Jump to content

Omberg

Medlem +
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Omberg

 • Rank
  Cineast
 • Birthday 12/12/1990

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Plats
  Varberg

Previous Fields

 • Kön
  Kille
 1. Omberg

  Vad hände där?!

  God dag go-vänner! Längesen det var något liv här i krokarna, dags att ändra på, säger jag. Såg ni Oscarsgalan igår? Själv hade jag inte möjlighet att vrida tillräckligt på dygnet, så jag fick snällt kolla upp resultaten imorse. Och ja. Va fan hände egentligen? Stackars Affleck. Det måste väl vara första gången i historien som regissören till Bästa film inte ens fick en nominering för sin regi? Skandal om du frågar mig. Affleck var absolut värd en guldgubbe! Vad tyckte ni då? (Förra)årets film? Vann rätt film Vänligen, Omberg
 2. Tillbaka från en längre paus här på formuet, med 5 nya filmer i arsenalet! Tänk min förvåning när jag inte insåg fören väl hemma att jag även köpt Revolver! Satt en prislapp över större delen, så trodde det bara var Lock Stock Återkommer inom kort med en liten recension av I Killed my Mother, ska bara se den först! Edit: Blue Valentine var ett bra inköp. Trevligt extramaterial inklusive en 40min Q&A!
 3. Åh äntligen! En sådan funktion har jag också länge undrat över var den tagit vägen. Bud på att köpa filmen bara för den sakens skull. Det verkar vara nya grejen på BD-utgåvor. För jag har samma på min The Town, eller man får valet om det ska visas eller ej. Riktigt smidiga grejor.
 4. Black Swan Blue Valentine Hævnen Toy Story 3 Shutter Island Never Let me Go 127 Hours The King's Speech The Social Network Kick-Ass Tog lite väl lång tid för (förra) årets lista, men kan i alla fall säga att de nu bara är Biutiful jag på rak arm känner att jag måste se innan filmåret 2010 är avslutat.
 5. Omberg

  FILMKLUBBEN

  Jag tycker ju som sagt att Hämnden är en bra idé, annars tycker jag att Stevie som en bra idé! Båda två känns som bra val. Jag är nöjd och flexibel helt enkelt! Edit: Läste tillbaka lite snabbt i tråden och såg att La Vita é Bella fanns som förslag. En personlig favorit som jag inte skulle ha något emot att se om.!
 6. Haha Läste Rob Schneider först, och undrade hur ni fick ihop detta med 70-talet!
 7. Såg Hämnden för några dagar sedan. Grym film, får jag medge! Har inte sett de andra fyra nominerade, men vågar säga att Oscarn kom i rätt famn. När fler fått sett den är den absolut en film jag skulle rekommendera till Filmklubben. Finns mycket diskussionsunderlag! Också kul att se Mikael Persbrandt. Har aldrig gillat honom tidigare, men man tänker snabbt om! Se den, gott folk!
 8. Alla har man någon film som följer en sedan ung ålder, och fortsätter tycka om idag. Jag vet inte vad det är, men Fast and the Furious filmerna har alltid tilltalat mig. Jag gillade de första två filmerna, de var riktigt underhållande. Efter det har det blivit mindre underhållning, och mer löjligt. Trots detta måste jag medge att jag bara skäms lite över erkännandet att Fast Five är vårens just nu mest efterlängtade film http://www.youtube.com/watch?v=GJUdxBaTJPU&feature=player_detailpage
 9. Nej, det är det inte. Jag har medvetet taget bilder där man inte ser de medverkande, då de tyvärr skulle göra det allt för lätt(eller så är det bara jag som känner de då jag nyligen sett filmen! hehe). Men kan ge en liten ledtråd: Huvudpersonen medverkar "till vardags" i en populär sit-com.
 10. Inga gissningar, så kör vidare med ny bild från samma film:
 11. Då kör vi vidare med den här:
 12. Woman in the Dunes måste det väl vara?
 13. Omberg

  Oscarsgalan 2011

  Under de senaste dagarna har jag funderat en del på detta med F&F. Tror ni inte de blev snuvade av Kanal 5/9? Tänker på att de i början av sändningen lovar en sändning vi aldrig såg skymten om. "Många tittarfrågor med alla väldigt kunniga människor vi vet sitter och tittar". Det kan jag inte säga att det var speciellt många frågor under galan. Sen även den enda tittarfrågan de hade, så gav de bort skit som stod i studion? Nje, känns som att de hade större ambitioner än vad Kanal 5 hade för galan. Sen Filips kommentar om att galan är så tråkig, var det dummaste jag hört! Helt sjukt!
 14. Omberg

  Queerfilm

  Hej Tova! Tror inte jag sagt det tidigare, så varmt välkommen till forumet! Men för att dyka in på trådens ämne trillar ingen titel mig i famnen, tyvärr. Men det jag kan säga är ju dels att Ingmar Bergman ofta spelar mycket på sexualitet av det sällan.. Ja, "tillåtna"-slaget. Sen kan jag ju nämna IMDbs eminenta sökfunktion som du kan testa runt med, om du inte redan gjort det. Att söka på "keywords" i jakt på en viss film, är högst underskattat!
 15. Omberg

  Oscarsgalan 2011

  Hehe Ja, det känns bra att man inte är ensam om att se kommande natt som ett barn ser på julafton Har smällt ihop en liten sammanställning av hur jag tror och hoppas galan kommer gå, som vid intresse återfinns här
×
×
 • Create New...