Jump to content

Filmer du just sett ! Bra och dåliga (Del 1 och 2!)


Recommended Posts

 • Filmstar

Här tänkte jag att man kunde skriva lite om en film man just sett,

gammal eller ny, bra eller dålig.

 

Jag såg igår klart på John Carpenters The Fog och ville bara

säga att det var lite av en besvikelse. Kändes aldrig riktigt

spännande eller intressant. Filmen är från 1980 efter filmer

som Attack mot polisstation 13 (1976) och Halloween (1978)

och trodde därför att det skulle kunna vara en underhållande

och sevärd film. Gillar man John Carpenter ska man dock se den.

 

Ser fram emot att se The Thing från 1982.

 

Såg även två filmer på TCM igår. Den ena var Sam Peckinpahs

västern Ride the High Country (1962) som var ok, men inte

alls i samma klass som den mer kända Det vilda gänget (1969).

 

Efter det visades The Hill - Kullen (1965) av Sidney Lumet med

Sean Connery. Var en intressant film om ett fångläger för brittiska

soldater. Hur en sadistisk fångvakt plågade fyra nyintagna fångar.

Link to post
Share on other sites
 • Replies 18.1k
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Czechflash

  4860

 • Jojje

  1240

 • Plox

  1056

 • roadwarrior

  911

Top Posters In This Topic

Posted Images

 • Filmstar

Jag såg Peckinpahs The Getaway med Steve McQueene. Riktigt bra, spännande, tight action från '72, med den där "känslan" som Czechflash brukar prata om. Känslan i detta fall var 70-talskänslan, förstås.

 

*

 

S

P

O

I

L

E

R

 

*

 

Tyckte dock nästan att den hade kunnat sluta när Doc och Carol vandrade iväg ifrån soptippen. Dem hade blivit sams i soptippen men man visste fortfarande inte om dem skulle klara sig till Mexico.

Link to post
Share on other sites
Visste du att Nyckel till frihet ligger som #2 någonsin på imdb ?  :D

Tycker personligen inte det är en topp 10 film eller ens i närheten,

men det är en välgjord film och den har en del att säga.

jo, det står på baksidan av fodralet :lol: vad har den och komma med egentligen som inte american history x som exempel har?

Link to post
Share on other sites
Ser fram emot att se The Thing från 1982.

 

Ah den är suverän, se den snart. Ska nog kolla in the fog jag är ju trots allt lite carpenter fan.

 

Och angående nyckeln till frihet tycker jag den är riktigt bar. Jag tycker inte det gör något att den är seg, den är varm, vacker och sorglig.

 

Såg just Citizen Kane från 1941 och måste säga att jag blev mäkta imponerad av vad som till en början verkade vara en seg svart vit film. Men måste säga att orson welles är stark i huvudrollen (har inte sett honom i någon annan film dock) och filmen själv är snygg och gripande. Charles Foster Kanes liv tar tag en och man tycker synd om den stackars rikemanspojken som försöker köpa sig lycka

 

Funderar faktiskt att dra en recension på den senare, har inte sett så många svartvita filmer så tycker att den här var en pärla. Utan att avslöja för mycket så tycker jag att slutet var intressant och mäktigt.

B)

Link to post
Share on other sites

slötittade på "where the heart is" med natalie portman och james frain på tv1000 i eftermiddags.. har sett den förut, men jag kan inte låta bli att gilla den. typisk lättsam underhållning för stunden, och allt slutar lyckligt och trevligt.

stockard channing har en ganska rolig roll också.

Link to post
Share on other sites

Jag måste säga att jag har svårt att bestämma mig för om en film är bra eller dålig, om den fått bra betyg så vill jag också ge bra betyg. Visst vissa filmer är självklara vad en recensenterna säger typ tjuren från bronx och donnie darko och valentine är tex en dålig film.

 

I vanliga fall har jag svårt att bestämma mig, vissa filmer fångar mig och andra gör det inte och de som inte gör det har jag svårt att bedömma.

 

Ni som har lite mer erfarenhethur bedömmer jag en film objektivt, detta låter ju lite fjolligt det kan jag medge. Ibland tittar jag på hur det är gjort, om det är orginellt filmat om det är snyggt foto hur det är klippt. Sedan är ju handlingen viktig.

 

Jag känner ibland mig till och med tvingad att gilla en film för att den ska vara bra, men så känns det inte som om jag gör det.

 

Jobbigt!!

Link to post
Share on other sites
 • Filmstar

Jag var på About Schmidt igår kväll. Ska kanske recensera, får se.

Den var inte jätterolig till en början, men man fick se hur Jack Nicholson

växte i rollen och till slut var den helt underbar. Jag skrattade rejält i

vissa scener som var helt underbara. Andra halvan av filmen var riktigt bra

och jag rekommenderar alla att se den.

 

Sen om Jack Nicholson eller Daniel-Day Lewis ska få Oscar, det är svårt...

Link to post
Share on other sites
Jag känner ibland mig till och med tvingad att gilla en film för att den ska vara bra, men så känns det inte som om jag gör det.

 

Jobbigt!!

jag kan också känna sådär ibland, att det nästan inte är tillåtet att gilla en film, för att den blivit nedskriven i media, eller att man känner sig tvingad att göra det för att man har hört så mycket bra om den.

fast ibland börjar man inte förstå varför eller att man tycker att en film är bra förrän några dagar efteråt. så var det med fight club för mig, jag hade jättestora förväntningar på den när jag gick på bio, sen var den slut och jag fattade ingenting och var nästan sur för att förväntningarna inte infriats. men efter en vecka tänkte jag fortfarande på den och när den började gå på tv1000 spelade jag in den, och nu är den en sån där film som jag ibland kan längta efter att se när jag sitter på bussen hem eller liknande..

 

sånger från andra våningen kände jag mig helt dum i huvet av att se, för alla sa att den var så genialisk men jag förstod aldrig varför.

jag fick aldrig nån mäktig känsla när jag såg den, trots att det fantastiska fotot, osv. däremot blev jag ganska deprimerad.

jag tror man ska se den på bio eller åtminstone på en STOR tv om man har nån, för eftersom roy andersson inte rör kameran mer än en gång i filmen kan det vara svårt att uppfatta vad som händer i bilden om allt är för litet.

 

nåja, nu halkade jag ifrån ämnet.

 

såg den där rätt upp i 90-talet (herregud, vilken titel) med alicia silverstone och brendan fraser igår på tv, där han spelar en kille som bott i ett strålskyddsrum med sina föräldrar hela sitt liv och sen får komma upp och kulturkrocka med resten av världen.

har sett även denna förut, men det är en ganska intressant idé, och bitvis ganska rolig också. inget som man minns nån längre stund dock.

Link to post
Share on other sites

Jag lånade "Carlitos Way" av en kompis och såg den igår.

Den var jävligt bra, regissören Brian De Palma är ju alltid lika bra.

Och Al Pacino gjorde en övertygande roll som gammal gangster som ville sluta med det kriminella efter han kommit ut ur fängelset.

Det är verkligen en film jag rekommerar.

Alla som gillar De Palmas "Scarface" gillar nog den här också.

Link to post
Share on other sites
jag kan också känna sådär ibland, att det nästan inte är tillåtet att gilla en film, för att den blivit nedskriven i media, eller att man känner sig tvingad att göra det för att man har hört så mycket bra om den.

 

Skönt att man inte är ensam i världen... :blink:

 

Såg idag Rko 281 som handlar om inspelningen kring citizen kane. Intressant och rolig film om man själv sett citizen kane annars blir det nog lite svårt att förstå vad som händer.

 

Dagens andra film blev uppföljaren till French Connection som orginellt nog heter French Connection II (suprise!!!). Tyvärr blev jag lite besviken. Filmen kändes bara som en upprepning än som en uppföljare. Det stora pluset av två för filmen är den där härliga 70-tals känslan med de vackra färgerna, det amatörmässiga blodet och den mysiga musiken, det andra pluset är gene hackman som gör precis som i ettan en bra rollprestation. MEN man använder liknande skämt, liknande upplägg med lite polisbrutalitet, jakter, skuggningar och liknande som är väldigt likt det man hade i ettan. Den nyhet man använder är att charnier (skurken) kidnappar popeye doyle och gör honom beroende av droger, ganska spännande men det blir för utdraget. Däremot finns det en mycket stark scen där popeye sitter på avgiftning tillsammans med sin franske kollega och för att glömma suget efter droger dricker han sig redlös och hackman gör detta på ett mycket trovärdigt och intensivt sätt. Lite nya kul kameravinklar där man följer doyles jakt i första person. Nu blev detta som en recension men jag orkar inte flytta den till recension delen. Filmen var snyggt filmad, hackman var, bra fransoserna bröt tack och lov inte på engelska (de pratade franska) och filmen var en bra film men är allt för lik ettan.

 

Se french connection och dra denna samtidigt

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...