Jump to content

Recensioner av Matrix Reloaded


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cafés recensent Stefan Nylén har tänkt ge filmen en tvåa och Emma från ZTV var tydligen också mer besviken än jag. Expressen har gett den en trea och Aftonbladet likaså.

 

Saxat från Greenleafs inlägg:

Hm, en trea? Det var inte bra nyheter, men då blir det ändå bättre för att förväntningarna sänks och man får hoppas att filmen bli bättre än vad man kommer att tro.

Innehåller recensionen spoilers av något slag? Då väntar jag tills att jag själv har sett den.

 

Svårt att själv säga om min recensionen innehåller spoilers eller inte, men jag tycker inte det. Jag har i princip inte nämnt något av vad som händer i berättelsen. Men vänta gärna till efter du sett filmen för säkerhets skull. Själv brukar jag undvika att läsa andras recensioner innan jag ska se en film.

 

(Inläggen ovan har flyttats från en annan tråd i Mingel)

Link to post
Share on other sites
  • Filmstar

Här har besökarna på comingsoon.net fått betygsätta Reloaded. De flesta har faktist tagit 10/10. Själv så utgår jag hellre ifrån publiken än recensenterna (sorry Peo ;)) eftersom jag själv tillhör den delen av åskådarna ch brukar dela samma åsikter som de flesta av dem.

Så på den fronten ser det lovande ut.

 

 

http://www.comingsoon.net/index.php?action...ults&poll_id=96

 

Förresten så har Reloaded 7.9/10 på IMDb.

Link to post
Share on other sites
Själv så utgår jag hellre ifrån publiken än recensenterna (sorry Peo ;))

Det är lugnt. :P Jag skulle bara vara glad för din skull om du gillar filmen mer än jag gjorde.

 

Några hundratal personer har den senaste månaden försökt ge Reloaded 10/10 på Bio.nu. Uppenbarligen långt innan de sett filmen. Betyg på filmer som inte haft svensk premiär accepteras i normalfallet inte här. Gissar att det finns några sådana betyg inbakade i IMDb siffror, så det betyget kommer troligtvis sjunka något. Edit: såg precis att det redan sjunkit ett snäpp, till 7.8.

Link to post
Share on other sites

Nu har jag sett den och jag kan säga att det inte är samma matrix som förra gången.

 

I början kändes det rätt längtråkigt, man skulle få fram en berättelse som var seg bara den. Efterhand höjdes tempot och med mer av the matrix blev filmen bättre. I slutet hade filmen fått igång sig själv och även om slutet har brister tycker jag att de lappade ihop det bra.

 

Det jag inte fick var känslan av det gamla matrix, det här var något annat. Detta beror kanske mest på att man i matrix gör en lättare beskrivning av situationen än reloaded. I reloaded känns det mer som om huvudpersonerna hela tiden ska berätta allt för en på en gång vilket först leder till att man inte alls får tänka själv. Det leder även till att man somnar till förklaringarna som t ex när grundaren av matrix vars namn inte nämndes (tror jag det var eller så var gubben ett program) ska berätta hela matrix historia.

Vad som också ändrats från gamla matrix är hur allvarligt den är. Det kan liknas med hur gimlis roll ska vara lustigare i TTT. T ex fransmannen var väldit lättsam liksom neo fick vara offer förflera skämt.

 

Det som var filmens höjdpunkt var alla de specialeffekter och actionscener som är fler än i film ett. Någon nämnde tidigare att neo slåss mot 20 mr smith:ar men det var snarare runt 60 och just det slagsmålet blir nästan löjligt efter ett tag. Annars är den del där det utspelar sig en jakt riktigt bra där de nya tvillingarna är med som jag tyckte var riktigt bra.

 

Filmen tappar dock mycket även om man får upp känslan för den. Hade dock kompisar som sett den i förväg som sagt att den var urusel men med ett präktigt ljudpaket på rigoletto gick blev det bra. Tror inte att dvd/vhs-filmen kommer att vara i närheten av bioformatsfilmen så se den på bio!

 

6/10 får den men nu var jag snäll...!

Link to post
Share on other sites
  • Filmstar

Jaha, då har man sett den. Fick inte syn på någon skylt där det stod Zoodiack utanför Rogletto ;)

 

Kan innehålla Spoilers.

 

 

Ok, för det första så hade jag fel tidigare. Jag håller med Peo och Zoodiack om det mesta.

 

Jag tar dem positiva sakerna först, eftersom det finns fler negativa.. (tyvärr)

Positivt:

 

* Actionscenerna var riktigt bra i filmen. Men man såg tydligt att dem hade kopierat från tidigare actionscener från samma film och även ettan. Det var actionet jag var ute efter i den här filmen och jag fick valuta för pengarna.

 

* Keanu Reeves imponerade som han sällan brukar göra i sina roller. Jag tycker att han passade bra in i filmen och det ska bli kul att se honom nästa.

 

* Agent Smith är bara för häftig! Vilken röst och vilka repliker han levererar. Han var mycket skönare i denna film.

 

* Stämningen i biosalongen var mycket bra. Självklart för att det var premiär, men ändå. Det var trevligt när publiken klappade efter Neo vs. Smith x 100.

 

Negativt:

 

* Det levererades för många skämt i filmen. Zoodiack nämnde fransmannen, men den jag störde mig mest på i detta fall var Link, ersättaren för Tank. Han var som en Gimli med dreadlocks.

 

* Filmen längd. Jag tycker att den var för lång och ibland kändes scenerna utdragna. Nej, den skulle gärna ha varit en halvtimme kortare.

 

* Zion! Den här biten störde mig mest. Visst, kul att se den enda staden som finns kvar, men vilka otroligt sega och tråkiga scener som utspelas här! Den där festen som hölls efter Morpheus tal var ju bara onödig och tråkig. Jag tittade på klockan, vred på mig, kollade på publiken och annat eftersom den var så otroligt tråkig och intetsägande.

 

* Bu för handlingen. Ingen som helst bra handling enligt mig. Rätt så onödig och det känns att den här är mellandelen i trilogin som inte säger så mycket. Allt beror på den första och den tredje som ska knyta ihop allting.

 

Sammanfattning: En film som ska ses, men inte ha förväntningar på. Det här är ganska segt ibland, men actionet i filmer höjer den klart flera steg.

3/5

 

 

 

tyvärr.

Link to post
Share on other sites

Jag gör som Greenleaf och radar upp alla positiva och negativa saker:

 

 

SPOILERVARNING

 

 

Positivt

 

Att få se Neo lite mer in action

 

Musiken kändes lite bättre än i ettan

 

Att få se Morpheus in action

 

Att det inte var som Morpheus var så övertygad om, profetian var inte sann (tror vi)

 

Tvillingarna

 

Slutet, Neo stoppar sonderna utan att nån vet hur det är möjligt och man får se ansiktet på någon man inte känner till, bygger en bra grund för nästa film!

 

Negativt

 

Handlingen, fruktansvärt rörig, inte något speciellt bra scenario heller.

 

Actionscenerna hade var visserligen mycket mer avancerade, men var tog känslan vägen? Det ska kännas i hela kroppen för att det ska vara en bra scen, dessutom var de flesta fighterna meningslösa. I ettan hade varje möte stor betydelse.

 

Mycket gick emot det som sades i ettan, förr var Morpheus chanslös mot agenterna, nu vann han helt plötsligt. Tvärtom var det med Neo. Han borde väl kunna göra i princip vad som helst inne i Matrix men så var det visst inte. Eller i alla fall verkade han mest vara en "vanlig" fast mycket snabbare.

 

Alla fruktansvärt onödiga, fula och tråkiga scener! Festen i Zion eller fransmannen bara för att nämna två. Jag har svårt att fatta att det var samma regissör(er). Det var inte Matrix helt enkelt.

 

 

________________________________________________________________

 

Bästa roll: Jaja, det är Keanu Reeves i alla fall. Även om han var bättre i ettan.

 

Betyg: 3/5, och en inte allt för stark trea.

Link to post
Share on other sites

Ok, här kommer det ni alla väntat på: En positiv recension av Matrix: Reloaded:

 

 

Till att börja med så kan jag ju säga att den skiljer sig kraftigt från föregångaren. Enligt vissa recensenter så gräver den ner sig i den grekiska mytologin men jag anser snarare att den utvecklar messiastemat(aka kristusmyten) samt sträcker även ut en arm mot 1984 och Equilibrium.

 

Så kort sagt så fick jag inte vad jag förväntade mig, men det betyder inte nödvändigtvis att det är dåligt. Den här filmen skiljer sig inte bara handlingsmässigt från ettan utan även rytmmässigt. Det här är en film med både dalar och kullar(samt ett och annat berg).

 

Jag börjar naturligtvis med det positiva:

 

Långa spektakulära slagsmålsscener som fortsätter med traditionen att revolutionera filmvärldens syn på specialeffekter. Samt en biljakt som man aldrig sett det förr.

 

För en gångs skull en film som, medans den visserligen försöker få en att tänka, inte slänger en färdigförpackad åsikt i ansiktet på en. I stället så ger den oss ett smörgåsbord av filosofiska tankar och dilemman och lämnar oss att sköta tankearbetet själva. Jag vet att visa anser att det blir för djupt och att det bara är en massa österländskt flumm. Men jag själv älskar det.

 

1984-referenserna. Ni såg väll alla dörren till room 101. Och även scenen med skaparen på slutet som tydligen är inspirerade av 1984(liksom equilibrium).

 

Skitbra musik.

 

Och det negativa:

 

En lång och fullständigt onödig festscen.

 

Fransmannen och hans långa filosofiska utlägg. Tom jag tyckte att det blev för mycket.

 

Den hemska hemska hemska kommentaren efter sista scenen. Så extremt tv-serielikt. Ush! tvi!

 

Att jag glömde att stanna kvar och se revolutionstrailern.(Jag vet, inte filmens fel)

 

Allt som allt så är den här inte lika bra som matrix. Men detsäger inte mycket eftersom Matrix var en solklar 5:a. Den här är inte perfekt men jag lämnade ändå bion med mycket positiva tankar och jag kommer nog tänka mer på den här kluriga filmen som tål att ses om.

 

Därmed ger jag den liksom jag gav Equilibrium 4.5/5

Edited by Achtung
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...