Jump to content

Recommended Posts

det finns ju ett ämne här som tar upp de bästa filmsluten, så jag tänkte starta upp en ny tråd med deras motsatser, de sämsta eller konstigaste.

motivera helst era val.

 

 

det konstigaste filmslutet jag vet måste nog vara i "marvin's room" med bland andra meryl streep och leonardo dicaprio.

diane keaton sitter i ett rum och tittar på solkatter tillsammans med sin gamle sjuke pappa, sedan en bild på meryl streep som just ställt ordning en bricka med mediciner och står i dörröppningen och iaktar dem, möjligen nån replik till hennes son (dicaprio) och sen en bild på huset och sen.. svart. den bara huggs av, eftertexterna kommer och man fattar ingenting.

kan inte säga att det var det sämsta jag sett men absolut det skummaste.

 

jag gillar inte när filmer inte har nån avrundning. man vill ju förstå att filmen börjar ta slut, så att man är förberedd.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lost highway skulle jag vilja säga har ett skumt slut. Han åker i en bil jagad av polisen och plötsligt börjar han förvandlas till en annan man. I och för sig är hela filmen mysko och jag tror knappast någon annan en david lynch själv förstår den filmen.

Link to post
Share on other sites

Jag hade lite problem med slutet på den nya versionen av apornas planet. Jag fattade faktiskt ingenting när dom dök upp i en värld lik dagens, men med apor istället för människor. Jag var säker på att det skulle komma en uppföljare efter det, men det kanske kom av sig då succén uteblev.

Link to post
Share on other sites
Håller med du Tremal, Tyckte oxå att det va lite mysiskt... Nån som kan förklara?

 

SPOILER

 

Ja om du menar varför frihetsgudinnan sticker upp så är det väl ungefär så här. Vad jag kommer ihåg så reser de i en maskin och landar hos aporna, sedan efter att charles heston blivit fångad så börjar han strida emot aporna och får några av dem med sig. Han försöker med hjälp av en tjejapa förklara att människorna var först på jorden genom den lilla samling med människosaker som finns uppe i bergen dit ingen får gå. Det var ett tag sedan jag såg den, men som jag minns det så i slutet för att fly undan aporna som kommer för att jaga dem rider charles och människobruden iväg och till sin förskräckelse ser då heston frihetsgudinnan och förstår då att de aldrig lämnade jorden utan de hela tiden varit på en framtida jord där människans rike blivit förstört och aporna tagit över. Tyckte filmen var lite småkonstig första gången jag såg den, men insåg att den nog va r bra. Hade tänkt se den snart igen

Link to post
Share on other sites
Frågan gällde slutet på den nya Apornas planet av Tim Burton från 2001. Svaret är, tror jag, att manusförfattarna fick hjärnsläpp helt enkelt.

 

Ahh missuppfattade frågan, trodde att arcelebgor syftade på filmlovers inlägg som handlade om den gamla, ursäkta mig :rolleyes:

 

Det nya slutet är bara en dålig ursäkt för att få använda ett slut som liknar orginalet, små fjantigt och rip off tycker jag.... Den nya filmen innehöll några bra saker... Tim roth som apa och tim burton som regissör.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...