Jump to content

Hawa!i

Medlem +
 • Content Count

  1,759
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hawa!i

 1. Hawa!i

  Kameraräls

  Kallas för "Tracking Shots" har jag för mig. Själva grejjen man använder kallas nog för "Dolly", och hanteras av en "Dolly Grip". Uttrycket du är ute efter är alltså förmodligen "Tracking Shot" eller "Dolly Shot".
 2. Känner att jag inte är redo att ta ett så pass stort steg i livet ännu
 3. Tack så jättemycket allihopa! Kan passa på att skryta med min lilla present!
 4. Orsakat eller använts som ursäkt? Förmodligen både och, men kanske värt att fundera över?
 5. Hawa!i

  Böcker?

  Har nu läst ut andra delen av Kings The Dark Tower. Blev sjukt överaskad. Första delen var helt ok men har läst relativt många fler som är bättre, men andra delen var underbar! Nästa del släpps i Januari, men vette tusan om jag kan vänta så länge, funderar på att skaffa de resterande delarna på engelska.
 6. Beställde igår en riktigt häftig utgåva av Apocalypse Now, där båda versionerna finns med.
 7. Hawa!i

  Vem versus vem?

  100 kr på Conan!
 8. Hawa!i

  Vem versus vem?

  Jet Li skulle få storstryk!
 9. Har du också rum på ovanvåningen? nej han menar ju inne på forumet fattar du väl Ok, för inne hos mig är det i alla fall jävligt varmt!
 10. Hawa!i

  *Struntsnack om film*

  Angående The Machinist... Taget från IMDb: While Trevor is riding Route 666, one shot reveals a sign overhead that reads "Crime and Punishment," the Dostoevsky novel about a guilty man who attempts to justify his innocence. This also provides the bookend, if you will, to Trevor's home reading, The Idiot, which is Dostoevsky's examination of an innocent man whom others lure into their webs of corruption and which has a very surprising and climatic ending; thus foreshadowing the movie's own ending. The movie also has similarities to Dostoevsky's "The Double", which contains a character that
 11. Senaste köpet! La Belle noiseuse Rekommenderas femma på filmtipset, handlingen verkar även ganska intressant. 1900 Har velat se den hur länge som helst. M Älskar Lorre, plus att det kommer bli min första film av Fritz Lang jag ser!
 12. Kan det vara Donnie Yen överst? Gissar på Seven Swords.
 13. Själv tycker jag delen med engelsmannen som åker till staterna för att träffa brudar är en av filmens bästa. Hans minspel är oslagbart när tjejen kommer fram till honom i baren!
 14. Filmen heter La Leggenda del pianista sull'oceano, eller The Legend of 1900. En underbar film!
 15. Czechflash Lite skumt att du kan bortse från ungen när han är med i 99 % av filmen Annars håller jag med dig i det du skriver. Faktumet att det är en extremt udda film tycker jag gör den extra intressant, just för att den aldrig blir överdriven (dock är den på gränsen ett antal gånger). Och du har nog rätt i att man måste smälta denna film ett litet tag...
 16. Hawa!i

  Filmtips på TV

  Tycker The General är helt underbar, och ger den också maxbetyg! Älskar även The Cameraman och Spite Marriage men de är inte riktigt så bra som The General. Har även sett Free and Easy som var hans första tal-film, men den var fruktansvärt tråkig.
 17. Hawa!i

  Hitchcock

  Har sett min fjortonde Hitchcock-film Rebecca!
 18. Alfred Hitchcocks Rebecca handlar om en blyg kvinna (Joan Fontaine) som blir förälskad i den rike Maxim de Winter (Lawrence Olivier). Trots att Maxim inte har kommit över sin förra fru Rebeccas död ännu gifter han sig med kvinnan och tar med henne till hans gigantiska villa som kallas Manderlay. Det visar sig att Rebecca i allra högsta grad lever kvar i Manderlay, men inte kroppsligt. Min fjortonde Hitchcock-film och defenitivt en av de 3 bästa. Mystiken kring Rebecca skapar en helt otrolig atmosfär som får mig att rysa. Man får aldrig veta hur hon såg ut, det enda man får se och höra är o
 19. Har du också rum på ovanvåningen?
×
×
 • Create New...