Jump to content
Sign in to follow this  
Plox

Prequel till The Thing

Recommended Posts

"Universal har nu gått ut med att inspelningen av en prequel till John Carpenters The Thing startar sin inspelning nu i mars, och filmas fram till i juni. Manuset är skrivet av Ronald D. Moore (som tidigare skrivit en hel del avsnitt till Battlestar Galactica). Regisserar gör Matthijs Van Hejningen, som i och med detta gör sin regidebut.

 

Handlingen kretsar kring en grupp forskare vid en norsk anläggning i Antarktis, som blir terroriserade av en utomjording som kan ändra form och utseende."

 

Vad tror ni om detta projekt? Själv blev jag förvånansvärt positiv när jag läste det, skeptisk men tycker ändå det ska bli intressant.

 

Ännu gladare hade jag givetvis blivit om Carpenter tagit sig an projektet. Men det hade väl kanske varit för mycket att be om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nja, mycket hänger ju på manus, och att det inte blir en film med idel upprepningar. Men... är det inte så att The Thing egentligen är löst baserad fortsättning på en annan film?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vilken fortsättning tänker du på då, Manne?

 

Orkar inte skriva det själv så jag klipper in lite text från Wikipedia:

 

"Filmen är en nyinspelning av Christian Nybys och Howard Hawks skräck-/science fictionfilm Fantomen från Mars från 1951.

 

Båda filmerna bygger på kortromanen Who Goes There? från 1938, skriven av John W. Campbell."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nja, det var ju just det, har bara hört någon nämna att man kan se the Thing som en fortsättning på... nåt. Eller så har jag bara blandat ihop saker och ting. Att det fanns en tidigare version visste jag dock.

 

Det som talar emot filmen är väl att en uppföljare/prequel skapas av filmbolagen för att man anser det vara säkra kort vad gäller intjänade slantar. Därför hålls också den artistiska friheten i korta tyglar, det finns mängder av exempel på det. Men vi hoppas på nåt bra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah okej. Njä som sagt inget jag känner till. Men kommer du på vilken film det är så hojta gärna till. För den måste jag ju se. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En prequel till The Thing, av någon bakom Battlestar Galactica och en debutant i registolen - jag tycker att det lutar änn mer åt en variant på Aliens vs. Predator, med effekter, machosnubbar och lite utrymme för story. Dock kanske det blir en form utav remake förklädd till prequel, men jag tippar mer på en actionbaserad film.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...