratfilmen 2, kan det verkligen bli bra att se jack sparrow virra omkring i en film till? det fina med honom var ju det att man aldrig sett nån liknande förut. hoppas han inte lägger sig till med att göra alltför många uppföljare nu utan fortsätter med att spela riktiga original, det är då han som är bäst.
 7. ovän

  Filmrepliker!

  "Jackie Treehorn treats objects like women, man!" - the dude, the big lebowski
 8. det jag gillar mest med "en kärlekshistoria" är att den ger intryck av att vara en ganska naivt berättad historia, det finns ingen övertydlighet, inga tillrättaläggningar, det ser bara ut att hända, och roy har filmat det. det som då överraskar en är underfundigheten, att det inte finns några egentligt roliga scener men att man ändå sitter och småler, som i början, när pär åker på sin moppe och man får intryck av att han nästan åker en HD när det kommer en kille på cykel, ätandes ett äpple och cyklar om honom. eller när annika hälsar på pärs familj på landet och ringer hem från stationen och pär står bredvid och blåser henne i håret och hon säger flinande "mamma undrar om du är en snäll pojke, vad hon nu menar med det.." eller när annika och pär ska ta ett kort på sig själva och pär sätter kameran på en sten och försöker trycka av med en pinne... det finns många fler... det är bara genialt. extramaterialet på dvd:n är fylligt, speciellt gillade jag intervjun med "annika" och "pär" i nutid, gjord på fotbollsplanen där de spelade in moppescenen.
 9. jag tar det som en komplimang.. tack ska ni ha allihopa.. ni har sån jävla koll.. mycket smickrande!
 10. ovän

  Six feet under

  Är "Nate" med i Truman Show, när syns han? han spelar som sagt jim carreys arbetskamrat, och han är med i en scen när han är på jobbet. peter krause uppmanar carrey att ta nåt uppdrag, som innebär att han måste åka båt, vilket han är livrädd för. jag minns inte riktigt, var så länge sen jag såg truman show.
 11. ovän

  Six feet under

  lustigt att 3 av skådespelarna förut varit med i samma film, en high school-rulle som heter can't hardly wait. "claire", "federico" och "gabriel" har varit med där... fast då spelade alla lika gamla, och fast det var flera år sen lauren ambrose äldre ut än i six feet under... "nate" kan man se i truman show där han spelar jim carreys arbetskamrat.
 12. nej, det är ett fakta att inbrottet i huset och överfallet på lennys fru ägde rum, lenny fick ett slag i huvet och tappar sitt närminne och "minns" det sedan som att hans fru dör. teddy säger dock att hon överlevde, att det öde som lenny minns som sammy jenkis egentligen är hans eget, för sammy jenkis hade ingen fru (alltså att lennys fru senare dör av en överdos insulin, som han injicerat men det minns inte lenny) det enda han minns och det enda han vill är hämnden och den får han med teddys hjälp, problemet är bara att han inte minns den. den enda förklaringen jag har till att teddy hjälper honom är att han helt enkelt bryr sig om honom, att han har hopp om att han nångång ska minnas vad han gjort. men det händer inte. det som jag tycker är desto mer obegripligt i filmen är varför natalie hjälper honom, det borde ju vara helt uppenbart för henne att lenny dödat hennes pojkvän?
 13. ovän

  KREATIVT KAOS

  jag och min kompis gjorde en fantastisk eposlik remake på cykeltjuven där jag spelade den bestulna stackaren och hon tjuven. höjdpunkten på filmen är när jag jagar henne springande med cykeln över en kulle tills hon springer in i ett träd och jag kan ta tillbaka min kära cykel (detta fick dock en tredje kompis filma). detta mästerverk var på ca 3 minuter och tog oss en halv dag att spela in eftersom vi klippte direkt i kameran. tyvärr går den inte längre att få tag på, bandet blev olyckligtvis överspelat.
 14. Jag hoppas du ger oss svaret ovän, men nu kör jag på en ny. I Michael Moore´s oscarvinnande film (2003), medverkade i mina ögon ett stort pucko. Vad heter han? Och vilken "storfilm" från 1959 tänker man på då? svar: selmas sons glasögon
 15. hallå, var var du när trainspotting gjordes?
×
×
 • Create New...