Jump to content

James Bond


Vilken är den bästa Bondfilmen del 1  

23 members have voted

 1. 1. Vilken är den bästa Bondfilmen del 1

  • Dr.No (1962)
   2
  • From Russia with love (1963)
   1
  • Goldfinger (1964)
   7
  • Thunderball (1965)
   1
  • You only live twice (1967)
   2
  • On Her Majesty's scret service (1969)
   1
  • Diamonds are forever (1971)
   0
  • Live and let die (1973)
   3
  • The man with the golden gun (1974)
   2
  • The spy who loved me (1977)
   4


Recommended Posts

 • Filmstar

Intressant. Är uppväxt på Bond-filmerna, så det är otroligt svårt att bara välja en. Rösten föll till slut på Goldfinger som är riktigt klassisk och har både bra skurkar, bra handling och bland de bästa titelmelodierna.

 

Men värda att nämnas är:

 

I hennes majestäts hemliga tjänst som många underskattar pga George Lazenby, men den har både mycket bra musik och är riktigt underhållande. Plus att den har den klumpigaste Bond någonsin, haha.

 

Leva och låta dö som har en hel del starka sidor, som t.ex. titelmusiken och jakten med motorbåtarna som är bland de bästa på vatten.

 

Älskade spion har alltid varit bland favoriterna och det var egentligen hugget som stucket mellan den och Goldfinger. Häftig bil, mycket action och ja, en favorit.

Link to post
Share on other sites

Var väldigt länge sen jag såg Bond-filmerna. Så jag har ärligt talat lite svårt att skilja dem åt. Jag vet att Licence to Kill med Dalton är min absoluta favorit, men den är inte med här, så jag tror att även min röst hamnar på Goldfinger, för den kommer man ihåg och kan enkelt skilja den från de andra.

Edited by Puffie
Link to post
Share on other sites
 • Filmstar

Licence to Kill tycker jag personligen är klart svagare än föregångaren med Dalton - The Living Daylights som på många sätt är det Bond står för, har det mesta helt enkelt. Det var också den sista Bond jag tycker var bra, sen har det i princip bara gått utför med varje film. Men nu var det de gamla vi tog upp här :whistling:

Link to post
Share on other sites

Bäst tycker jag Goldfinger är. Minispoiler: Slutfighten mellan Bond och snubben med hatten älskar jag. Att det inte är någon musik just då passar riktigt bra. Jag gillar faktiskt dom flesta med Sean Connery. Roger Mores bästa är utan tvekan hans första, Leva och låta dö. Sen tycker jag båda filmerna med Jaws är bra, mycket på grund av honom. Han är lätt en av dom bättre skurkarna som man har fått sett i Bondfilmerna. Synd bara att Moonraker spårar ur lite i slutet. Sen gillar jag ingen av filmerna med Dalton, han passar inte som Bond helt enkelt.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • 1 year later...
 • 1 year later...
Guest Hampus

Tyvärr får jag inte rösta, men hade jag fått det hade jag, säkerligen mot mångas förvåning, lagt min röst på I hennes majestäts hemliga tjänst. Mest pga av att manuset är förbannat bra, och då pratar jag väl egenligen om boken.

 

Tyvärr skiljer sig många bondfilmer väldigt mycket från orginalböckerna men detta är en utav de få filmer som inte gör det. Det jag skulle vilja poängtera är dock att i boken ligger väldigt mycket fokus på Bonds bil (en special Bentley R-type Continental) och hans små biljakter med Tracy, och mycket mer på hans funderingar på sitt avsked från tjänsten.

 

Kort sagt, en jävligt bra bok. Därför får filmen min röst, som tyvärr inte registreras!

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Hur kan man avsky Bond? :blink: Nåja, filmen du tänker på är den första - Dr.No. Kan hålla med om att det inte var ett särskilt lyckat försök. Men sen får man förstås också tänka på att budgeten inte var den största på den tiden, samt att tekniken var långt ifrån den vi har idag. Kan dock tycka att draken är ganska onödig. Filmen hade klarat sig lika bra utan den.

Link to post
Share on other sites

Nästan alla filmer kantas av sexism, rasism och romantik runt en karaktär som jag verkligen inte förstår storheten i. Mannen är ju ond och lyder blint order om att döda. Det är väl egentligen därför jag inte tycker om Bondfilmerna.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...