Jump to content

SolamenteRobbsan

Medlem +
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About SolamenteRobbsan

 • Rank
  VIP

Profile Information

 • Plats
  Malmö
 1. Bad Lieutenant är klart sevärd. Salò har ju blivit ganska upphaussad genom åren, men jag tycker att den är relativt ointressant, trots det sensationella innehållet. Exempel på andra känslomässigt starka filmer: - In a Glass Cage - The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover - Soldier Blue - Cannibal Holocaust - Funny Games - Images
 2. Ja, jag har sett alla de filmerna och även Professione: reporter som nämndes, och det är inte utan anledning att Nicholson är min absoluta favoritskådespelare. Visst är han otroligt bra i alla dessa filmer, men kulminerade gjorde han enligt mig i The Shining, där han tolkade en roll som antagligen bara hade blivit störtlöjlig i händerna på de flesta andra skådespelare, och gjorde det på ett sätt som egentligen är bortom mitt ordförråd. Inga kvasiintellektuella "analyser" i världen kan ändra på det.
 3. Jag håller med Yojimbo till punkt och pricka; The Shining är så perfekt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Och innerligheten, närvaron och finessen i Nicholsons skådespeleri är i allra högsta grad närvarande; tideras bästa rollprestation i tidernas bästa film!
 4. Sämst betyg till Night of the Living Dead av de tre? Själv tycker jag att den är ett riktigt mästerverk och överlägset bäst, men smaken varierar väl antar jag.
 5. Jag har för mig att han blandade sig i projektet när det låg på is och blåste liv i det igen, men jag är inte säker.
 6. Lynch-/Herzog-filmen ser man sannerligen fram emot! Lynch har också gått in som producent för Jodorowskys King Shot, som nämndes tidigare i tråden, så han förtjänar all respekt och vördnad han kan få.
 7. Fulcis styrka tycker jag låg i giallogenren och jag håller A Lizard in a Woman's Skin som hans bästa film. Perversion Story/One on Top of the Other, Don't Torture a Duckling och The Psychic är också bra filmer, som visar att han inte bara var en simpel goreregissör. Av gorefilmerna föredrar jag The Beyond och City of the Living Dead.
 8. Om vi ska ha Kjell Bergqvist-tema vill jag nog gärna ha med Besökarna, den gamla svenska rysaren.
 9. The Shining tycker jag ju är tidernas bästa film, vilket jag skrivit tidigare här på forumet. Eyes Wide Shut tycker jag är mycket underskattad och jag skulle nog vilja påstå att den är hans näst bästa.
 10. Ah, vilka bra filmer vissa av er har sett på sistone! Don't Look Now och Motorsågsmassakern är två riktiga klassiker i skräckgenren, och In a Glass Cage är en mästerlig arthouse-drama-skräckfilm, som konstnärligt är mycket vacker, fast så pass påfrestande i sin atmosfär att man inte vill se om den inom den närmaste framtiden.
 11. Eye of the Devil (1966) Markisen och vingårdsägaren Philippe de Montfaucon kallas tillbaka till sina ägor efter ännu ett år av dålig skörd. Han säger åt sin fru, Catherine de Montfaucon, att inte följa efter honom dit, men hon väljer ändå att göra just det och tar med sig deras två barn. Väl på plats i den lilla franska byn bemöts de på ett underligt och något hotfullt sätt och då t.o.m. Philippe beter sig konstigt bestämmer sig Catherine för att undersöka vad som egentligen försiggår... Eye of the Devil en fin gammal stjärnspäckad film med David Niven, Deborah Kerr, Donald Pleasence,
 12. Enligt egen utsago kommer han att leva tills han blir 150 år gammal, så det blir kanske en en hel del filmer till från honom. Stämmer, och han bar likadana vita kläder (med hatt m.m.) när han vigde paret som han har i The Holy Mountain.
 13. - Marilyn Mansons Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll (om han någonsin kommer igång och gör filmen) - Alejandro Jodorowskys King Shot
 14. Inte svårt för fem öre: The Shining är givetvis bäst. Lida, Carrie och The Dead Zone hör också till de bättre.
 15. Här har ni några: Suspiria Profondo rosso/Deep Red Tenebre Picnic at Hanging Rock Blood for Dracula
×
×
 • Create New...